Notícia del dia:

Putin, el antidemòcrata, proclama que un poble pot decidir mitjançant un referendum el seu futur i que això és correcte.

On és la premsa catalana que posi això com a titular?

Qui vulgui entendre millor la manipulació mitjançant tècniques visuals, pot explorar l'àmbit de la psicologia del cinema.

No us deixeu enganyar!

en.wikipedia.org/wiki/Psycholo

Mostra el fil

Per cert, també podeu prestar atenció a l'ús de l'angle de camera en la propaganda. Trobareu, per exemple, videos amb l'angle contrapicat de Zelenksi. Aquesta perspectiva pretén comunicar la superioritat del personatge, mentre que l'angle picat insinua inferioritat.

ca.wikipedia.org/wiki/Angle_de

Mostra el fil

Us heu fixat en l'escenificació de Junts en els mitjans de comunicació en relació amb la crisi de govern? Heu vist la pel·lícula Armageddon?

tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php

Apocrifografies ha impulsat

Molt d'acord amb l'article que Hibai Arbide publica a Crític. Per saber on som i quina força tenim podem mirar a la Grècia del 2015 i el que va passar amb Syriza. Especialment dedicat a aquells que deien allò d'"Europa no ho permetrà".
elcritic.cat/opinio/hibai-arbi

Ja que hi parlen tant del respecte pel dret internacional i les seves resolucions, segur que veurem aviat sancions contra Israel per les seves actuacions criminals, oi?

Mostra el fil

Com era d'esperar, els occidentals hi ploren per Ucraïna. En canvi, els discursos de Serbia i Palestina han exposat clarament la seva doble moral.

Aquest any, el discurs de Gustavo Petro Urrego és el meu favorit fins ara. Aquí podeu veure'l o llegir-lo:

gadebate.un.org/en/77/colombia

Apocrifografies ha impulsat

"No tenim por en dir que les nostres propostes son un conflicte amb els rics. Volem transformar ja la realitat amb mesures urgents: Renda Bàsica Universal, nacionalitzar sectors estratègics, controlar els preus, expropiar habitatges, regularitzar persones i blindar serveis públics."

Sembla lògic i desitjable.

DIEC2:

racisme

1 m. [SO] [PO] [AN] Doctrina que propugna la inferioritat d’unes races o ètnies humanes respecte a les altres, en virtut de la qual se’n justifica la discriminació, la segregació social, l’explotació econòmica, etc.

Mostra el fil

A veure, ara que han començat les tertúlies patètiques al voltant de les contribucions d'una persona suposadament noble, faig un recordatori important:

Les monarquies són institucions que es basen en la idea supremacista que hi ha persones que tenen el dret congènit d'assumir una funció privilegiada en la societat.

El concepte de races classifica poblacions segons l'aïllament reproductor respecte a la resta. En la monarquia la sang correcta dona drets privilegiats.
Dubtes?

Recordatori:

- Quan jo faig servir una paraula -va dir Humpty Dumpty amb un to de veu més aviat desdenyós- vol dir allò que jo vull que digui... ni més ni menys.
- La qüestió -va insistir Alícia- és si es pot fer que les paraules signifiquin tantes coses diferents alhora.
- La qüestió -resolgué Humpty Dumpty- és saber qui mana... això ho és tot.

Lewis Carroll, «Alícia a través del mirall» (1871)

Mostra el fil

L'excepcionalisme americà en tota la seva glòria:

Neguen que hi hagi una recessió, ja que no hi ha consens conceptual en la "ciència" econòmica.

És a dir, se'n van a la merda, però podem denominar-la caca, femta, excrements, deposició, evacuació de ventre o residu digestiu, segons ens convingui.

Sembla un debat de sectarisme religiós, oi?

Felicitacions per la civilització insostenible!

Avui és el Dia de l'Excés de la terra, és a dir, recordem que els recursos del planeta són limitats i l'estupidesa de l'ésser humà és immensa, ja que l'extractivisme i el consumisme avar destrueixen l'habitat que compartim.

Ara bé, no tots en són responsables en la mateixa mesura.
De fet, si tots i totes visquéssim com els ianquis, la data hauria sigut el 3 de març.

:meteorit:
🌎

overshootday.org

Apocrifografies ha impulsat

🐘🐘🐘🐘 lletraferits i lletraferides,

Hi ha un nou escrit al meu blog. Torno a reflexionar sobre els deliris polítics. Aquesta vegada l'objectiu principal és alertar sobre el tecno-optimisme.

🎲 🎰 🛸

wordsmith.social/apocrifografi

:plume: 📖 :writefreely:

Apocrifografies ha impulsat

Interessants les paraules d'Antonio Turiel aquest matí a TV3. El capitalisme és inviable i com més temps triguem en assumir-ho, més mal prendrem.
t.co/di52XiAacI

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.