Se’m consideraria massa atrevit, si afirmés que la campanya de vacunació al nivell global es basa en una planificació política sociodarwinista? Els responsables polítics occidentals estan cometent un genocidi a foc lent? No podrien enfocar les mesures coercitives en les empreses perquè alliberin les patents i distribueixin les vacunes d’una manera justa, evitant així que les persones innocents morin?

wordsmith.social/apocrifografi

Ara bé, és innegable que la desigualtat econòmica és la causa principal de la falta de vacunació, cosa que contrasta amb la falta de voluntat en la població negacionista occidental que podria optar privilegiadament per vacunar-se. En conseqüència, convé remarcar que la probabilitat de supervivència en la població occidental és superior, ja que els casos greus continuen produint-se d’una manera generalitzada en les regions pobres del món. Hi ha una selecció cultural amb un criteri socioeconòmic.

Mostra el fil

En darrer lloc, es tracta d’un problema que representa la situació privilegiada dels països desenvolupats: països poc desenvolupats no tenen accés a les vacunes per qüestions socioeconòmiques. Sens dubte, la distribució desigual s’atribueix al disseny mercantilista de la campanya i l’egoisme dels governs occidentals.

Mostra el fil

En primer lloc, convé destacar el cinisme fúnebre en l’actitud dels comentaristes que pensen que les persones amb deficiències en el processament de la informació no mereixen sobreviure.

En segon lloc, els responsables polítics intenten persuadir desesperadament les persones no vacunades a vacunar-se, ja sigui amb incentius, ja sigui amb mesures coercitives molt qüestionables.

Mostra el fil

Es pot observar una quantitat considerable de comentaris perspicaços que remarquen que la selecció natural ens allibera d’aquelles persones. Certament, les persones vacunades presenten una probabilitat de supervivència superior. En canvi, les persones negacionistes poc «intel·ligents», o que són obedients a les autoritats de la banda equivocada, descobreixen eventualment el perill real del virus, en molts casos massa tard.

Què en podem deduir, d’aquest afer?

Mostra el fil

Fil de tuts (1/x)

En els països desenvolupats, la campanya de vacunació ha arribat a una estagnació progressiva, atès que hi destaca una falta de voluntat de vacunar-se per part de la població no vacunada. Així, doncs, gràcies a la protecció eficaç de les vacunes, la majoria dels casos greus de la malaltia ocorren summament en aquella resta negacionista o ignorant.

A Perfect Circle - So Long, and Thanks For All the Fish (Lyrics) [HQ]
youtube.com/watch?v=HhbQ7AhwFd

[Podeu fer servir en Android o en Linux per navegar Youtube amb més privacitat.]

Apocrifografies ha impulsat

"El cambio climático y las élites suicidas"

"Si finalmente el grupo de expertos censura la advertencia de que el capitalismo es insostenible o si los gobiernos se niegan a acatar este diagnóstico, nos abocarían a una guerra de una minoría contra toda la vida actual y futura"

ctxt.es/es/20210901/Firmas/370

Y ojo a lo siguiente:

"Si no acaba sucediendo así, lo que se habrá quebrado irreparablemente será el contrato social que vincula a gobernantes y gobernados." (1/2)

Em sembla que hi ha un embolic conceptual insoluble.

De totes maneres, la comprensió semàntica és subjectiva, és a dir, la interpretació conceptual varia.

Mostra el fil

Ara bé, no tinc molt clar si el verb "millorar" refereix al concepte "passar a un estat millor" o "aconseguir que una cosa sigui millor que anteriorment".

Mostra el fil

Al meu entendre, la normativa de l'IEC prescriuria utilitzar la preposició "per", si fos el cas que es tractés d'un verb de volició o d'acció.

Mostra el fil

Fent servir un motor de cerca, es pot comprovar que totes dues preposicions es fan servir extensament en aquest context:
"serveix per a millorar" i "serveix per millorar".

Mostra el fil

Per començar, aclareixo que aquesta enquesta no ha ofert dades que poguessin servir per a una investigació lingüística, però la mostra reafirma la meva sospita que el tema de les dues preposicions sigui complicat d'una manera general.

Perquè es pugui recollir dades útils, s'hauria de considerar els perfils demogràfics dels participants. Penso que es podrien formular hipòtesis diverses.

Mostra el fil
Apocrifografies ha impulsat

Those fedizens who've chosen No, because they hardly use bots anyway:

Are you aware of what bots are available to you, and how they may be of service? I know that I don't have a complete overview.

#Bot #developer on the #Fediverse could you respond and introduce your bot project to this #poll thread?

If they are #foss then I will also add them to the #ActivityPub developer watchlist at: git.feneas.org/feneas/fedivers

Boosts appreciated.. 🙏

Mostra el fil

Encara no s'ha acabat el termini de participació, per la qual cosa no comento els resultats preliminars.

No obstant això, deixo aquí una referència tècnica pel que fa a l'afer, perquè les persones interessades puguin aprofundir en una contextualització oportuna del problema. Va ser el primer article útil que vaig trobar sobre el tema, però suposo que hi hagi també escrits més recents.

repositori.uji.es./xmlui/handle/10234/4376

Mostra el fil
Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.