Fil de tuts (1/x)

En els països desenvolupats, la campanya de vacunació ha arribat a una estagnació progressiva, atès que hi destaca una falta de voluntat de vacunar-se per part de la població no vacunada. Així, doncs, gràcies a la protecció eficaç de les vacunes, la majoria dels casos greus de la malaltia ocorren summament en aquella resta negacionista o ignorant.

Segueix

Es pot observar una quantitat considerable de comentaris perspicaços que remarquen que la selecció natural ens allibera d’aquelles persones. Certament, les persones vacunades presenten una probabilitat de supervivència superior. En canvi, les persones negacionistes poc «intel·ligents», o que són obedients a les autoritats de la banda equivocada, descobreixen eventualment el perill real del virus, en molts casos massa tard.

Què en podem deduir, d’aquest afer?

· · Web · 1 · 0 · 0

En primer lloc, convé destacar el cinisme fúnebre en l’actitud dels comentaristes que pensen que les persones amb deficiències en el processament de la informació no mereixen sobreviure.

En segon lloc, els responsables polítics intenten persuadir desesperadament les persones no vacunades a vacunar-se, ja sigui amb incentius, ja sigui amb mesures coercitives molt qüestionables.

En darrer lloc, es tracta d’un problema que representa la situació privilegiada dels països desenvolupats: països poc desenvolupats no tenen accés a les vacunes per qüestions socioeconòmiques. Sens dubte, la distribució desigual s’atribueix al disseny mercantilista de la campanya i l’egoisme dels governs occidentals.

Ara bé, és innegable que la desigualtat econòmica és la causa principal de la falta de vacunació, cosa que contrasta amb la falta de voluntat en la població negacionista occidental que podria optar privilegiadament per vacunar-se. En conseqüència, convé remarcar que la probabilitat de supervivència en la població occidental és superior, ja que els casos greus continuen produint-se d’una manera generalitzada en les regions pobres del món. Hi ha una selecció cultural amb un criteri socioeconòmic.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.