English Girona ha impulsat

🗺️ L’exposició de Plataforma per la Llengua ofereix dades sobre l’ús del català a quatre països europeus i estarà oberta al públic fins al 5 de novembre a l vestíbul de la Facultat de Lletres de la Universitat de Ljubljana (Eslovènia). larepublica.cat/minut-a-minut/

2021-10-21 07:46:24

Un , per començar bé el dia: un home passeja pel carrer, fins que arriba al la seva destinació:
- Es aquesta l'acadèmia 🇺🇸 d'anglès 🇬🇧?
I el responen:
- If, if. Between, between.
(No érem , això segur 😉)

Després d'una setmana plena de ponts i aqüeductes, tornem a l'activitat habitual. La setmana vinent reprendrem l' , aquest cop mirant el japonès.

La paraula "lol", usada a Internet com un acrònim de "laugh out loud" o "riure en veu alta", va ser incorporada al Oxford English Dictionary el 2011.

Els Estats Units d'Amèrica no tenen cap idioma oficial. Ni la seva Constitució, ni cap peça de legislació marquen caràcter oficial per l'anglès ni per cap altre idioma

Hi ha una sola paraula en anglès que canvia de significat, depenent de si l'escrius amb o sense majúscula inicial: polish (el verb polir) i Polish (Polonès, de Polònia).

En anglès no hi ha una paraula per "moble". Furniture significa "mobiliari", en general. Si volem dir moble en anglès, hem de dir "piece of furniture", una peça del mobiliari.

Comencem la iniciativa . Curiositats diàries sobre idiomes, cada setmana un idioma diferent. Demà començarem per la setmana de l'anglès. No us ho perdeu.

English Girona ha impulsat

ha impulsat @notexcusis:

🤝 Hi ha poques coses més integradores que ensenyar i aprendre l'idioma del territori on es viu, s'estudia o es treballa. I això només s'aconsegueix fent-lo viure arreu.

➡ Perquè tots som referents lingüístics: Notexcusis.cat! 😊

2021-09-30 07:55:31

Comencem una nova aventura...

🇬🇧 🇺🇸 🇨🇦 Hello, Mastodont!
🇫🇷 🇨🇦 Bonjour, Mastodont!
🇯🇵 こんにちは, Mastodont!
🇨🇳 你好, Mastodont!
🇩🇪 Hallo, Mastodont!
🇷🇺 Привет, Mastodont!
:senyera: Hola, Mastodont!
🇪🇸 ¡Hola, Mastodont!

mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.