Sóm una associació que treballem per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers i afegir valor als municipis costaners.
https://www.galpcostabrava.cat/
https://xarxabrava.cat/
https://lamardebe.net
#SabíasQué 💡 Pastos marinos son increíblemente eficientes a la hora de reducir el CO₂ y producir azúcares simples como la sacarosa.
Un km² de estos pastos puede almacenar hasta el doble de carbono que los bosques terrestres, 35 veces más rápido que los árboles. 🤯
Cuidar estos pastos es imprescindible para evitar la liberación de 1,58 millones de toneladas de CO₂, algo que ocurriría si los microbios degradasen la sacarosa de las algas marinas.
https://www.nature.com/articles/s41559-022-01740-z
🥦 Altres ingredients que comparteixen notes aromàtiques amb el marisc són: els pèsols, l’anís, el cafè, la coliflor o fruits secs com les nous.
💡Vols més propostes més atrevides? 👉🏼 Prova de fer uns musclos amb pinya, un pop amb col o unes gambes i unes llagostes amb nou moscada.
Què et sembla?
Et convidem a compartir els teus experiments culinaris amb nosaltres! 😜
🦐 Les gambes poden acompanyar-se de llet de coco o d’ametlla. També d’alvocat, carxofa o col.
🦞 La llagosta combina amb fulles d’alfàbrega o de carxofa. També amb una mica d’api.
🧄 Els musclos es poden perfumar amb coriandre i cítrics. Les cloïsses amb alls.
🍊A l’eriçó de mar li agrada combinar-se amb el coriandre o el bitxo picant fresc, amb els quals comparteix notes cítriques de taronja.
🐙 El pop és un clàssic que no renuncia als companys de tota la vida: la patata i el pebre vermell.
El marisc, amb classe i atrevit! 🎩🥳
El marisc engloba una quantitat molt diferent d’espècies i sabors. Des dels crustacis com les gambes o les llagostes, els mol•luscs com els pops o els musclos, fins a altres animals marins com l’eriçó. Són productes amb qualitats organolèptiques diferents que demanen pocs o cap ingredient però, tot i això, tenen afinitats gastronòmiques. Et deixem algunes propostes habituals i diferents 👇🏼
📢Atenció personal tècnic administracions i Sóc terres gironines que disposin de litoral marítim.
Presentacions de la professió de la pesca per fomentar-ne l'ocupació a la Costa Brava.
🐟25 abril. CCBE
🚣3 maig . Blanes
🦐 5 maig .Figueres
Inscripcions: http://serveis.ateneucoopi.org
L’Escala rep la visita inesperada de la tonyina Roser, que torna a revolucionar el port
https://www.rac1.cat/societat/20220420/4111469098329/roser-tonyina-lescala-torna-trini-port-pescadors-anxoves-peix-tunid-cientifics.html
Presentació de l'ànalisi de l'oferta educativa per a infants i joves del sector pesquer de la Costa Brava
🗓️ 25 d'abril a les 16:30
🗺️ Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona
Inscripicóns: https://forms.gle/djiThKNRH1atUpQj7
Frenar o adaptar-nos al canvi climàtic? Escolteu aquesta entrevista a la Carolina Martí de la Universitat de Girona, entitat sòcia del Galp Costa Brava
https://www.cope.es/emisoras/cataluna/barcelona-provincia/barcelona/migdia-cope-catalunya-i-andorra/noticias/frenar-adaptar-nos-canvi-climatic-20220406_2014645
🧀 Maridatge? Selecciona un formatge curat i escandalitza a mitja Itàlia (emoji).
🍓 Vols córrer més riscos? Alguns peixos blancs poden funcionar amb aromes de maduixa, faves, carxofes o fins i tot sobrassada.
Fes de cuinetes i explica’ns la teva experiència! 😜
🥥 Les herbes aromàtiques com el coriandre, el julivert o l’anet són acompanyants frescos per als peixos blancs carnosos. El mango o el coco aporten aroma, sabor tropical i color al plat. El raïm i els cítrics són bones opcions, però amb moderació. Els fruits secs com les avellanes o els pinyons poden ser una bona idea per elaborar les salses d’acompanyament.
🍄 Vols reforçar els tocs marins del peix? Prova amb anxoves en conserva, algues, plàncton comestible o salses asiàtiques de peix i marisc. Alguns bolets també ajuden a ressaltar el gust del peix!
🥓 Quins ingredients lliguen amb els peixos blancs? Pots provar combinacions clàssiques com la mantega, l’ingredient fonamental per elaborar el tradicional llenguado a la menier. També pots utilitzar la cansalada o l’oli d’oliva.
🍅 Si vols aportar un contrast, afegeix: api, tàperes, fonoll o gingebre. De l’hort pots seleccionar el tomàquet, el cogombre, el pebrot, els pèsols, la xirivia o la patata.
El peix blanc és molt delicat tria molt bé les seves companyies! 🐠
Hi ha diversitat de peixos blancs i amb gustos molt diferents, però comparteixen algunes característiques que els allunyen dels peixos grassos i del marisc:
El peix blanc té un sabor delicat, suau i amb notes dolces que funciona molt bé per cuinar al vapor, arrebossat o fregit. A vegades no fa falta res més, però si ets un cuinetes, t’agradarà saber que...
Ja s'han escullit els patrons majors de les confraries gironines de pescadors. Felicitats i molts encerts a tots vosaltres.
La propera fase serà l’elecció dels òrgans rectors i el president de les tres Federacions Territorials.
https://www.diaridegirona.cat/comarques/2022/03/24/escullen-els-patrons-majors-les-64204296.html
Avui i cada dia volem donar suport al sector pesquer que està vivint les dificultats del moment a causa de la guerra d’Ucraïna, la pujada de preu de la gasolina, la vaga de transportistes i les dificultats climàtiques.
El sector pesquer és clau en la sobirania alimentària de la Costa Brava i font d’alimentació rica i sana. Estem amb vosaltres! 💙🐠
A més, consumir peix de proximitat enriqueix el teixit econòmic i social del territori i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic 🐠👌🏻
⚠️ Recorda: sempre que puguis, escull peix fresc i de proximitat!
𝐄𝐋 𝐁𝐎𝐍 𝐏𝐄𝐈𝐗, 𝐏𝐄𝐒𝐂𝐀𝐓 𝐈 𝐀𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓!
Si parles amb un xef, et dirà que a la cuina no hi ha res millor que menjar un peix capturat a pocs quilòmetres i poques hores abans de cuinar-lo. Es nota amb el gust, la textura i la qualitat de la peça. Menjar peix fresc aporta propietats nutricionals de qualitat al cos, sobretot Omega 3: un tipus de lípids de la família dels àcids grassos, molt presents en animals marins, que el cos humà no pot sintetitzar i que, per tant, s’han d’incorporar a través de la dieta
@spla una consulta. Aviat es crearà un nou node per a entitats i empreses de l'economia social i solidaria de la demarcació de Girona. Saps on podem trobar un manual per important els contactes a aquesta nova instància?
Hi ha alguna manera de no perdre lo publicat fins ara? Moltes gràcies
Associació Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava Pesca sostenible, productes pesquers i afegir valor als municipis costaners
www.galpcostabrava.cat
Projecte de sensibilització http://Xarxabrava.cat