Publicació fixada

Sóm una associació que treballem per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers i afegir valor als municipis costaners.

galpcostabrava.cat/
xarxabrava.cat/
lamardebe.net

Galp Costa Brava ha impulsat

#SabíasQué 💡 Pastos marinos son increíblemente eficientes a la hora de reducir el CO₂ y producir azúcares simples como la sacarosa.

Un km² de estos pastos puede almacenar hasta el doble de carbono que los bosques terrestres, 35 veces más rápido que los árboles. 🤯

Cuidar estos pastos es imprescindible para evitar la liberación de 1,58 millones de toneladas de CO₂, algo que ocurriría si los microbios degradasen la sacarosa de las algas marinas.
nature.com/articles/s41559-022

🥦 Altres ingredients que comparteixen notes aromàtiques amb el marisc són: els pèsols, l’anís, el cafè, la coliflor o fruits secs com les nous.

💡Vols més propostes més atrevides? 👉🏼 Prova de fer uns musclos amb pinya, un pop amb col o unes gambes i unes llagostes amb nou moscada.

Què et sembla?
Et convidem a compartir els teus experiments culinaris amb nosaltres! 😜

Mostra el fil

🦐 Les gambes poden acompanyar-se de llet de coco o d’ametlla. També d’alvocat, carxofa o col.

🦞 La llagosta combina amb fulles d’alfàbrega o de carxofa. També amb una mica d’api.

🧄 Els musclos es poden perfumar amb coriandre i cítrics. Les cloïsses amb alls.

🍊A l’eriçó de mar li agrada combinar-se amb el coriandre o el bitxo picant fresc, amb els quals comparteix notes cítriques de taronja.

🐙 El pop és un clàssic que no renuncia als companys de tota la vida: la patata i el pebre vermell.

Mostra el fil

El marisc, amb classe i atrevit! 🎩🥳
El marisc engloba una quantitat molt diferent d’espècies i sabors. Des dels crustacis com les gambes o les llagostes, els mol•luscs com els pops o els musclos, fins a altres animals marins com l’eriçó. Són productes amb qualitats organolèptiques diferents que demanen pocs o cap ingredient però, tot i això, tenen afinitats gastronòmiques. Et deixem algunes propostes habituals i diferents 👇🏼

📢Atenció personal tècnic administracions i Sóc terres gironines que disposin de litoral marítim.
Presentacions de la professió de la pesca per fomentar-ne l'ocupació a la Costa Brava.
🐟25 abril. CCBE
🚣3 maig . Blanes
🦐 5 maig .Figueres
Inscripcions: serveis.ateneucoopi.org

Presentació de l'ànalisi de l'oferta educativa per a infants i joves del sector pesquer de la Costa Brava
🗓️ 25 d'abril a les 16:30
🗺️ Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona
Inscripicóns: forms.gle/djiThKNRH1atUpQj7

Vam estar a l'acte de la revisió dels impactes i la gestió dels arts de pesca perduts a Catalunya. Una aliança de l'administració, sector universitari i sector privat per fer front a aquesta problemàtica

🧀 Maridatge? Selecciona un formatge curat i escandalitza a mitja Itàlia (emoji).

🍓 Vols córrer més riscos? Alguns peixos blancs poden funcionar amb aromes de maduixa, faves, carxofes o fins i tot sobrassada.

Fes de cuinetes i explica’ns la teva experiència! 😜

Mostra el fil

🥥 Les herbes aromàtiques com el coriandre, el julivert o l’anet són acompanyants frescos per als peixos blancs carnosos. El mango o el coco aporten aroma, sabor tropical i color al plat. El raïm i els cítrics són bones opcions, però amb moderació. Els fruits secs com les avellanes o els pinyons poden ser una bona idea per elaborar les salses d’acompanyament.

Mostra el fil

🍄 Vols reforçar els tocs marins del peix? Prova amb anxoves en conserva, algues, plàncton comestible o salses asiàtiques de peix i marisc. Alguns bolets també ajuden a ressaltar el gust del peix!

Mostra el fil

🥓 Quins ingredients lliguen amb els peixos blancs? Pots provar combinacions clàssiques com la mantega, l’ingredient fonamental per elaborar el tradicional llenguado a la menier. També pots utilitzar la cansalada o l’oli d’oliva.
🍅 Si vols aportar un contrast, afegeix: api, tàperes, fonoll o gingebre. De l’hort pots seleccionar el tomàquet, el cogombre, el pebrot, els pèsols, la xirivia o la patata.

Mostra el fil

El peix blanc és molt delicat tria molt bé les seves companyies! 🐠
Hi ha diversitat de peixos blancs i amb gustos molt diferents, però comparteixen algunes característiques que els allunyen dels peixos grassos i del marisc:
El peix blanc té un sabor delicat, suau i amb notes dolces que funciona molt bé per cuinar al vapor, arrebossat o fregit. A vegades no fa falta res més, però si ets un cuinetes, t’agradarà saber que...

Ja s'han escullit els patrons majors de les confraries gironines de pescadors. Felicitats i molts encerts a tots vosaltres.

La propera fase serà l’elecció dels òrgans rectors i el president de les tres Federacions Territorials.

diaridegirona.cat/comarques/20

Avui i cada dia volem donar suport al sector pesquer que està vivint les dificultats del moment a causa de la guerra d’Ucraïna, la pujada de preu de la gasolina, la vaga de transportistes i les dificultats climàtiques.

El sector pesquer és clau en la sobirania alimentària de la Costa Brava i font d’alimentació rica i sana. Estem amb vosaltres! 💙🐠

A més, consumir peix de proximitat enriqueix el teixit econòmic i social del territori i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic 🐠👌🏻

⚠️ Recorda: sempre que puguis, escull peix fresc i de proximitat!

Mostra el fil

𝐄𝐋 𝐁𝐎𝐍 𝐏𝐄𝐈𝐗, 𝐏𝐄𝐒𝐂𝐀𝐓 𝐈 𝐀𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓!
Si parles amb un xef, et dirà que a la cuina no hi ha res millor que menjar un peix capturat a pocs quilòmetres i poques hores abans de cuinar-lo. Es nota amb el gust, la textura i la qualitat de la peça. Menjar peix fresc aporta propietats nutricionals de qualitat al cos, sobretot Omega 3: un tipus de lípids de la família dels àcids grassos, molt presents en animals marins, que el cos humà no pot sintetitzar i que, per tant, s’han d’incorporar a través de la dieta

Avui el nostre President del Galp Costa Brava, Pere Estradera, ha recollit el Premi Timó d' Argent que ens ha concedit el la Unió d'Hosteleria de la Costa Brava. En reconeixement del treball per pesca sostenible i el foment del producte local.

@spla una consulta. Aviat es crearà un nou node per a entitats i empreses de l'economia social i solidaria de la demarcació de Girona. Saps on podem trobar un manual per important els contactes a aquesta nova instància?
Hi ha alguna manera de no perdre lo publicat fins ara? Moltes gràcies

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.