El peix blanc és molt delicat tria molt bé les seves companyies! 🐠
Hi ha diversitat de peixos blancs i amb gustos molt diferents, però comparteixen algunes característiques que els allunyen dels peixos grassos i del marisc:
El peix blanc té un sabor delicat, suau i amb notes dolces que funciona molt bé per cuinar al vapor, arrebossat o fregit. A vegades no fa falta res més, però si ets un cuinetes, t’agradarà saber que...

🥓 Quins ingredients lliguen amb els peixos blancs? Pots provar combinacions clàssiques com la mantega, l’ingredient fonamental per elaborar el tradicional llenguado a la menier. També pots utilitzar la cansalada o l’oli d’oliva.
🍅 Si vols aportar un contrast, afegeix: api, tàperes, fonoll o gingebre. De l’hort pots seleccionar el tomàquet, el cogombre, el pebrot, els pèsols, la xirivia o la patata.

🍄 Vols reforçar els tocs marins del peix? Prova amb anxoves en conserva, algues, plàncton comestible o salses asiàtiques de peix i marisc. Alguns bolets també ajuden a ressaltar el gust del peix!

· · Web · 1 · 3 · 2

🥥 Les herbes aromàtiques com el coriandre, el julivert o l’anet són acompanyants frescos per als peixos blancs carnosos. El mango o el coco aporten aroma, sabor tropical i color al plat. El raïm i els cítrics són bones opcions, però amb moderació. Els fruits secs com les avellanes o els pinyons poden ser una bona idea per elaborar les salses d’acompanyament.

🧀 Maridatge? Selecciona un formatge curat i escandalitza a mitja Itàlia (emoji).

🍓 Vols córrer més riscos? Alguns peixos blancs poden funcionar amb aromes de maduixa, faves, carxofes o fins i tot sobrassada.

Fes de cuinetes i explica’ns la teva experiència! 😜

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.