El marisc, amb classe i atrevit! 🎩🥳
El marisc engloba una quantitat molt diferent d’espècies i sabors. Des dels crustacis com les gambes o les llagostes, els mol•luscs com els pops o els musclos, fins a altres animals marins com l’eriçó. Són productes amb qualitats organolèptiques diferents que demanen pocs o cap ingredient però, tot i això, tenen afinitats gastronòmiques. Et deixem algunes propostes habituals i diferents 👇🏼

📢Atenció personal tècnic administracions i Sóc terres gironines que disposin de litoral marítim.
Presentacions de la professió de la pesca per fomentar-ne l'ocupació a la Costa Brava.
🐟25 abril. CCBE
🚣3 maig . Blanes
🦐 5 maig .Figueres
Inscripcions: serveis.ateneucoopi.org

Presentació de l'ànalisi de l'oferta educativa per a infants i joves del sector pesquer de la Costa Brava
🗓️ 25 d'abril a les 16:30
🗺️ Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona
Inscripicóns: forms.gle/djiThKNRH1atUpQj7

Vam estar a l'acte de la revisió dels impactes i la gestió dels arts de pesca perduts a Catalunya. Una aliança de l'administració, sector universitari i sector privat per fer front a aquesta problemàtica

El peix blanc és molt delicat tria molt bé les seves companyies! 🐠
Hi ha diversitat de peixos blancs i amb gustos molt diferents, però comparteixen algunes característiques que els allunyen dels peixos grassos i del marisc:
El peix blanc té un sabor delicat, suau i amb notes dolces que funciona molt bé per cuinar al vapor, arrebossat o fregit. A vegades no fa falta res més, però si ets un cuinetes, t’agradarà saber que...

Avui i cada dia volem donar suport al sector pesquer que està vivint les dificultats del moment a causa de la guerra d’Ucraïna, la pujada de preu de la gasolina, la vaga de transportistes i les dificultats climàtiques.

El sector pesquer és clau en la sobirania alimentària de la Costa Brava i font d’alimentació rica i sana. Estem amb vosaltres! 💙🐠

𝐄𝐋 𝐁𝐎𝐍 𝐏𝐄𝐈𝐗, 𝐏𝐄𝐒𝐂𝐀𝐓 𝐈 𝐀𝐋 𝐏𝐋𝐀𝐓!
Si parles amb un xef, et dirà que a la cuina no hi ha res millor que menjar un peix capturat a pocs quilòmetres i poques hores abans de cuinar-lo. Es nota amb el gust, la textura i la qualitat de la peça. Menjar peix fresc aporta propietats nutricionals de qualitat al cos, sobretot Omega 3: un tipus de lípids de la família dels àcids grassos, molt presents en animals marins, que el cos humà no pot sintetitzar i que, per tant, s’han d’incorporar a través de la dieta

Avui el nostre President del Galp Costa Brava, Pere Estradera, ha recollit el Premi Timó d' Argent que ens ha concedit el la Unió d'Hosteleria de la Costa Brava. En reconeixement del treball per pesca sostenible i el foment del producte local.

Hem exposat La Mar de Bé com a cas d'èxit davant 100 persones de Grups d'Acció Local de tot Europa. Gràcies per donar-nos l'oportunitat per explicar els resultats i coneixements adquirits amb aquest projecte que va ser possible gràcies a la participació de més de 140 persones i més de 60 agents de la Costa Brava

📢 OFERTA DE FEINA : Busquem un perfil de Director/a Gerent a jornada complerta, pel Galp Costa Brava. Trobareu tota la informació al nostre web: galpcostabrava.cat/transparenc

L’anisakis és un paràsit que pot aparèixer a les vísceres d’alguns dels peixos que consumim. Si s’ingereix viu pot generar problemes de salut i reaccions al·lèrgiques que poden ser des de lleus fins a molts greus. Però, tenim una bona notícia! Evitar una intoxicació per anisakis és fàcil i senzill:

Des del Galp, hem organitzat una formació pràctica de com realitzar tràmits electrònics amb capitania. Dirigida a armadors, personal confraries i gestories especialitzades. Podeu descarregar-vos la presentació en el següent enllaç:
galpcostabrava.cat/redueix-el-

Què fem amb les parts del peix que normalment descartem?

Els caps, les espines o les pells poden servir per donar gust a un brou o a un arròs. Hi ha fetges que són exquisits, com els dels raps o els dels rogers. Els ous de la sípia o del lluç són un aperitiu immillorable. I en peixos de grans dimensions, com la tonyina, el cor es pot utilitzar per a una bona ració de triperia marina 🐠

T’atreveixes a provar-ho? 🍽

Entreu a xafardejar a la nostra web. Tenim un localitzador de projectes que hem subvencionat i qui son els nostres socis. Ara tenim actualitzat tot el 2021 i el 2018.
galpcostabrava.cat/localitzaci

Contents d'haver-nos incorporat al comité Rector de l'Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines. Molts projectes engrescadors amb una governança molt transversal i entitats molt potents

𝐂𝐎𝐌 𝐃𝐄𝐓𝐄𝐂𝐓𝐀𝐑 𝐋𝐀 𝐅𝐑𝐄𝐒𝐂𝐎𝐑 𝐃𝐄𝐋 𝐏𝐄𝐈𝐗 𝐀𝐌𝐁 𝐄𝐋𝐒 𝟓 𝐒𝐄𝐍𝐓𝐈𝐓𝐒?

👁 Amb la vista: el peix fresc té els ulls de color viu i brillant, amb la còrnia transparent i la pupil•la negra.
👃🏼Amb l’olfacte: el peix fresc fa olor de mar i d’algues fresques.
✋🏻Amb el tacte: no és fàcil tocar el peix abans de comprar-lo, però sempre ho pots fer abans de cuinar-lo.
👂🏼Amb l’oïda: davant el dubte, pregunta!

👅 Amb el gust: el peix fresc marca la diferència! ! 🐠

:paisoscat: De ben segur que us hi passareu hores remenant i investigant aquesta nova eina. Ja està disponible el nou visor cartogràfic d'ordenació de l'espai marítim català.
sig.gencat.cat/visors/visor_ma

@raf@mastododon.social

Qui diu que el sector pesquer no s'està modernitzant permantment? Ara mateix, ordinador en mà 26 armadors i gestors d'embarcacions s'estan formant de com relacionar-se amb capitania marítima amb tràmits electrònics amb la signatura digital. Es podrà recupar al nostre canal video.

QUÈ ENS DIU L’ETIQUETA DEL PEIX?

Quan un consumidor arriba a la peixateria ha de trobar el peix ben etiquetat amb: la denominació comercial del peix , el nom científic (el nom comercial pot canviar segons el port), la zona de captura, l’art de pesca amb què s’ha capturat (arrossegament, tresmall, palangre, nanses...), l’estat (fresc o congelat), la presentació i el preu.

I tu? Llegeixes l'etiqueta del peix?
Fes-ho, informa’t i demana tots els dubtes a la teva peixateria! 🎣🐙

5 maneres de demanar el peix a la peixateria que t’ajudaran a fer la compra més fàcil! 👌🏻
1. A rodanxes: pensat per a peixos rodons, grans i per a diversos comensals. Per cuinar al forn, escalfat o fregit
2. A filets: peixos rodons mitjans i peixos plans. Els filets poden preparar-se al forn, al grill, al vapor, escalfats o fregits.
3. A papallona o papallona invertida
4. Sencer: pots demanar sencer gairebé qualsevol peix que no superi les dimensions del lloc on el cuinaràs
5. Talls especials

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.