Tut fixat

Pedazo de hilo de @ilich con una completísima explicación de la filosofia descentralizada y open source del Fediverso 👏👏👏

🔗 mastodon.social/users/ilich/st

"L’epidèmia actual servirà certament per augmentar l’autoritarisme. Però aquesta paraula aplicada a la nostra societat sempre m’ha semblat tova i confusa: revela una nostàlgia d’una idea de democràcia il·lusòria. La democràcia no existeix; existeix “allò democràtic”, que és un contínuum que va des d’un feixisme postmodern fins a un estat-guerra. El primer gestiona les diferències, el segon identifica l’enemic"

Santiago López Petit, LA DIRECTA | 🔐 directa.cat/lepidemia-actual-s

"El marco bélico y militar propuesto plantea esta crisis como un periodo de guerra con inicio en los contagios y fin en la superación de los mismos, olvidándose, por ejemplo, de tres décadas de políticas neoliberales que mediante la privatización y los recortes han hecho mermar claramente las infraestructuras sanitarias necesarias para hacer frente a esta situación"

Joseba Permach, EL SALTO DIARIO | elsaltodiario.com/tribuna/disc

"No es requereixen polítiques que estimulin sinó polítiques de contenció i distribució sobre la part més feble i on es concentrarà el shock més fort. Aquestes mesures econòmiques i polítiques han de centrar-se en dos àmbits que es retroalimenten, l’àmbit productiu o de l’oferta i l’àmbit de la despesa o de la demanda"

Francisco Navarro, CATARSI | catarsimagazin.cat/un-pla-cont

"Lo normal es mortal. La ‘normalidad’ es una inmensa crisis. Necesitamos catalizar una transformación masiva hacia una economía basada en la protección de la vida”

Naomi Klein, EL SALTO DIARIO | t.co/N30R3Xv2Qm

Jord1-Ortiz ha impulsat

"Tot desastre sacseja l’ordre antic: una catàstrofe sobtada canvia les regles i exigeix respostes noves i diferents. (...) ¿redefinirem el que és necessari i important i com satisfer les necessitats de les persones?". Rebecca Solnit.
ara.cat/opinio/Rebecca-Solnit-
nitter.mastodont.cat/HiginiaRo

"Deu entitats socials representants de sectors fonamentals de defensa dels drets de les persones exposen les seves demandes per un escenari post-Covid-19. Coincideixen a demanar un reforçament del sector públic i el manteniment de les polítiques que protegeixen els sectors més vulnerables de la societat. Hi ha un denominador comú en totes les intervencions: quan passi la crisi del coronavirus, serà el moment de posar la vida i les cures al centre"

Elena Parreño, CRÍTIC | elcritic.cat/reportatges/que-f

"A l’antimilitarisme li toca desacomplexar-se i no deixar-se intimidar. Perquè el poder fàctic militarista no té justificació, és una trava per al progrés social democràtic i una trava per a la revolució cap a societats igualitàries que procurin la seguretat humana en tota la seva dimensió de salvaguarda i cura de la vida, que inclou la salvaguarda dels drets humans"

Dolors Sabater, CRÍTIC | elcritic.cat/opinio/dolors-sab

"Las medidas tomadas para proteger a las y los inquilinos se basan en conceder préstamos a los más vulnerables y blindar que los rentistas sigan recibiendo los pagos"

Yago Álvarez, EL SALTO DIARIO | elsaltodiario.com/coronavirus/

"Una vez más, los fondos buitre y bancos no pagan nada en esta crisis, aunque son los que más ganan. El plan del Gobierno, es endeudar a las familias más vulnerables, justo lo contrario de lo que hay que hacer”

Martín Cuneo, EL SALTO DIARIO | elsaltodiario.com/coronavirus/

"Sembla que el racisme institucional està per damunt de tot, inclús de la lògica i la racionalitat durant una situació d’emergència"

Adrián Caballero, LA DIRECTA | directa.cat/on-esta-el-limit-d

COORDINADORA D'ONGD LLEIDA:
Ara, més que mai, ni un cèntim a l'armament!

amb l'objecció fiscal a la despesa militar

🎥 L'objecció fiscal en 2 min t.co/0taNRZwxBU

❓Assessorament t.co/n2ZJ0paLM0

📥 Manual actualitzat d'OF 2020
t.co/ELbyeEAG9G

"Tot i que el nombre de denúncies per violència masclista podria reduir-se durant el confinament, diferents especialistes en aquest camp alerten que això no significa que les agressions minvin"

Albert Alexandre, LA DIRECTA | directa.cat/el-confinament-dei

"Comunitat i justícia, pa, sostre i treball per a tothom. La nostra declaració de mínims"

Lluc Salellas, CRÍTIC | elcritic.cat/opinio/lluc-salel

"Cooperatives i grups de consum han hagut de realitzar canvis en el sistema organitzatiu, no només per les limitacions dictades pel Ministeri de Salut, sinó també davant l’arribada de l’increment de la demanda"

Laura Masó, LA DIRECTA | directa.cat/lagroecologia-sobr

Exterior i interior de l'hospital de campanya a IFEMA (via Octuvre.cat)

"Hi ha una necessitat urgent d’afrontar el caos de la globalització i la financerització plantejant propostes radicals concretes"

Costas Lapavitsas, CATARSI | catarsimagazin.cat/la-crisi-ha

Mostra'n més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.