Tut fixat

Pedazo de hilo de @ilich con una completísima explicación de la filosofia descentralizada y open source del Fediverso 👏👏👏

🔗 mastodon.social/users/ilich/st

Descarbonizar, decrecer, desurbanizar, destecnologizar, despatriarcalizar, descomplejizar, descolonizar... Propuestas para DES-hacer-nos del capitalismo...

Marcos Rivero Cuadrado | EL SALTO
t.co/j9g7vt42g9

La campanya “Confinem els Cotxes. Recuperem La Ciutat” torna als carrers amb concentracions estàtiques autoritzades a diverses ciutats de Catalunya per reivindicar una mobilitat per les persones i lliure de fums. Passejant o en bicicleta, sol o amb la família, infants i amics. Amb activitats lúdiques respectant les mesures de seguretat sanitària i amb una expressió poètica i col·lectiva, fent servir els cossos mitjançant una senzilla coreografia.
RESPIRAR NET ÉS UN DRET !
jordiortizlombardia.cat/2020/0

"Després de ser condemnat a l'ostracisme, apartat dels ambients de l'alta societat als quals pertanyia per llinatge familiar, aquest periodista i escriptor va marxar al Paraguai, on es va acabar convertint en tot un intel·lectual anarquista"

Rafael Barrett, l'aristòcrata anarquista | Xavier Díez | DIRECTA
directa.cat/rafael-barrett-lar

"L’escola no és només l’espai on les criatures aprenen. És un lloc de socialització, de creixement i d’educació on el sentit de l’escola és social perquè és comunitari. I, alhora, també és un baluard de seguretat per a nens en risc o en situació de vulnerabilitat"

Retorn a l’escola: molt més que xifres i lletres | Laura Pinyol | Opinió
media.cat/2020/09/17/retorn-a-

"L’aprovació de la llei de regulació de lloguers no només suposa una victòria en termes materials per a la classe treballadora; la qual ha vist com els darrers anys s’ha vist privada de bona part dels seus ingressos a partir de l’extracció del rendisme immobiliari. També és una victòria en termes organitzatius i en la batalla ideològica"

La Llei de Regulació de Lloguers, una triple victòria del moviment per l’habitatge | CATARSI
catarsimagazin.cat/la-llei-de-

"La Covid19 té responsables, i de pandèmies en vindran moltes més si no es prenen mesures, més enllà de les sanitàries, que s'oposin a determinats interessos econòmics. L'actual presa de consciència dona una oportunitat per explicar-ne les arrels sistèmiques i entrar en acció"

Col•lectiu ConCienciasBCN, "Capitalisme pandemiogènic" | DIRECTA 🔐 directa.cat/capitalisme-pandem

Els sindicats i la FaPac denuncien que les mesures del Govern català contra la Covid-19 són pur "maquillatge" per fer front a anys de retallades i als problemes endèmics de l'educació a Catalunya | CRÍTIC

Covid-19 + retallades + segregació = tempesta perfecta a les escoles
elcritic.cat/reportatges/covid

"Que se quieran aplicar las mismas recetas da que pensar que De Guindos quiere un nuevo reguero de cadáveres. De los cuerpos muertos se alimentan los buitres"

Yago Álvarez | EL SALTO t.co/pJPwMpGpjX

L’hivern serà molt més llarg si no sortim a buscar la primavera. A inventar-la. Com ens ha deixat encarregat Casaldàliga, el nostre profeta anticapitalista, “és tard però és la nostra hora, és tard però és tot el temps que tenim a mà per fer el futur, és tard però és matinada, si insistim una mica”

Insistim i serà matinada | Montse Santolino, DIRECTA
directa.cat/insistim-i-sera-ma

"Actuar o sucumbir, desobeir l’horror o reproduir-lo còmplicement, perquè el que no serveix per a res és, això segur, no fer res. Perquè cap silenci no ens salvarà. I perquè, per sortir del forat, nihilista fracking global, el més important és deixar de cavar"

Síntesis Dràstiques | David Fernàndez, CRÍTIC
elcritic.cat/opinio/david-fern

"Circular amb calma, en ciutats pensades per viure-hi, no per ser-ne expulsat o per morir-hi víctimes del còctel del precariat i l’acceleració"

[ Si no es pot badar, no és la meva revolució | Roger Prims | DIRECTA ]
directa.cat/si-no-es-pot-badar

Hi ha alternatives que no són teòriques, ja funcionen (masoveria urbana, dret de superfície, copropietat…); alternatives al lloguer i a la compra que qüestionen la manera única de concebre la vida i l’habitatge que fins ara ha imperat en una societat que ha fet valdre el benefici econòmic per sobre del benestar de les persones...

"Compartir el viure"
directa.cat/compartir-el-viure

Puede asfixiar en lugar de inspirar, devorar en lugar de alimentar. La diferencia es solo una cuestión de prioridades, límites, escalas y poder...

"Fuego" Yayo Herrero | CTXT

t.co/GFb9Ny0zt1

"Potser comencem a entendre que ens cal trobar un nou estil de vida compatible amb la vida, uns nous estàndards de benestar"

[ Fucking way of life ]

Montse Santolino, CRÍTIC t.co/QR8oqvcfOY

Mostra'n més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.