Segueix

Com puc ajudar a una amiga que està deprimida, que no té forces, que no sap què li passa ni d’on surt tanta tristor i que tampoc es deixa ajudar? 😔

@spla no, però és la primera vegada que jo ho visc de prop.

@Moixaina d’acord. Coneixes algú que estés a prop en anteriors vegades?

@spla crec que no... ho puc preguntar a una companya de feina que potser fa més temps que la coneix i potser sí que hi va ser la última vegada... Algun consell de per on puc tirar?

@Moixaina el que estàs dient, a veure si tens sort i sap com va anar i com va sortir del forat

@Moixaina si esta tan nalament deuria de demanar ajuda profesional, crec jo.

@Tnkt sisi, és clar!! Ja fa temps que li dic... però al final el pas l’haurà de fer ella i no sé si té prou força... Espero que ho faci aviat. 😔

@Moixaina si, el pas el te que fer ella i ho fara cuant toque fons o cuant es vega preparada...no se, es molt dificil ajudar en estos casos i ho se per experiencia

@Tnkt és que em sento molt impotent!! Voldria poder fer alguna cosa... :(

@Moixaina has de saber diferenciar entre el seu problema i el teu i en aixó vull dir que el teu problema pot ser siga que estas patint de vorela pero ella d.aixó no es conscient llavors has de saber q no esta en les teues mans.

@Moixaina total... estar preparada per a cuant ella demane ajuda no voler imposar.li res tots tenim el nostre temps i cuant ho demane tindre recursos apunt.

@Tnkt genial síntesis!! És el que jo penso. Gràcies!

@Moixaina

No hi ha receptes màgiques.

Jo diria que primer s'ha de tenir el cos en ordre.

1er Dormir les hores correctes, ni moltes ni poques.

2on Menjar correctament i a les hores que són. No menjar car vermella ni embotits, tret del pernil.

3er Fer exercici cada dia. Si no vol fer gimnasia doncs caminar uns 10 km al dia. Hi ha aplicacions pel mòbil que t'ajuda a contar les passes.

4t No estar aïllat. Ara més que mai s'ha d'interactuar amb els altres, que ens facin oblidar les cabòries.

@Moixaina No es mereixen. Jo també he patit d'aquestes angoixes i o ve t'omples de antidepresius o ve t'encarriles de forma mes lògica: portant una vida més ordenada. El cos necessita regularitat per funcionar correctament.

@FelixMiroLevy tot el que dius m’ha semblat super sensat. Primer l’essencial (necessitats vitals bàsiques com dormir i menjar) i després poder canviar aquelles coses que ens angoixen i no ens agraden de la nostra vida, millorar l’autoestima, augmentar la seguretat i confiança... però per fer tot això hem de tenir aquesta base ordenada que expliques :)

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.