Hi ha una maquinària bèl·lica en marxa: vol empantanegar com més millor el conflicte català. Utilitza una retòrica i referents que apunten a la guerra civil o com a mínim a la gestió violenta i colonial d'aquest. No dubten en mentir i manipular a plena llum del dia. Em fa la pinta que aquesta actitud busca preparar la població per justificar accions armades o policials d'"excepció". Excepció que esdevindrà norma i afectarà als propis que la volien per a Catalunya. D'això va el terrorisme, p.ex.

Segueix

@nestort Això els podria portar en un enfrontament tipo . Tal com pinten les ultimes noticies rebudes a no crec que l'estat espanyol sigui capaç de tenir dos frons oberts al mateix temps.

@Obiols
Mantenir-los, potser no. Obrir-los, de segur que sí: continuen pensant amb els collons.
@nestort

@giorgiograppa @Obiols Sembla que volen recuperar l'"èpica nacional". Tots a córrer.

@giorgiograppa @Obiols Exactament. A totes dues bandes (parlo dels polítics, no de la gent) els convé el conflicte, perquè és ideal per amagar la seva putrefacció, robatoris, corrupcions i una llarga llista de baixeses. Mentre hi ha el "conflicte català" no hi ha res més. És com Venezuela, o Gibraltar, o ETA, etc. És més, pot ser l'excusa per eliminar encara més llibertats, major repressió, etc. És fatal. Alhora existeix una base popular real pel conflicte, però està segrestada pels polítics.

@Obiols
Jo últimament no pare de pensarlo. El discurs amb ETA era que tot era negociable desde la pau i la no violència i amb Catalunya no és tolera ni la figura d'un mediador.
@nestort

@Lancerfanel @nestort Perquè hi havia violencia i tenien l'excusa perfecta . Un cop acabat amb han de buscar altres alternatives per mantenir l'uniat del país. La pregunta es sí es pot permetre el luxe de mantenir dos fronts violents a l'hora . Dues organitzacions fent guerra de guerrilles contra l'estat. No hi hauria que pogués impedir-ho.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.