Segueix

Despres d'eliminar el meu compte de facebook i de crear-me aquest de mastodont, em preguntava quines altres xarxes lliures hi ha (lliure, de codio obert, o que almenys no et monitoritzi absulutament tot el contingut)

· · Web · 2 · 0 · 2

@Rikie
Coneixes Diaspora*? (L'asterisc forma part del nom.)

@giorgiograppa vaig veure que l'anomenaven juntament amb mastodont quan buscava alternatives, pero no, no la coneixo

@Rikie
Visualment, sembla un FB simplificat. Hi ha diverses instàncies on registrar-te i començar. Jo estic a joindiaspora.com, però fa setmanes que no hi entre: ací hi ha més marxa.

@Rikie vols dir que federin entre sí o en general?

@Rikie hi ha diferents xarxes socials però no totes es "veuen" entre sí. Per exemple, tots els servidors Mastodon es veuen entre sí (obvi) però també veuen/federen amb altres plataformes com GNU Social, Pleroma etc.
Federar és això, diferents servidors que poden interactuar amb altres.

@Rikie pots seguir a qualsevol usuari d'altres servidors compatibles. Si fas clic damunt del avatar de qualsevol usuari dels que veus en la línia de temps federada i després fas clic en el botó "segueix" ja està, ja has federat amb un usuari d'un altre servidor.

@spla llavors, si es veuen entre si, no em cal crear cap altre compte?
O sigui, que mirant la linia de temps federada ja veig TOT el contingut de totes les xarxes federades incloent les que no son mastodon?

@Rikie no et cal crear cap altre compte si no vols. Efectivament pots seguir a tots els usuaris que vulguis fent el que estem parlant.
Això sí, no veus TOT el contingut de totes les xarxes federades. Només veus tots els usuaris que ja han federat amb mastodont.cat degut a que algun usuari d'aquí ja els segueix.

@Rikie també pots mirar a qui seguim o quins seguidors tenim els usuaris locals fent clic damunt l'avatar.
Un altre opció es donar una ullada en el directori de perfils:

mastodont.cat/explore

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.