Algun/a jurista a la sala que em pugui orientar, si us plau?
el dubte que tinc és : per a concedir un indult cal que el pres es declari culpable? O dit d'altra manera: acceptar un indult suposa acceptar que has delinquit?

@socjo no se si te a vore no entenc massa però si la sentencia es condenatoria ja ho es no cal crec jo.

@nan @socjo no sóc jurista ni entès, però diria que l'indult, a diferència de l'amnistia és un perdó i per tant assumeix la culpabilitat de l'indultat. Crec que l'indult l'ha de solicitar el pres i per tant assumir-la.

@marcelcosta @nan @socjo
Totalment d'acord amb el reconeixement implícit de la culpa. El que no tinc clar és que només ho puga solicitar el pres.

Algun advocat en la sala?

Segueix

@giorgiograppa @marcelcosta @nan @socjo

No sóc advocada, però:

ccma.cat/324/la-ugt-demanara-l

L'indult seria l'equivalent a demanar el perdó, per això es parla sempre d'amnistia.

Si per mi fos, ni indults ni amnisties ni hòsties. Arribaria fins al final del camí judicial que han començat ells mateixos amb tanta alegria i prepotència. Tenim molt a guanyar, començant per la clara nul·litat del judici, per no parlar del reconeixement legal que suposaria d'allò que estem fent.

@Svalkacat
Pel que anem veient, l'única justícia que ens podria arribar a donar la raó és l'europea, i ja estem veient el cas que en fa Ñ. El que intente dir és que tenir, o aconseguir que et reconeguen, la raó no ens ajudarà a aconseguir la independència; de fet, les independències que s'han materialitzat en les darreres dècades a Europa no han estat resultat de cap procés judicial.
@marcelcosta @nan @socjo

@giorgiograppa @Svalkacat @marcelcosta @nan @socjo Us proposo un joc que vam fer fa un any una colla CDR i que va fer obrir els ulls a més d'un que deia que no estàvem preparats, que no teníem infraestructures a punt... Endevineu primer quin any van néixer aquests estats, després busqueu x quina via (DUI, RIU, acord...) a la @viquipedia i pregunteu-vos si ho tenien tot a punt. Sobretot tenint en compte que alguns sortien d'una guerra d'allò més salvatge i no fa pas gaire... I com són ara!

@giorgiograppa @marcelcosta @nan @socjo

Això que la justícia no ens ajudarà a aconseguir el que volem, tot i que no s'ha fet mai, comença a ser un mantra que caldria, si més no, revisar.

De moment el TJUE ha posat negra sobre blanc el referèndum del 1O. Cal recordar que també van ser els tribunals qui van declarar LEGAL la DUI de Kosovo de 2008.

La independència no es fa sola. Però ja que els catalans hem triat la via pacífica, per què no aprofitar (també) la via legal imposada per ESP?

@Svalkacat @giorgiograppa @marcelcosta @nan @socjo estem a prop, següent pas que el TJUE tracti el recurs dels advocats de l'Oriol contra la decisió del PE. Pot provocar la nulitat total del judici...sempre i quan no tinguem un indult o amnistía pel mig, cosa que salvaria al TS...

@Pipoynona @giorgiograppa @marcelcosta @nan @socjo

Exacte! indults, amnisties i caps cots, ni un!

I aquests dies es parla molt del cas Junqueres (lògic) però cal recordar que aquest ÉS el camí que ha triat l'exili des del primer dia i també ens donarà (al final) moltes satisfaccions.

La raó legal no ens donarà res per si sola, però noi, allò sí que serà una bona taula de negociació i no la de l'IKEA que tenim ara.

@Svalkacat @giorgiograppa @marcelcosta @nan @socjo

Ni idult, ni amnistia! Absolució! Però no només a la Dolors sinó a tots, CDR's inclosos.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.