"Si es tan grave que venga Vox, no debería haber problema en cumplir el mandato de la ONU y liberar a los presos y hacer un referéndum donde todo el mundo pudiera votar lo que quisiera, no?"

No es ataque ni reproche. Es invitación a actualizar enfoques.
fotlipou.com/hi-ha-vida-mes-en

El feixisme posa la pistola al pit (en un altre context seria una metàfora) i el que està al costat diu: "Si no fas el que jo dic, ell premerà el gallet". No és aprofitar-se?

Tots ens podem fer la pregunta: si del teu vot depengués, deixaries que governi Vox? És una pregunta dura davant la qual el dogmatisme no val. Però que a sobre ens demanin que aplaudim, crec que no.

Mostra el fil

Donem-li la volta: prefereixen que governi Vox abans que accedir a complir els DDHH i donar la paraula a la gent? Em sembla una trampa.

I em sembla que qui s'aprofita de l'amenaça del feixisme per imposar el seu programa i obligar a l'altra a renunciar al seu, en certa manera, està traient partit polític de l'amenaça del feixisme.

Mostra el fil

Donem-li la volta: el PSOE prefereix que governi Vox abans que comprometre's amb unes demandes que, agradin o no, tenen una base democràtica? El de Vox és terrible però és preferible a convocar un referèndum?

El de les dretes és prou greu perquè la CUP renunciï a un referèndum i l'alliberament dels presos però no és prou greu perquè el PSOE renunciï al seu NO a aturar la repressió i fer un referèndum?

Mostra el fil

Avui veiem retrets a la CUP (i JxC) per no donar suport a l'alternativa a l'horror. Entenc el retret: la situació és desesperada, les conseqüències molt dures i potser, com tantes vegades a la història, cal triar el mal menor. Però no puc evitar pensar:

La situació és desesperada, terrible i brutal... però sembla que no tant com perquè el PSOE es comprometi per escrit a alliberar els presos, aturar la repressió i convocar un referèndum. És la CUP qui ha de renunciar, no el PSOE.

Mostra el fil

El 28A el Front Republicà es va presentar dient: "Mai, mai, mai investirem un govern espanyol mentre hi hagi un sol pres o exiliat i mentre no hi hagi un referèndum". Ara, que la investidura ve d'un vot, una reflexió:

La promesa, com es veu avui, era molt arriscada: i si complir-la significava deixar les portes obertes al feixisme? I si complir-la, com es veu avui, comporta l'avenç del masclisme, la xenofòbia i totes les pestes?

Esos hooligans que hoy están reventando el Congreso son los mismos que se sentaban en el Tribunal Supremo acusando a los líderes independentistas. Muchos de los que hoy se ponen las manos en la cabeza, entonces callaron. No es un reproche. Es una invitación a reflexionar.

Sobre "el món ens mira": qualsevol protesta davant la decisió de la JEC tindrà una lectura clara:
"Protestes a CAT perquè ESP desobeeix els tribunals europeus".
Probablement mai havia estat tan fàcil que arreu entenguin el que passa.
PD: Si ens quedem a casa, no diran ni mu.

A todos los compañeros y compañeros de izquierdas de todo el Estado: si por un momento os alegrais de que Torra sea destituido, leed esto: elnacional.cat/es/opinion/elis
Si leéis bien tendríais que ser los primeros en poneros al lado del President de la Generalitat de Catalunya.

Jo no l'he votat, però si @QuimTorraiPla
no segueix sent president de la Generalitat, no vivim en una democràcia. Ara mateix l'única sortida digna que em ve al cap és un mur humà que faci que el colpisme de la JEC no serveixi per res.

Veurem què porta el pacte. Però crec que aquesta tàctica de fer passar per convergent-hiperventilat-histèric a tothom que critica el pacte és el millor servei que se li pot fer al Règim del 78. És una negació total del significat de l'1-O.

Ostres!
500 caracters,
vídeos llargs com vulguis...
Puc arribar a ser molt pessat!

Acabem 2019 amb un pla pel 2020: seguir lluitant contra les mentides dels mitjans al servei de la Monarquia i l'IBEX. No hi ha democràcia sense mitjans lliures. I no hi ha mitjans lliures sense gent que hi doni suport. Per això, fes un cop d'ull: octuvre.cat. Gràcies!
PD: Aquí donaré la tabarra igual que a Twitter!

mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.