Amical Wikimedia ha impulsat

‪💥💥 Atenció! Fa menys de 24 hores ens hem proposat una nova fita: el ! ‬

‪En només un mes, volem enllaçar els 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb el seu respectiu element de Wikidata. En serem capaços?

Llença’t a la Viquipèdia i ajuda’ns a fer-ho possible!‬

🔋 ca.wikipedia.org/wiki/Viquipro

Aprofitem l’inici de Wikimania, la conferència mundial de viquipedistes, per recordar que la Fundació Wikimedia té obert un procés participatiu d’estratègic global 2030.

Moltes de les propostes que s’hi fan en aquesta fase són molt polèmiques: venda de dades a tercers, llicències privatives, deriva econòmica, gestió de la diversitat cultural, etc.

Participeu-hi i feu sentir la vostra veu. En depèn el moviment Wikimedia del futur.

🗣 meta.wikimedia.org/wiki/Specia

Amical Wikimedia ha impulsat
Podre fer preguntas i participar en certa manera per aquest medi gracies. I per ultim he trobat aquesta secció es veritat que alla es puga tot el contigut gracies. https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Wikimania_2019_videos

Demà passat comença Wikimania, la conferència internacional anual del moviment Wikimedia.

Enguany, a Suècia, fins a 6 dels nostres membres hi representaran Amical Wikimedia, la nostra màxima de voluntariat actiu i els projectes en llengua catalana!

Avui ens ha deixat el nostre jove membre, amic i viquipedista Gerard Tico i Guiu, àlies Gerhidt. De part de tota l’entitat, volem expressar el nostre sincer condol a la seva família i amistats.

Gràcies pel fantàstic llegat de coneixement lliure que ens has entregat desinteressadament a la Viquipèdia i pel teu compromís. Et trobarem profundament a faltar, Gerhidt!

El 26 de juliol vam signar un conveni marc de col·laboració amb el Col·legi Oficial Bibliotecaris i Documentalistes Comunitat Valenciana (COBDCV). Al nostre blog vos expliquem més detalls de l'esdeveniment i què suposa per a la difusió del coneixement lliure al País Valencià.

També els companys de Wikimedia España també van signar eixe conveni, amb els quals treballarem colze a colze en el futur!

📰 wikimedia.cat/2019/08/09/signa

«El català no resisteix, recula quantitativament (i també qualitativament), sobretot entre les generacions més joves i en els àmbits d’ús més nous i amb més projecció de futur.»

«El català s’apaga», exhaustiu anàlisi de Jordi Martí Monllau al digital de cultura Núvol.

📝 nuvol.com/noticies/el-catala-s

«De totes les llengües amb representació al Celtic Knot, el català era la que tenia una situació social i política més favorable. Una sort, però alhora el deure d'exercir com a mentors en el moviment Wikimedia.»

Us resumim i us enllacem les experiències dels nostres membres Roc Humet i Marc Miquel a la conferència Celtic Knot sobre llengües minoritzades al món Wikimedia.

📋 wikimedia.cat/2019/08/02/fa-un

Amical Wikimedia ha impulsat

Salutacions als amics, coneguts, saludats i bramulats. Encetem avui aquest nou compte de Mastodont de la Societat Catalana de Sociolingüística. Intentarem participar en els debats lingüístics d'aquí i d'allà amb tant criteri com puguem.

Amical Wikimedia ha impulsat

Pleroma fa servir l'API de Mastodon per això quan fas la consulta de les estadístiques d'un servidor des de codi no pots saber si és o Pleroma.
El codi Python que he creat no separava l'un de l'altre i no m'agradava. Aquest matí he trobat la solució. Els servidor Pleroma tenen també un altre API, nodeinfo/2.0.json, que té un element "name" que retorna "pleroma".
El codi afegit és el de l'imatge. Senzill i efectiu!

Un cop més, renovem el nostre compromís públic i la nostra presència al Cens d’entitats de foment de la llengua catalana!

Ja podeu consultar-lo al DOGC d’avui.

📑 portaldogc.gencat.cat/utilsEAD

Ens voleu conèixer millor?
Ja teniu disponible al nostre wiki intern el nou portal de transparència econòmica d’Amical Wikimedia!

▫️Fonts d’ingressos
▪️Activitat com a «lobby»
▫️Informes econòmics anuals

⚖️ wiki.wikimedia.cat/wiki/Transp

Amical Wikimedia ha impulsat

🔌 La tecnologia ha canviat. I tu, a què jugues? 🖥
Mireu quin lema i cartell més xul.los tenim per a la d'enguany, que agrupa les iniciatives tecnològiques de la , la fira d'economia social de
Cartell dissenyat per l'Apòstrof.coop 😍
👉Més info: tecnofesc.cat
La TecnoFESC està coordinada per SETEM Catalunya i organitzada també per Andròmines Associació, Colectic Cooperativa, Col·lectivaT, CoopDevs, eXo , eReuse (Reutilitza.cat), Guifi.net , Jamgo SCCL i @pangea_org

Amical Wikimedia ha impulsat

@amicalwikimedia felicitats! És una gran noticia per a consolidar la cobertura a la cultura del País València. Tot trencant el centralisme des del Principat.

Ja és oficial! ✍🏼

Signem el conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana per a la promoció de les Tecnologies de la Informació i la formació tècnica en coneixement obert al País Valencià.

Els nostres membres Amparo Pons i Francesc Fort n’han ratificat la signatura en representació d’ambdues institucions. És un nou pas en l’impuls de la nostra entitat i dels projectes Wikimedia per a una millor cobertura al territori valencià.

Amical Wikimedia ha impulsat
Amical Wikimedia ha impulsat

⏏️⏏️⏏️ @AgusGiralt has vist quantes fotografies s'han alliberat. Potser n'hi ha alguna de Sants @amicalwikimedia

Amical Wikimedia ha impulsat

Va 🙋🗣️quin s'anima a donar vida a aquestes 20.360 fotos que s'han pujat a wikimedia commons? 📝

Ara cal anar-les posant a qualsevol Viquipèdia.

Si teniu qualsevol dubte us puc donar un cop de mà 🤝 @amicalwikimedia

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.