Tut fixat
Tut fixat
Tut fixat

Encara recordo els disturbis que van arrasar gran part del Raval quan l'Ajuntament va prohibir beure al carrer amb la llei de civisme. Al final totes tenim un punt que si ens el toquen ens fa sortir al carrer a reivindicar "lo nostre". I bé, tot i que a mi me la pela bastant això de "la vida nocturna" (també quan era jove), entenc que per gran part del jovent privar-los d'això és privar-los d'un espai de socialització/esplai bàsic.

Penya!

Continuem amb la celebració dels 10 anys d’entitat. Avui tenim el dia farcit!

Apropeu-vos al Teatre Pare Casals de St. Esteve de Palautordera. Hi haurà menjar vegà i omnívor i beguda.

Dissabte 25

12:00h - Sta dub
13:00h - DJ sessió Mau
14:30h - El president i l’alcalde
15:30h - Capità Pilgrim
17:00h - DJ Sessió Lianallull

3€
Entrades: entrapolis.com/entrades/10-any

20:30h - Empremta d’Autor: Ainara Legardon

10€
Entrades: entrapolis.com/entrades/10-any

21:45h - Dj Unclu Garrot

Penyuqui que correu pel Baix Montseny!!

Recordeu que avui continuem celebrant els 10 anys d'entitat de Som del Montseny, amb una sessió canyera de (post)hardcorini per la vena!

20:15h - Tropical Ice Land
21:30h - Serpent
22:45h - Tano!

8€
Entrades: entrapolis.com/entrades/10-any

Una cosa que em resulta complicada i que m'agradaria poder fer és escoltar el nou disc d'un artista com si fos la primera cosa que n'escoltès, evitant així comparacions amb la discografia anterior.

Ser subscriptor de l'editorial catalana, cooperativista i d'esquerres TIGRE DE PAPER (tigredepaper.cat/) ha estat una de les millors decisions de caire econòmic i cultural que he pres en ma vida.
Avui m'ha arribat aixó (meleta de romer):

Quan en Josep Pàmies i algunes de les persones que el segueixen es van oferir per a ésser contagiades de covid i demostrar que amb M (o lo que sigui que es foten) es podia curar, la ciència va deixar passar una oportunitat d'or.

Filòsof català. Prou respectable. Uns quants llibres publicats, unes quantes entrevistes televisives aquí i allà, inclòs en programes especialitzats.

Arriba la pandèmia, se li'n va l'olla i acaba dient que els humans no hem aterrat a la Lluna.

The Pandemic. Aviat a Netflix. Amb la col·laboració de TV3.

Ahir al cinema Maldà de Barcelona el taquiller ens deia que han aconseguit superar l'estrall de la pandèmia, però que ara el que no saben és si seran capaços d'assumir l'augment del preu de l'electricitat. És fastigós.

[VÍDEO] Una periodista deixa sense paraules el cap de Vox a les Illes perquè mentia sobre el català vilaweb.cat/noticies/vox-illes

2021-09-09 13:29:02

Declaren als jutjats del Prat dos guàrdies civils que varen vexar un ciutadà estranger que parlava el català però no el castellà.

El dijous dia 2 de setembre van declarar davant els jutjats del Prat de Llobregat dos guàrdies civils investigats per un possible delicte contra la integritat moral. Els fets van tenir lloc el 9 de desembre de 2019 a l’aeroport del Prat. Els guàrdies civils varen retenir Kris Charlier, ciutadà belga d’origen flamenc, en notar que duia alguna cosa sota la roba. Els policies no varen entendre les explicacions de Charlier, que sap parlar el català però no el castellà, i el van obligar a abaixar-se els pantalons en públic i mostrar la bossa que porta enganxada al cos a causa d’un càncer de colon.

Kris Charlier va presentar una denúncia contra els dos guàrdies civils ja que es va considerar maltractat i ell no té cap obligació de parlar el castellà i va utilitzar el català en un territori on aquesta llengua és oficial.

Els guàrdies civils, que s’han negat a respondre a les preguntes de l’acusació, han manifestat que van seguir en tot moment el protocol i un d’ells ha posat de manifest la dificultat que té per entendre el català, malgrat estar destinat a Catalunya. De fet, van denunciar per desobediència al ciutadà flamenc, denúncia que va quedar lògicament arxivada. Les imatges gravades de l’incident ja són al jutjat del Prat. La Plataforma per la Llengua ha ajudat a l’afectat en els tràmits judicials.

No és la primera vegada que la manca de coneixement del català per part de policies de l’Estat destinats a Catalunya porta problemes. A la frontera de la Jonquera diversos ciutadans francesos de la Catalunya Nord han estat retinguts per la policia en algunes ocasions per expressar-se només en francès i en català. Sembla que hi ha qui no pot concebre que algú que parla català no sàpiga també el castellà.

https://www.elbaix.cat/2021/09/05/declaren-als-jutjats-del-prat-dos-guardies-civils-que-varen-vexar-un-ciutada-estranger-que-parlava-el-catala-pero-no-el-castella/

Algú coneix el rocòdrom d'el Sot de les Granotes de Sant Celoni? És bon espai per introduir-se a l'esport, o és en plan pro?

Una xarxa rotllo tiktok, però al bar de la cantonada.

Em sembla molt bé que el govern es negui a regular el preu de la llum. Al cap i a la fi, d'una cosa o altra hem de morir.

Lectures 2021 / Reads 2021

Alone On The Wall, Alex Honnold & David Roberts

Mostra el fil
Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.