de 1492 el pagès de remença Joan de Canyamars s'abalançà amb un coltell devers el coll del rei Ferran el Catòlic (a la imatge) i li clavà. No el va arribar a matar i Joan de Canyamars va ser torturat, mutilat i finalment executat.

ca.wikipedia.org/wiki/Joan_de_

M'està agradant Ubuntu. Ja tinc tot l'entorn de treball instal·lat: Docker, Slack, Ruby, git... Ja només em falta Python i aprendre a fer els punts suspensius sense haver de clicar tres vegades.

Ctrl + w! I Veig que obrir-ne una Ctrl + t. O sigui, el que Apple volia que fèssim amb la tecla de la poma.

I ja paro, que la meva flipamenta no té perquè consumir la quota de la base de dades del mastodont.

Per exemple: com es tanca una pestanya del navegador, amb el teclat? 🤔

Ara el més divertit serà com tota la memòria muscular acumulada aquests anys em farà males passades 😆 Però bé, segur que també m'ajuda a descobrir coses ;-)

Hola des d'Ubuntu!!! 🤘

Un petit pas per a la humanitat, però un de gran per aquest home. Després de 12 anys (o més) deixo enrere macOS (OSX, pels vells) i entro a una nova esfera. Feia temps que hi pensava i aquest pont m'ha vingut molt bé per poder-m'ho mirar amb calma abans de tornar a la feina.

Avanti!

Ha arribat el dia. Avui em peto macOS i instal·lo Ubuntu.

Desitjeu-me sort!

Bon dia! Encara no són les 6h i ja he hagut de consultar aquesta taula ;-)

Aquest dissabte el segell Famèlic s'acomiada, a la sala Vol de Barcelona. Una pena, però guai que ho tanquin amb una festa! Des de les 11h del matí fins les 3h de la matinada. Gratuït!

salavol.com/agenda/bye-bye-fam

@carlesjove Cert! En alguns racons encara hi floreix l'esperança i el sentit comú, però. vimeo.com/275186882

Diu que faran 15000 nous "habitatges" a la Costa Brava. Diu que en són 15000 menys dels que estaven inicialment previstos.

I jo dic que que encara en són 15000 de més. I que no seran ni tan sols habitatges, sinó blocs de ciment buits que s'ompliran dues o tres setmanes l'any.

Basura.

Mort a la segona residència!

Menciono el cas del company perquè és extremadament heavy (7 famílies de cop!), però aquí mateix, a 20 metres de casa, una finca sencera deixa de ser casa "real" per passar a ser casa "rural". 2 famílies menys que poden viure al poble.

Us agrada el turisme rural? Segur que sí. Connecta amb la natura, permet desconnectar, blah blah blah.

El drama és que a zones com el Montseny s'està fent fora a gent de casa seva per convertir-ho en allotjament rural. Just ara en parlo amb un company: 7 famílies fora de la seva vida real per tal que d'altres puguin viure la fantasia un cap de setmana.

En diuen gentrificació, crec?

El turisme és càncer, a totes bandes.

Algú ha fet servir code.org amb canalla? En plan penya de menys de 10 anys.

Per si algú s'ho mira: l'han aconseguit inscriure al registre d'un altre municipi!

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.