...(1)-El "Bizum"!!!...⚠️📱💶💶💶

Et faig un Bizum? 💸

Ràpid, fàcil i segur. Aquesta aplicació 📲 transfereix de manera immediata els diners d'un usuari a un altre mitjançant el número de mòbil del receptor i sense targetes financeres pel mig. És un servei creat per la banca i es pot pagar des dels 0,5 fins als 1.000 euros.

🏪 També ha arribat als comerços: ja s'hi han adherit més de 4.000.

...(2)-...

¿Acabaran fent desaparèixer els diners en metàl·lic aquest tipus de transaccions? 💶 ¿Revolucionaran també la banca si els ciutadans acaben preferint concentrar els pagaments des d'un compte i des d'una sola entitat bancària?

De moment, amb Bizum, els comerços estan aconseguint fidelitzar els clients i captar-ne de nous.

ccma.cat/tv3/alacarta/els-mati

Segueix

@EvitaObdu hi ha països on ja no es fa servir metàl•lic, no per prohibició sinó perque la gent no ho fa (exemple suecia).
De fet a molts llocs d'estocolm tenen cartells a la porta dient que no accepten metàl•lic. I no és pel covid, ja fa un parell d'anys.
El tema es que aixó acabaria amb l'economia submergida i el diner negre, no interessa forçar-ho 😉

· · Tootle for Mastodon · 2 · 0 · 1

@corconegre Totalment Cert. Ja Fa Anys que ho Fan a Molts Països, com a Holanda, Bèlgica,...etc. Tot és per Exercir, també, un Control sobre la Població!!! Com ens Estimen els Poderosos, oi?!...😒😒😒👍🏻😉

@corconegre @EvitaObdu Doncs jo penso que el problema no és el suport (efectiu, targeta, etc.) si no la creació monetària. A mi no em fa cap gràcia que es faci així això, de forma tant servilista… Al 2017, optimista de mi, escrivia idiotades com:

“BBVA i Santander, entre altres depredadors, fa dies que experimenten amb la Blockchain, però, afortunadament, van tard. La implementació d’aquests nous serveis que fabriquen per canviar-ho tot sense canviar res, serà lenta: uns cinc anys, sembla ser.”

“Avui mateix, ja pots fer saltar pels aires tot el sistema bancari mundial sense ni despentinar-te (…) Sigues el teu propi banc!!!”

Un mes després d’escriure la idiotada, es va muntar la red lyra una associació sense ànim de lucre (flipa) que poc després es convertia en Alastria… I així és com la banca sempre guanya…

Però jo sóc idealista de mena per pura supervivència psicològica, així que aniré aprenent sobre #monedalliure i animant que algunes també facin el clic en termes d’economies no vinculades a monedes opressives en mans de sociòpates capitalistes…

#NoFIAT #FuckFIAT

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.