Mostra els més nous

Ahir en Pau Vidal va parlar dels catalans que consideren racista no parlar en castellà.

Jo avui he parlat dels que parlen en castellà per racisme:

unilateral.cat/2020/06/15/avec

Hi ha applicacions que més aviat són compplicacions...

Pel que sembla, és molt més lucratiu fer balcons que fer cantonades...

Llegint la recomanable entrevista que la @Gemmaaguilera li fa a @josepcosta a @MonDiari he recordat altre cop l'Aurora Bertrana i la seva recomanació que mai no caduca: no em condemneu, sense llegir-me. Savi consell en temps de tanta propaganda.
nitter.mastodont.cat/KRLS/stat

Ja sé que molts estem ressentits contra Twitter i la censura. Però no em puc estar de recomanar aquest fil als que no us incomodi visitar la competència:

twitter.com/FeelFre30265794/st

Per cert, us ha arribat alguna notícia que el malnascut Iceta hagi demanat perdó al MHP Torra o hagi fet autocrítica dels seus excessos verbals?

El tema de si la identitat catalana és "lo que pone en tu DnI" o alguna cosa més seriosa, fa anys que vaig dient la meva, com en aquest apunt:

blocs.mesvilaweb.cat/deYzaguir

Mostra el fil

Per què he parlat de "Sector espanyol del Principat"?

Hi ha gent que no sap que el Principat de Catalunya fou dividit el 1659 entre els dos exèrcits ocupants, el francès i el castellà.

Com en el cas de Berlín durant la "Guerra freda" o Xipre, de la porció administrada per un exèrcit ocupant se'n diu "Sector".

Atès que l'exèrcit espanyol és la continuació del castellà, quan dic "Sector espanyol del Principat" vull dir la que encara està sota administració castellana.

Mostra el fil

¿Podem afirmar que la cultura catalana és aquella que, amb independència de la llengua amb què es vehicula i de la temàtica que tracta, és produïda per persones empadronades al sector espanyol del Principat? O fer-ho extensiu a tots els empadronats als Països Catalans? ¿Encara que ho estiguin tele-escrivint remotament des d'una base militar de San Marino al Pol Sud?

Mostra el fil

Alguns propugnen que un llibre escrit al territori administrat per la Generalitateta en nom del règim borbònic forma part de la cultura catalana, no importa en quina llengua estigui escrit ni tampoc si és una biografia del pingüí Sir Nils Olav o un assaig sobre la salsa del xató.

Ara, el confinament ens dóna una oportunitat de perspectiva: i si aquest autor que escriu en castellà sobre un pingüí noruec va quedar atrapat pel confinament a la Llombardia i ha escrit el llibre a distància?

La pregunta que no féu el CIS:

‘Creieu que en aquests moments caldria prohibir la difusió de rumors falsos i informacions enganyoses i poc fonamentades per les xarxes i mitjans de comunicació social, i restringir tota la informació sobre la pandèmia a les fake news de les fonts oficials, interessades a ocultar les seves negligències i els seus errors criminals, o creieu que cal mantenir llibertat total per a la difusió de notícies i informacions?’

Bla bla bla els putus borbons bla bla bla els robatoris de Juank bla bla bla les comissions de l'uve palitu bla bla bla el que ens costa la Casa Real bla bla bla

Vols fer alguna cosa? Encara que només sigui simbòlica?

proumonarquia.cat/

Fes-te objector fiscal avui mateix: no hi ha cap risc personal, potser acabaràs pagant més, però a ells encara els sortirà més car.

Recordo quan el gobierno del PP va ordenar que el Prestige anés a enfonsar-se en aigües portugueses (en termes d'ara «el chapapote no entiende de territorios») i els portuguesos van respondre-hi amb la marina de guerra.

D'haver passat al mediterrani, haurien enviat el Prestige a la Costa Brava, i no hi hauria hagut la lluivademillones que hi va haver a Galícia.

La solució real
és la de Portugal.

vilaweb.cat/noticies/el-mirall

I aquesta reflexió és especialment indicada per als Països Catalans: si cau el turisme, patirem, especialment a les Illes.

Mostra el fil

La primera notícia té realció amb allò que diuen els espanyols que «cree el ladrón que son todos de su misma condición».

O sigui, creuen que ningú farà cas a l'OMS.

Però resulta que no, que si Espanya és assenyalat com el país amb la pitjor gestió de la crisi, ja podem anar-nos acomiadant del 12% del PIB i el 13% dels llocs de treball.

O sigui que el gobierno del P$Ø€+noPodemos, a més de genocides, són cretins. Si no hi ha confinament radical, ensorraran l'economia.

cincodias.elpais.com/cincodias

Mostra el fil

Us passaré dues notícies per tal que agafeu arguments per a continuar confinats. Els que diuen que l'economia ha de passar per davant de la vida de la gent, que els morts són inevitables però la crisi es pot evitar, haurien de llegir aquesta notícia:

dbalears.cat/estat/2020/04/09/

I ens deien que la nostra República seria un estat fallit?

Doncs bé, tenim un estat fallit, es diu Borbonilàndia i és l'estat del món que més odia els catalans.

Què podia fallar amb la supressió de l'autonomia avalada per @Esquerra_ERC ?

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.