Mostra els més nous

12/18 Vaja, que els podemites i Borbònics en Comú estan «sota la influència de prejudicis nacionalistes»

Mostra el fil

11/18 Marx ja va descobrir que els socialistes de façana només fan costat a nacions remotes, però mai a les que qüestionen la supremacia de la seva pròpia nació dominant. Us sona?

Mostra el fil

10/18 100 anys abans, Lenin ja valorava com a obtusos els contrarevolucionaris tipus Podemos.

Mostra el fil

9/18 Per això és tan clara (per a qui vol pensar) la diferència entre el nacionalisme imperialista i el nacionalisme internacionalista, que propugna els mateixos drets per a totes les nacions.

Mostra el fil

7/18 Si els podemites fossin d'esquerres autèntiques i no una simple comparsa de les dretes (què faria Putxinel·li sense un dimoni banyut?) estarien treballant a les fàbriques i obradors d'Espanya la consciència de classe en favor de l'autodeterminació.

Mostra el fil

6/18 No és que Lenin veiés el futur en una bola de cristall, és que les estratègies opressores i les dinàmiques alliberadores de fa 100 anys eren les mateixes que les d'ara.

Mostra el fil

5/18 Negar el dret d'autodeterminació donant la cara o amb hipocresia capellanesca (no som prous, hem d'esperar a ser el 80%…) és una manera de treballar per l'oligarquia feudal borbònica.

Mostra el fil

4/18 Pot haver-hi una forma més gran d'oposar-se a la llibertat que la de combatre contra la formació d'un estat independent? Si Lenin fos viu avui, titllaria de reaccionaris tota la falsa esquerra que s'omple la boca de fraternitat.

Mostra el fil

3/18 Aquesta frase que descriu perfectament els que tenen a la boca tot el dia la paraula "kumbaryensia" està escrita fa més de 100 anys! Els contrarevolucionaris segueixen al servei de l'oligarquia imperialista! Lenin els titllava d'oportunistes.

Mostra el fil

2/18 Segons Lenin, els revolucionaris han de tenir com a principal tasca en relació a la qüestió nacional promoure el dret a l'autodeterminació.

Mostra el fil

1/18 L'estructura macroeconòmica de l'estat espanyol segueix essent feudal (el Castor o les hipoteques al Suprem com a puntes de l'iceberg) i només podrà progressar si cada nació pot aconseguir el seu propi estat nacional.

Mostra el fil

Segons el pensament leninista, ERC és un partit oportunista al servei del règim i Podemos és clarament un partit contrarevolucionari. Ambdós pretenen frenar l'adveniment de la República independent de Catalunya.

Us ho il·lustro amb una antologia de frases de l'opuscle de V.I. Lenin del 1914, «El dret de les nacions a l'autodeterminació» marxists.org/catala/lenin/1914 (és una traducció penosa; hi és en anglès i castellà, també, entre d'altres).

Mostra el fil

Els revolucionaris han de facilitar el trànsit del feudalisme al capitalisme com una etapa cap al socialisme i per això convé, segons el pensament leninista, que els estats multinacionals donin pas a estats nacionals.

Per a arribar-hi, els revolucionaris han de promoure que les classes populars tant de la nació opressora com les de les nacions oprimides lluitin pel dret a l'autodeterminació. I els Borbònics en Comú i altres podemites fan exactament el contrari.

Mostra el fil

No tothom té clar que l'esquerra que fa de comparsa de la dreta no té res a veure amb l'esquerra transformadora.

L'esquerra domesticada és un engranatge petitburgès del sistema i s'adreça fonamentalment a les classes mitjanes. L'esquerra transformadora es proposa la superació del capitalisme i s'adreça a les capes populars.

Mostra el fil

Per a compensar tant de silenci, compartiré un escrit en què intento argumentar per què la gent autènticament d'esquerres ha de donar suport, en el context actual, al front més ampli possible en favor de la República Independent de Catalunya (deixeu-vos de pardalades amb la fraternitat borbònica).

Demà dimecres a les 18:

Sessió 3: La conflictivització de l’educació lingüística a Catalunya

Eva Pons (Universitat de Barcelona)
Pere Mayans (Professor de secundària)
Àlex Gutiérrez (Diari Ara)

Moderador: Joan Pujolar.

blogs.iec.cat/socs/

Mastodont m'acaba de renyar per la meva nul·la activitat darrerament. Un dia d'aquests us explicaré les lliçons que he tret de la radioteràpia i de la quimio. Però de moment la meva vida és més reactiva que proactiva. Salut i República!

Gent, porto un temps de poca lectura i poca aportació. Vejam si trobo el temps per a anar traient el nas per ací.

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.