Jo cada vegada que algú canta la cançó de la plaça del diamant on sigui

Elna ha impulsat

Bram Stoker's Dracula is comprise of a series of dated entries beginning on May 3rd and ending Nov. 10th. There's a project called Dracula Daily that will e-mail the entries in digestible chunks on the corresponding dates of the story. You'll also be able to discuss entries with friends as they appear, much like episodic television! If that interests you, you can sign up or check it out at this link:

draculadaily.substack.com/abou

#literature #reading #DraculaDaily

De fet no només passa amb el vi. La influència fenícia s'ha infravalorat moltíssim quan durant segles van ser els principals comerciants del mediterrani i van ser la gran influència dels ibers (per no parlar de Tartessos etc que ja és obvi). En canvi els grecs han passat a ser considerats l'origen de la civilització actual i sempre queda bé dir que x cosa ve dels grecs. Històricament, s'han estudiat més i s'han enaltat molt, mentre que ningú volia associar-se amb un poble semita com els fenicis

Mostra el fil

Una d'aquelles cosetes que de tant en tant se senten (fins i tot en anuncis) i que com a arqueòloga crec que hauríem de deixar enrere és això. Al que actualment és Catalunya ja s'hi produïa vi des d'abans de l'arribada dels grecs, fins i tot des d'abans dels ibers! Cultures de la 1a Edat del Ferro ja consumien vi, i de fet era molt important per les elits d'algunes d'elles (està estudiat per exemple a les terres del Sénia). El vi va arribar a la península de la mà dels comerciants fenicis.

No ha passat la cançó que començava amb "instead of meat I eat veggies and pussy" però com a mínim ha passat el "before the wolf eats my grandma give that wolf a banana" 🍌

A veure quan s'acaben els drets d'autor i algú fa un "Dracula Daily" del Quadern Gris de Josep Pla 📖

Mostra el fil

Em flipa com de bé ha funcionat això del . Com que Dràcula és una novel·la epistolar, algú s'ha decidit a anar enviant per email cada dia la "carta" corresponent a aquella data, com si fos en directe. És gratis i tothom qui vulgui s'hi pot apuntar per internet. No sé si diu enlloc quants subscriptors té, però ja en deuen ser milers. A Tumblr no paro de veure mems que en fa gent jove que està llegint el llibre per primera vegada així.

Elna ha impulsat

#OtD 22 Apr 1891 anarchist Nicola Sacco was born in Italy. Moving to the US, he was later framed with Bartolomeo Vanzetti for murder, sparking an international campaign for their release, but they were both executed libcom.org/history/1916-1927-t

Si voleu fer una visita diferent per Barcelona, recomano moltíssim l'EcoMuseu Urbà Gitano de Barcelona (EMUGBA), al Raval. Fan visites guiades pel barri des del punt de vista de la memòria de la comunitat gitana del Carrer de la Cera amb música inclosa. Un ecomuseu creat des de la comunitat a partir de la recerca dels joves amb la memòria de la gent gran.
Si us agrada la rumba catalana és una visita IMPRESCINDIBLE.
Es poden reservar visites des de la seva web: emugba.org

és una estructura d'estat (algun dia haurem de seleccionar a algú per representar-nos a Eurovision)

Per mi ho han aconseguit completament. Tinc unes ganes de veure Terra Baixa que no me les aguanto.

I no cal dir que òbviament cap dona anava depilada fins fa relativament poc, cosa que tampoc es compleix a les pel·lícules històriques.
En canvi, sí que ho veiem a les pel·lícules antigues. Afegeixo com a exemple una imatge de la Silvana Mangano (l'actriu sexy de l'època) a la pel·lícula "Riso Amaro" (1949 🇮🇹).

Mostra el fil

Això sí, si després algú es queixa que a la pel·lícula no hi ha personatges femenins amb protagonisme o que no siguin un estereotip amb potes, o algú es pregunta per què tantes pel·lícules i sèries històriques tenen escenes explícites de violacions, ah, aleshores és tot perquè "en aquella època era així"!

Mostra el fil

Per qui no estigui familiaritzat amb el tema, a l'època moderna a Europa el cabell llarg s'ha portat sempre recollit i la roba acostumava a tapar molt més cos que no actualment, sobretot les dones. Aquestes actrius que veiem en pel·lícules que representen el segle XVII en vestits d'estil barroc però amb els pits mig enlaire i el cabell caient-los per les espatlles no són gens realistes. Però algun director o encarregat (♂️) ha decidit q si no s'ensenya el cos femení la pel·lícula perd interès 🤷

Mostra el fil

Vídeo en anglès però el comparteixo igualment perquè m'ha fet molta gràcia. La Karolina Zebrowska és una historiadora de la moda que es dedica tan a fer vídeos llargs educatius com curts humorístics com aquest igualment sobre la seva especialitat. youtu.be/ghRz09V4P0w

Tot de gent adulta (boomer) discutint al sobre l'educació dels infants i si tenen massa o massa poc temps lliure i quins exàmens els van bé... com sempre sense ni un sol infant (ni referent a enquestes a infants o altres maneres de veure les seves opinions i experiències) a la conversa.
Per sort, amb altres col·lectius hem après això del "no parlar de nosaltres sense nosaltres" però quan es tracta d'infants i adolescents continuem sense ni pensar ens ells.

Firma perquè els països rics no puguin acaparar totes les vacunes, perquè es freni l'ús de les patents a les grans empreses farmacèutiques i les vacunes puguin arribar als països del tercer món sense haver de pagar grans quantitats de diners més enllà del cost de producció La UE 🇪🇺 està obligada a respondre les Iniciatives Ciutadanes Europees que arribin a 1 milió de signatures noprofitonpandemic.eu/ca/ Comparteix-ho!

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.