Firma perquè els països rics no puguin acaparar totes les vacunes, perquè es freni l'ús de les patents a les grans empreses farmacèutiques i les vacunes puguin arribar als països del tercer món sense haver de pagar grans quantitats de diners més enllà del cost de producció La UE 🇪🇺 està obligada a respondre les Iniciatives Ciutadanes Europees que arribin a 1 milió de signatures noprofitonpandemic.eu/ca/ Comparteix-ho!

Elna ha impulsat

If this is the price to be paid for an idea, then let us pay. There is no need of being troubled about it, afraid, or ashamed. This is the time to boldly say, "Yes, I believe in the displacement of this system of injustice by a just one; I believe in the end of starvation, exposure, and the crimes caused by them."
-- Voltairine de Cleyre

#anarchism #quote #bot

Elna ha impulsat

Diània és amb diferència la meva cançó preferida del nou disc de youtu.be/fkM-LKIByQ0

Elna ha impulsat

Medio: Público

Noticias de hoy PP y Cs mantienen en el callejero de Zaragoza a los jefes franquistas de la purga en la educación y otras 4 noticias que debes leer para estar informado hoy, domingo 4 de abril de 2020

Te proponemos cinco noticias para que empieces el día informado.

tinyurl.com/ygedurbt

L'actuació de la als 😍 m'encanta com ha tocat Willow. Merescudíssim Grammy al millor àlbum de l'any!
youtu.be/Uzii44SDYFA

Si us agrada la música i el val la pena recuperar la versió del Fantasma de l'Òpera que ha passat aquest matí TV3 (anglès amb subtítols en català). És la versió del 25è aniversari amb el millor repartiment que hi ha hagut (qualsevol lloc on hi hagi el Ramin Karimloo i la Sierra Boggess junts s'ho val, i amb el Hadley Fraser ja 🤩), molt millor que la pel·lícula.

Una amiga ens ha enviat a les 7 del vespre un missatge pel grup d'amics del whatsapp desitjant-nos un bon any nou, i quan li hem dit que encara no toca ens diu "sí, així m'ho trec ja de sobre"

The video I've been waiting for since evermore was released: Every Literary Reference in and Explained
youtu.be/hnP0DnCfuNU

Elna ha impulsat

Per fi! El 2021 s'estrenarà el primer emoji dedicat a la gent de Lleida

Elna ha impulsat
Elna ha impulsat

Bona reflexió de la Clàudia Rius a la :

A internet, les llengües hegemòniques estan aconseguint un colonialisme cultural dissimulat que posa en perill el futur del 95% de les llengües mundials, també el català.

El discurs sencer es pot llegir a nuvol.com/llengua/el-catala-i-

Elna ha impulsat

Un dels articles més interessants de Wikipedia és "List of common misconceptions". Ja us dic que s'hauria d'estudiar a totes les escoles... Només alguns exemples en.wikipedia.org/wiki/List_of_

Elna ha impulsat

RT @Viquipedia@twitter.com

La interposició lingüística té lloc quan les relacions entre parlants d’un idioma subordinat i la resta del món s’efectuen progressivament en la llengua dominant.

Aquesta «mediatització» de la llengua dominant n’amaga la minoritzada fins a extingir-la.

ca.wikipedia.org/wiki/Interpos

Anava a posar només aquestes tres perquè són les que crec que mostren estils més diferents i mostren com de dinàmica i adaptable és la música tradicional. Però no em puc estar d'afegir la preciosa versió que en va fer el grup napolità Spakka Neapolis 55: youtube.com/watch?v=oFVQzU4f7y

Mostra el fil

i 3a versió: barreja de cultura salentina amb música nigeriana, amb Alessia Tondo (una de les millors veus de la música tradicional del Sud d'Itàlia) i el guitarrista i cantautor nigerià Bombino.
youtube.com/watch?v=yZ8MTkSzlw

Mostra el fil

2a versió: molt més tranquil·la, un estil que recorda més a les melodies gregues: youtube.com/watch?v=yBoA6LwwKn

Mostra el fil
Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.