Segueix

Algú em pot ajudar a explicar tècnicament (però de forma senzilla) per què no puc ni visualitzar ni emplenar els formularis del web de tràmits de la Generalitat amb GNU/Linux? Faig servir Okular i exigeixen Adobe Reader (versió 9.1 o superior) 😡
A la @sobtec un company va comentar que era perquè no feien servir protocols estàndards (crec). És per tornar a fer queixa al Síndic de Greuges, això és discriminació! Alguna gestió té formulari web però la majoria és PDF.

@enavarreteb tinc el mateix problema (amb l'administració francesa, però vaja), i a vegades em funciona bé Evince. I quan no és el cas, escric directament sobre el PDF amb Xournal.

@enavarreteb @sobtec miraré de provar-ho en properes transaccions que tinc pendents i miraré de compartir l'experiència...

@toniher @sobtec Gràcies. Algun dia podríem engegar una campanya de l'estil "Aquesta empresa finança la repressió"... Molta República digital però discriminant i finançant Adobe &co en el dia a dia!!

@toniher @sobtec

Intenteu descarregar el formulari d'una instància normal sense Adobe:
ovt.gencat.cat/gsitgf/AppJava/

Resultat:
The document you are trying to load requires Adobe Reader 8 or higher. You may not have the
Adobe Reader installed or your viewing environment may not be properly configured to use Adobe Reader.

For information on how to install Adobe Reader and configure your viewing environment please
see
adobe.com/go/pdf_forms_configu.

@enavarreteb Fàcil. L'administració publica utilitza formularis XFA, que només es poden omplir amb Acrobat. Ho se per què fa poc vaig posar per aquí la mateixa qüestió i m'he informat sobre el tema.
Tinc un windows virtualitzat amb virtualbox i acrobat reader DC instal.lat @sobtec

@demoakracia @sobtec No és només omplir, no es poden ni obrir x llegir. Quan jo obro, d'altres fonts, documents pdf perfectament amb l'Okular i fins i tot puc activar-hi formulari i omplir-lo. No vull haver de passar x windows. És un tema d'estàndards (de voluntat, vaja), no?

@enavarreteb Es que es aixó que et dic, hi han formularia normals que no donen problemes, pero els de l'administració pública utilitzen formularis XFA que son privarius i pertanyen a Adobe, per lo que només es poden obrir amb acrobat reader.
Master pdf els obre, però de forma incomplerta @sobtec

@demoakracia @enavarreteb @sobtec La Gene té molt poc respecte pels estàndards oberts i el programari lliure. Hi he treballat, així que sé de què parlo 😅🤢👹

@demoakracia @enavarreteb @sobtec Aquests PDFs com el de l'enllaç que poses a més tenen scripts interns de verficació, es descarreguen dades d'Internet... Una joia dels estàndards

@nestort Si, i a més se la repanpimfla bastant, han hagut varies queixes al respecte.
A veure si @enavarreteb te mes sort si posa queixa al sindic @sobtec

@demoakracia @sobtec @nestort

Acabo de rebre resposta del , dient que s'ha adreçat al Departament de Polítiques
Digitals i Administració Pública [resumeixo] suggerint-los que adoptin, "a la major brevetat, les mesures adequades per
resoldre aquesta qüestió, com pot ser la d'utilitzar formularis web, per complir amb el
principi de neutralitat tecnològica que recull l'article 4 de la Llei 29/2010, de 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya".

@enavarreteb Perfecte, moltes gràcies. Pot ser que seria bo que mes gent ho fes, de fet nosaltres ja ho van fer, però a la administració publica directament. @sobtec @nestort

@demoakracia @nestort @sobtec Jo recorro al Síndic de tant i tant, sobretot per incompliments municipals, i els forcen a respondre i actuar. També hi he recorregut perquè el Registre d'Entitats corregís un error seu, quan m'obligaven a refer i tornar a pagar un procés que ells havien fet malament, resolt també. Cal recollir proves i ser persistent però hem de reclamar els nostres drets. Com diu aquell, persistència, perseverança i perspectiva... en tot!

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.