Segueix

Bones a tots!

Sóc un usuari nou a Mastodont. He obert un compte per recollir informació relacionada amb els incidents del referendum de l'1 Octubre. Estic treballant en el meu projecte final de màster 'Referendum Medialogs' en el qual investigo les pràctiques de bloqueig, distribució i desinformació que es van produir al voltant d'aquest conflicte. Estic desenvolupant una Mediawiki per organitzar documentació digital, i que inclou revisions d'articles de premsa generats amb Diffengine.

El web s'està actualitzant, així i tot podeu accedir-hi a través de referendumedialogs.referata.com a on trobareu una selecció d'aquest material. També podeu entrar al servidor pzwart1.wdka.hro.nl/~franc/yea on trobareu totes les revisions classificades per diari (començant a mitjans d'Octubre fins al Març).

Estic intentant contactar amb usuaris, activistes, organitzacions, etc., que puguin contribuir proporcionant material relacionat amb l'1 d'Octubre. Poden ser textos, assaigs, entrevistes, una conversació online, gravacions, material audiovisual, etc. Qualsevol cosa.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració, contacteu-me per qualsevol dubte!

@fg a la llista no hi es el naciodigital.cat? S'hi van explicar un munt de coses dels atacs d'anonymous, de com es va salvar informaticament l'1-O o de les webs mirall. Segur que fas una tesi tu? Qui ets?

@merce Hola Mercè, moltes gràcies per la recomanació, crec que tinc alguns del Nació Digital capturats dins einnews-multiplefeeds, però en aquell moment vaig fer una petita selecció i aquest no el vaig incloure. Algun article en concret que hem puguis enllaçar? La tesi la imprimeixo en dues setmanes.

@merce molt bona, aquesta ja la he vist. De fet he vist la conferència del Matthias i estic en contacte amb ell per una possible entrevista! tinc l'enllaç a la wiki del projecte, referendumedialogs.referata.co vaig a fer un cop d'ull a l'autora doncs, gràcies.

@merce oh i en quant la tesi estigui impresa t'aviso.

@fg Has contactat amb cat_memòria i si ens doncs més info de què et cal exactament potser et podem orientar a més gent

@VeusxCATMagazine Bones, no he contactat amb cat_memoria, qui són? Ara mateix em cal recollir veus, opinions de col·lectius, organitzacions, activistes, usuaris que vulguin compartir una experiència, gravar xerrades online, materials diversos sobre els conflictes sorgits arrel de l'1 Oct, per tal de crear un arxiu en el qual es puguin accedir i compartir documentació. Alguna suggerència? A que us dediqueu vosaltres?

@fg Som un magazine q funciona des de el 7 de decembre i obviament tenim contacte amb molta gent ciutadaniadecatalunya.cat cerca cat emoria a l'hemeroteca del magazin al menu

@fg Hi ha arxus fets i una iniciativa ja s'ha possat en contacte amb nosaltres per el recull de tot. Arxius hi ha fets, no dupliquis feina.

@fg En definitiva, vols fer periodisme d'investigació i reporter: Ens cal gent així a Veus de Catalunya, peró et torno a dir ja estan fent aquesta tasca i gent molt conectada

@VeusxCATMagazine Moltíssimes gràcies pel contacte. Podries enllaçar-me alguns d'aquests projectes de recollia de dades? Conec el projecte twitter.com/hashtag/ArxivemElM iniciat per l'Associació d'Arxivers Gestors de Catalunya, utilitzen tecnologia del col·lectiu DocNow docnow.io amb qui estic en contacte.

@fg Impossible anem saturadissims cerqueu al magazin com han fet altres. Ho sento

@VeusxCATMagazine Cap problema hi donaré un cop d'ull al magazine, gràcies! Exacte, el projecte tracta d'analitzar la rellevància d'arxivar revisions de premsa digital dins d'aquest context polític. També cerco documentació online (articles, projectes, eines, etc.) que estiguin relacionats amb aquest tema i així poder crear una base de dades amplia, conjuntament amb entrevistes o conversacions.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.