Segueix

Aquesta empresa sembla que és a Sabadell. Cal denunciar la següent targeta X masclista, irrespectuosa i impresentable i deixar de comprar-ne ❗❗❗

· · Web · 3 · 6 · 0

@finaafrica Bona Tarda Fina!!! Gràcies per fer-ho córrer!!! Quin Fàstic de Targeta!!! Em Sembla Increïble!!! Així Anem!!!...🤦😠😠😠❤️♀️

@EvitaObdu gràcies X respondre. Caldria fer-ne difusió, si us plau.

@finaafrica
Quan no es pot fer humor sobre algun tema (i aquesta targeta ho pretén clarament), vol dir que aqueix tema és considera sagrat (perdó: volia dir "Sagrat"). Aquesta sacralització es troba a la base del concepte "sacrilegi" i és indispensable per entendre el funcionament del fanatisme.

En altres paraules: si cal censurar el humor sobre la "guerra de sexes", també caldrà fer-ho amb "La vita è bella", " To Be or Not To Be" (tant la de Lubisch com la de Brooks), etc.

Reflexionem-hi.

@giorgiograppa llavors no ens fotis rotllassos com en el missatge anterior, si tot el que dius "es irrellevant".
Sincerament, no se perquè em menciones si no tens l'objectiu de comentar/debatir/reflexionar colectivament.
Deixar anar frases lapidàries que semblen de Paulo Coelho si que ho trobo realment irrellevant i una pèrdua de temps per als que et llegeixen

@Rikie
Veig que no m'has entès: indagar sobre si em fa gràcia o no aquella targeta no és debatre sobre idees, sinó preparar el camí per a un atac «ad hominem» (i això són ganes de perdre el temps).
Ara m'has fet sentir curiositat: frases lapidàries que semblen de Paulo Coelho? Quines? Ja m'agradaria escriure tan mal com ell, perquè els seus llibres, tan dolents, es vénen molt bé. De tota manera, sospite que et refereixes a animalades que he escrit de propòsit, per facècia i per desdramatitzar.

@Rikie

I si veig aquest tema com un conflicte entre censura i llibertat d'expressió és perquè he sigut víctima de la primera i m'he vist privat de la segona; perquè tinc frescos en la memòria casos com els de Cassandra Vera o els titellaires, i perquè estic fins als collons dels demòcrates de secà que només entenen la llibertat d'expressió en primera persona, i mai en segona ni en tercera: quan s'utilitza per dir coses que no els agraden (com en la targeta), s'esgarren les vestidures.

@giorgiograppa No confonguis el fet de que estigui en total desacord amb lo que dius, amb que "no t'hagi entès", pq tot i ser de secà, la meva lucidesa i comprensió lectora es excel·lent.

@giorgiograppa
A part, no se pas que vols que et digui, jo no crec que sigui censurar res donar la opinió que estan malament segons quines "bromes" anacròniques, de mal gust, totalment fora de lloc en l'actualitat, etc.

@giorgiograppa Es com si ara et dic que escrius pitjor que un puto negre analfabet, i que el teu sentit de l'humor te'l pots fotre pel cul de maricón que deus tenir, tros de subnormal, i acabant-ho amb un "hehehe" donant entendre que es una broma super graciosa.
Doncs no, no fotria gens de gràcia utilitzar aquest llenguatge, ni suposada "broma" o suposat "sentit del l'humor".

@giorgiograppa
I perdona que et corregeixi, però no es lo mateix fer broma sobre qui ostenta el poder (com per exemple la policia), que fer-ho sobre col·lectius discriminats etc... Si t'he d'explicar això, malament anem.

@giorgiograppa
I lo de paulo coelho ho deia per la teva insistència en utilitzar frases que "sonen bé", i el fet de fotre "cites", terminologia en llatí, i demés parafernàlia per donar a entendre el teu suposat alt nivell intel·lectual, que enlloc de semblar això, només et dona un aire de supèrbia exagerada i que no pega ni amb "superglú"en una conversa com la que estem tenint.

@Rikie
Tens raó: el meu estil, descaradament acadèmic, no és el què hom espera trobar en les xarxes socials i no té res d'estrany la interpretació que en fas 😊.

@Rikie
En això estem totalment d'acord, i això em referia quan quan parlava del boicot de David envers Goliat. Però, no, no crec que una impremta o una editorial de poble (per tant, i presumiblement, una petita empresa) es puga considerar "el poder". Tanmateix, reconec que aquest detall és opinable.

@Rikie
No, no ho trobaria graciós. Però, cada cop que em diuen coses d'aquest estil, acabe fent-ne anàlisi literària i, mira tu, encara les trobe interessants (no, no estic boig; o això em va assegurar el psiquiatra quan em va donar d'alta).

@Rikie
El fil començava amb un tuit on es proposava (ja no en recorde els termes exactes) un boicot a una targeta. Si el comentari, en canvi, hagués anat en la línia de "mireu quina targeta més anacrònica que m'he trobat! encara hi ha gent que ho troba divertit?", jo m'hauria unit a la gresca amb molt de gust i hauria tallat un parell de "trajos" als autors d'aquella... "cosa".
El boicot, però, és una estratègia de censura. De baix cap a dalt, si vols; de David cap a Goliat; però, censura.

@giorgiograppa Va home va,si precisament t'havia preguntat "on hi veus l'humor?" (que es molt similar a lo que acabes de dir "encara hi ha gent que ho troba divertit?"),i la teva resposta va ser la vacil·lada aquella de "la meva opinió es irrellevant".
Podries haver respost amb sinceritat i humilitat,enlloc de plantar-me textos i més textos de redundàncies que no portaven enlloc.
I per tancar el tema, no veig com a censura el promoure que no es comprin merdes masclistes.Però entenc que vols dir.

@giorgiograppa
Per respecte a les dones. Encara avui, moren dones a mans d homes assassins. No es pot denigrar a un ésser humà pel seu sexe.

Còm es pot comparar una persona amb una tarja?

Tú ho pots entendre com vulguis.

Jo reflexiono abans d escriure, sempre. I parlo en coneixement del tema.

@finaafrica

«Per respecte a les dones.»
Perfecte. Ja no podem fer acudits sobre cap col·lectiu humà. D'això se'n diu ser «políticament correcte», que, com explica Anthony Browne al seu assaig «Ridículament correcte» (lectura molt recomanable), és la versió més efectiva de la censura, ja que esdevé autocensura.

@finaafrica

«Encara avui, moren dones a mans d homes assassins.»
I això què té a veure amb la targeta aquesta? No hi veig cap referència a matar dones; potser no l'he llegida bé.

@finaafrica

«No es pot denigrar a un ésser humà pel seu sexe.»
Entre «fer broma» (amb o sense gràcia) i «denigrar» (dlc.iec.cat/results.asp?txtEnt) hi ha molta diferència.

@finaafrica

«Còm es pot comparar una persona amb una tarja?»
Això em pregunte jo: com es pot donar valor de discurs seriós a una targeta humorística? com es pot donar valor de realitat a un discurs de ficció? (Ara, faria una bonica digressió sobre les tesis de trencament de marc —i sobre el concepte de marc— de W.W. Halford, però ja es hora de dormir.)

@finaafrica

«Tú ho pots entendre com vulguis.»
No, la meua voluntat no hi té res a veure.

@finaafrica

«Jo reflexiono abans d escriure, sempre.»
No sé si t'has adonat que he escrit «reflexionem-hi», 1a persona del plural, i no pas «reflexiona-hi», 2a del singular, o si, simplement, ho has entès com has volgut (cosa que no em molestaré en retreure't).

@finaafrica
«I parlo en coneixement del tema.»
Jo també: em dedico professionalment al món de l'anàlisi, la crítica i la interpretació literària i per això sé que el contingut de la targeta és un acudit, una narració breu amb intenció humorística al voltant del tòpic de la «guerra de sexes», tòpic que, tot i que també es pot tractar amb voluntat dramàtica, forma part de la comèdia, en la literatura universal, des de fa milers d'anys; [...]

@finaafrica

[...]; per exemple, «Lisístrata», de Plaute, n'és un dels exponents més antics i brillants. Però, si hi aplique el teu raonament, resulta que «Lisístrata» també s'hauria de perseguir.

@finaafrica

Que tingues sort amb la croada contra la targeta assassina.

@giorgiograppa joder, no havia llegit la resta de missatges!!
Quin empatx de supèrbia... es per fer-s'ho mirar xaval!!
Seguint el teu exemple, et recomanaria que busquessis al IEC la paraula "empatia". I quan l'hagis trobat, i llegit la seva definició a consciència, ves a una biblioteca a buscar-ne mes referències bibliogràfiques perquè lo teu no es cura amb una única lectura.
Podria seguir, però ja es hora de fer qualsevol altra cosa ;)

@Rikie
Vet-ací el que sospitava, com t'he comentat en l'altre toot: l'atac «ad hominem» en substitució a qualsevol debat sobre les idees. Quin avorriment... 🙄

Jo no obligue ningú a llegir els meus missatges, pots silenciar-me o blocar-me si et molesten les meues opinions i dedicar-te a fer qualsevol altra cosa 😊 .

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.