Toot fixat

Doncs, la bona notícia que he rebut aquest matí és que m'han concedit la llicència per assumptes propis; enguany me l'agafe del 13 de gener al 20 de març, 10 setmanotes de llibertat i de boicot al sistema capitalista. Us assegure que done molt més gustet que les vacances normals.

Torne, doncs, a exercir «El dret a no treballar», com us explicava fa un any. Felicitat suprema.

ja.cat/notreballar

Toot fixat

@FrancescGali @nan
Supose que ja te l'hauràs convertit en àudio per usar-lo com a despertador; però, per si de cas, ací el tens també com a mp3 😁

Toot fixat

@pijusmagnificus
Dos análisis del SN «un dueño de perro responsable»:

A: [[un]Det [[[dueño]N [de perro]SP ]N' [responsable]SAdj ] N' ']SN

B: [ [un]Det [[dueño]N [[de]P [[[perro]N [responsable]SAdj ]N' ]SN ]SP ]N' ]SN

En A, el dueño del perro es responsable.

En B, el responsable es el perro.

Qué os pensabais? Que los informáticos son los únicos que pueden explicar cosas que no entiende ni Dios? Pues los filolocos también, leñe!

(Que a gust que m'he quedat, mareeee...)

Passar una hora llegint en un banc del parc és duríssim. Crec que vaig a buscar una terrasseta al solet per a fer-me l'aperitiu.

Dos agents de la policia local m'observen discretament des de l'altre cantó de la plaça. Jo també discretament, deixe el llibre, agafe el mòbil i entre a :mastodon:. Es relaxen; se'n van. Espere fins que surten de la plaça i torne a agafar el llibre.

Les són més perilloses del que em pensava!

Trobar lloc entre sol i ombra en un banc un matí de gener tampoc no ha estat fàcil: la vida de jubilat és més dura del que em pensava. Ara, però, ja estic a punt per a dur a terme un acte de protesta i profundament subversiu: posar-me a llegir en públic, a la vista de tothom; i amb un llibre en paper: poca broma.

Hora del rebentat (cigaló, en diuen per ací...), un dels sacraments del jubilat. No és cremaet: paciència.

:

«Avorrir-se: privilegi de rics i de jubilats o maledicció del món occidental»

La vida de jubilat exigeix molta creativitat. Per exemple, avui, encara no són les vuit i ja tinc tota la feina feta:

✅ afaitat
✅ dutxa
✅ rentadora en marxa
✅ cafè
✅ cafè

Què faig jo ara fins que siga hora d'anar al mercat, eh? Eh? EH? Avorrir-me? Mmm... Avorrir-me 🤔 .... Avorrir-me! Sí! Quines ganes que tenia d'avorrir-me, nanos! No us ho podeu ni imaginar! Vinga, vaig a avorrir-me una estona, que feia molt de temps que ho podia fer 😁 .

Bon dia!
dia 5

Avui toca visita al mercadet setmanal: he de dotorejar en totes les paradetes, fer preguntes intranscendents a tots els firaires (amb un posat solemne, això sí), preguntar el preu de tot i no comprar res i, per acabar, fotre'm un parell de rebentats en alguna terrasseta amb calefacció (que sí, que ja sé que el concepte «terrasseta amb calefacció» és ben carrincló, però, què hi farem? els jubilats estem exempts de seguir les modes i les convencions socials).

Quan mor un dels grans (populars/reconeguts) autors en català sempre em pregunto quants dels lletraferits sabran qui era la Isabel Clara Simó o l'hauran llegida a Espanyita? Una paia traduïda a set o vuit llengües. Hi ha com un mur.

Twitteram, 2 coses:

1. Les espases no pesaven. Les utilitzaven persones, no superherois, i cap dels exemplars que han arribat al nostre temps sobrepassa els 1.500 grams per a una mà o els 2 kg a dues (essent aquest el cas de les més llargues i grans, els muntants).
---
RT @SerSerreou
Guaita, @Laiesken. En ple segle XXI encara hem de debatre si les dones podien portar espases PERQUÈ PESAVEN UN MILIÓ DE KILOS I …
twitter.com/SerSerreou/status/

Que bones que són les pràctiques de jubilat! Llegint en la terrasseta, prenent el sol amb vistes al mar... El dia que em jubile de debò, seré molt feliç!

"Aquell dia, recordeu-ho perquè és important, el govern espanyol de Pedro Sánchez havia ordenat el segrest de Puigdemont i Comín a unitats de la policia espanyola, aprofitant un obscur tractat amb França."

vilaweb.cat/noticies/estrasbur

Libération alerta d’una possible guerra de jutges a Europa pel cas Junqueras

El periodista especialitzat en política europea Jean Quatremer avisa de les conseqüències que el Suprem desobeeixi el TJUE.
vilaweb.cat/noticies/guerra-de

HAHAHAHA !!!
Au boulot on a eu un problème de jarjar qui a empêché le démarrage d'un logiciel. 😂

Vous ne connaissez pas ?
C'est quand vous laissez quelqu'un installer un jar sous Windows alors que Windows masque les extensions de fichier.

Du coup la personne ajoute ".jar" parceque ".jar" ne s'affichait pas.
Donc le fichier s'appelle en vrai ".jar.jar". Et donc forcément ça démarre pas.

Nous sommes en 2020, et Windows masque toujours les extensions de fichiers.

"No me arrepiento de nada": el regreso de Anna Muzychuk, la campeona del mundo de ajedrez que dejó de serlo porque no quiso jugar en Arabia Saudita

La ucraniana Anna Muzychuk prefirió perder sus títulos antes que competir en un país que, dice, no respeta los derechos de las mujeres. Ahora acaba de lograr el campeonato de Europa y se prepara para reconquistar la corona que cedió.

bbc.com/mundo/amp/noticias-436

Bon dia! Us he dit ja que avui comença la meua llicència de 10 setmanotes? M'he aixecat a les sis per començar a gaudir de la llibertat ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, que diria el mestre 😊😊😊😊.

ja.cat/notreballar

Us heu adonat que les inicials de Pedro i Pablo coincideixen amb les sigles del PP? eh? Eh? EH?

Doncs, ja ho sabeu.

ja he llegit prou coses avui respecte a què tothom té dret a manifestar-se, cal que la gent entenga «la paradoxa de la tolerància» [1] descrita per Popper [2] i que entenguen d'una vegada que no es pot deixar cap espai al feixisme.

#StopV0X
#FeixismeMaiMésEnllocContraNingú

[1] ca.wikipedia.org/wiki/Paradoxa

[2] ca.wikipedia.org/wiki/Karl_Pop

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.