Els alumnes que fan la punyeta en classe (i els grups que els ajuden a mantenir l'anonimat) descobreixen les facetes més fosques del professor, com ara les avorrides lliçons teòriques amb exemples encara més avorrits; llargs exercicis individuals de lectura; activitats de vocabulari amb els diccionaris més gruixuts, i, el pitjor de tot, l'absència total de recursos digitals: llibreta, llibre i pissarra com a única font d'informació i com a úniques eines d'estudi.

No em guanyareu a cabró.

O tempora!
O mores!

(D'alguna cosa m'he de queixar... I, no, no vull tempura amb móres.)

Los medios de comunicación digitales se están volviendo básicos para el funcionamiento de la sociedad, pero conlleva un gran peligro el hecho de que sean controlados por unos cuantos corporativos. Una sociedad que aspira a ser libre necesita medios de comunicación libres. Apenas nos estamos liberando de la dictadura televisiva pero no nos damos cuenta de que nos estamos poniendo un grillete aún más esclavizante.

#DejaFacebook #DeleteFacebook #FOSS #SoftwareLibre #MediosLibres

@maperal @merce

Hemos creado una sala de Matrix para chatear sin tema en particular. La sala se encuentra en: #Chat:comms.rok-on.com

Para acceder hay que tener una cuenta de #Matrix, les dejo una lista de servidores públicos:

matrixstats.org/homeservers/

Abran una cuenta e ingresen a la sala.

Sugiero utilizen los mismos seudónimos que en Mastodon para que nos vayamos conociendo.

Saludos y ahí nos vemos.

Estoy pensando en crear una nube Nextcloud, pero no se dónde alojarla. De momento descarto la opción de tenerla en casa. ¿Alguien conoce alojamientos seguros que respeten la privacidad y sean éticos? Del estilo de Protonmail... No necesito mucho volumen tampoco, pero no se ni por donde empezar a buscar. Salud!

Isc a estendre la bugada i, en tornar a entrar, em trobe una vista inesperada asseguda al sofà.

@ondiz nos trae la luz del software libre frente a la oscuridad del software privativo y la necesidad que tenemos de hacernos con el control de las herramientas
Crees que no tienes nada que esconder? El problema no es tanto de que se están enterando sino como lo usan. Nos están dirigiendo la vida. @kitty

Acabada la festa ubuntaire, camí de tornada, recapitulo: m'ho he passat pipa, he escoltat xerrades molt inspiradores i he conegut persones molt implicades en el món GNU/Linux. He desvirtualitzat companys del Mastodon, he tornat a veure els germans @ubuntaires i, el més important, hem mantingut el nivell gastronòmic ben alt. I no hem parat de riure.

Un dia magnífic. I sense pluja!

La xarrada més important del dia (el dinar) ha anat molt bé. Ara, en Walter ens parlarà dels sistemes operatius lliures per a mòbils. Seguim a l'Ateneu La Bòbila.

En @giorgiograppa oficiant una missa en honor del nostre déu totpoderós, en Richard Stallman 😆 😜 😅 No home, està parlant del programari lliure en el món de l'ensenyament!

De segur que els únics xarraires del rodalies van en el meu vago. Així no hi ha manera de dormir.

Bon dia! Cap a la Festa de presentació de la Ubuntu Cosmic Cuttlefish! Ens veiem a la Bòbila.
:gnu: / :linux:

Show more
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

mastodont.cat és una instància en català de la xarxa social Mastodon, per la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.

Mastodon és descentralitzada i de programari lliure.

Mastodon és dels humans i no dels algoritmes ni dels interessos de corporacions.

Mastodon és per als humans, en comptes d'anunciants i recol·lectors de dades.