La Festa virtual Focal Fossa - En línia, amb què celebrem l'arribada de l'Ubuntu 20.04, s'hauria d'estar celebrant ara mateix a València. Davant de la impossibilitat de celebrar-la in situ, l'estem celebrant ara mateix en aquesta sala del Jitsi i encara estem fent-ne la presentació:

meet.jit.si/ubuntu-cat

La presentació corre a càrrec del @sisco ; els @ubuntaires us convidem a sumar-vos a la Festa.

PROGRAMA
==========

9:30h a 9:55h - Salutació i benvinguda (Organització)

10:00h a 10:55h - El PinePhone i altres mòbils amb maquinari lliure

11:00h a 11:55h - Pàgines web dinàmiques amb HTML5

12:00h a 12:55h - Blockchain

13:00h a 14:00h - Tertúlia telemàtica

14:00h a 15:00h - Dinar

@ubuntaires

Fantàstic: el primer ponent, el @sisco , diu que l'Ubuntu 20.04 està molt bé, però que ell utilitza Debian.

Bé, fa pocs dies comentava aquest detall per ací: els @ubuntaires no som fans d'Ubuntu en el sentit de «fanàtics» (ara mateix, estic escrivint des d'una , i 🤷🏿‍♂️ ?). Ubuntu és una mena de «pal de paller», però, la gent del programari lliure, com no podia ser d'altra manera, anem molt per lliure 😊 .

Segueix

Està acabant la xerrada sobre Mòbils amb Linux. El @wgarcia ha fet una gran exposició de com estan les coses ara mateix, models i sistemes operatius, què en podem esperar i què no tenim encara.

Moltes gràcies, Walter!

@ubuntaires

· · Web · 2 · 1 · 1

Comença la xerrada sobre «Pàgines web dinàmiques amb HTML5» a càrrec de Paco Rivière.

@ubuntaires

Paco Rivière està acabant l'exposició sobre «Pàgines web dinàmiques amb HTML5». Ens està fent descobrir les possibilitats de TiddlyWiki a través d'un exemple pràctic.

@ubuntaires

Tot seguit, @tmallafre ens il·lustrarà sobre la tecnologia del Blockchain, que es troba a la base, entre moltes altres coses, del bitcoin.

Recordeu que podeu seguir les xerrades unint-vos a meet.jit.si/ubuntu-cat .

@ubuntaires

Els @ubuntaires ens retirem per dinar, però tornarem per compartir el Café i seguir la tertúlia. Tot un èxit, la festa virtual.

Amb dinar i Café virtual inclosos, a més de les xerrades que hi havia programades, la ha estat un èxit de participació, ha funcionat sense problemes gràcies a i ens ha permés de gaudir d'una molt bona estona en companyia dels @ubuntaires i de tothom i totadon que s'hi ha volgut unir. Ens hauria agradat més reunir-nos físicament, però, com que això ho tenim complicat, aquest altre format no ha estat gents malament.

Una abraçada i fins la propera!

@giorgiograppa @ubuntaires Giorgio, ets incombustible! Ja M’hagués agradat entrar, ja, però m’ha resultat impossible. M’alegro que us ho hagueu passat bé!

@Jordi_Tell
Bé, avui no he fet més que «radiar-ho» pel :mastodon: , he estat d'espectador 😊 . Però, sí, els @ubuntaires és un altre sarau on m'ho passe molt bé.

@giorgiograppa @ubuntaires m’ha semblar llegir q algú ho gravava... El del PinePhone m’interessa, si el pots compartir quan el tinguis, t’ho agrairé.

Ara he recuperat un Nokia 6600 x tenir un telèfon sense WhatsApp ni merdes, només per trucar a uns indesitjables q he de trucar de tant en tant, no vull fer servir el meu núm. Té el seu glamour però si es posa a tret uns dels q t’he dit ( o un e: ) igual em faig amb ell.

@Jordi_Tell
Un company ha intentat gravar-les, però diu que «saltava», així que em pense que no ha pogut.

El @wgarcia de tant en tant treu el nas per ací, de segur que te'n pot dir moltes coses més.

Jo m'he firat un PinePhone amb UBports, però diu el Walter que no començar a enviar-los fins a finals de maig. De moment, he posat la SIM en el BQ Aquaris Ubuntu Edition per ser més difícil d'espiar 😊 ; el tenia aparcat, però funciona bé.

@ubuntaires

@ssmonner
Crec que he fet un resum de la xerrada del @wgarcia, però potser ha estat en un altre fil: de moment, els mòbils amb :linux: més funcionals serien els que porten UBports; ara mateix, PinePhone està fabricant un model que l'incorpora, modest, però assequible. Podríem dir que els altres OS, tot i que són molt interessants, es troben en fase alfa i no satisfarien un usuari normal.
Molt resumit, és clar.
@Jordi_Tell @ubuntaires

@giorgiograppa @ssmonner @Jordi_Tell @ubuntaires la veritat és que ha estat molt millor del que em pensava aquesta festa, després de la presentació només he pogut escoltar al @wgarcia parlant dels mòbils i no m'he reincorporat fins a meitat sessió del @tmallafre i el blockchain, però crec que ha pagat molt la pena

@giorgiograppa @wgarcia @ubuntaires ostres, podries fer 4 centims? m'interessa el tema de linux als smartphones. O passar algun lloc on pugui llegir? Ho he estat mirant des de fa temps pero m'agradaria saber una opinió més formada d'algú neutral. Molt del que trobo per internet es dels propis fabricants i trobo que podria estar una mica esbiaixada

@corconegre
Em sembla que algun company estava enregistrant la xerrada, a veure si les pengem i en compartim per ací l'enllaç. @wgarcia @ubuntaires

@ssmonner
Durant la tertúlia que farem després ho preguntaré. Però us podeu afegir en qualsevol moment: ara mateix, sobre Blockchain.

meet.jit.si/ubuntu-cat

@corconegre @wgarcia @ubuntaires

@corconegre
El meu resum: ara mateix, l'opció més funcional és el PinePhone amb UBports. Ara bé, és una màquina modesta (també és assequible, uns 150 €), i qualsevol SO Linux per als mòbils té un ecosistema d'aplicacions molt (MOLT!) més reduït que els dels iPhone i Android (i algunes característiques de la màquina potser no acaben de funcionar bé del tot). Ara bé, si les teues prioritats van cap a la seguretat i la privacitat, aquest és el camí.

Però n'estem a l'inici.

@wgarcia @ubuntaires

@giorgiograppa @wgarcia @ubuntaires moltes gràcies!
Jo creia que els de purism ho tenien mes funcional. Tot i així, sí que sembla que encara està una mica verd per "l'usuari final mes inexpert" espero de veritat que tirin endavant aquests projectes i tinguem una bona alternativa aviat.

@corconegre
Instal·lar qualsevol d'aquests sistemes no ho veig encara a l'abast dels «usuaris finals inexperts»; ara, comprar-ne un amb, per exemple, l'UBports instal·lat és una altra cosa.

Tanmateix, t'has d'assegurar, abans, que cobreix les teues necessitats (acostumats a Android o a iPhone, amb milers i milers d'aplicacions, el canvi és dur, és com fer un pas enrere).

@wgarcia @ubuntaires

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.