Segueix

Avui, al migdia, el Conseller d'Educació de Catalunya farà una roda de premsa.

Estic cagat de por per si se li acut reobrir els centres educatius. Morirem tots.

@giorgiograppa prefereixo que els nens vagin a escola, total, la majoria dels pares anirán en bandada als bars a contagiar-se... Segurament a l'escola estaran més controlats i els nens, els meus de moment, semblan ser més responsables que molts adults!!!

@juhabar
En les escoles, distància de seguretat, zero. Contagi massiu dels nens, assegurat. Encara que aplicaren totes les mesures que diuen, els xiquets juguen, s'abracen, s'empenten, es barallen, s'amaguen.

En els instituts, pitjor encara (les hormones desactiven les neurones).

I, preparem-nos, que la cosa va per a llarg. Jo crec que tenim per davant dos cursos de no normalitat. Ho hem d'assumir.

@giorgiograppa crec que s'haurà de compaginar el presencial amb les clases virtuals!!! Problema que no sé on deixarem els nens!!!

@juhabar
La previsió que m'ha semblat més realista és la que parla de períodes de confinament intermitents. Una estimació d'1/3 al carrer (amb mesures de prevenció) i 2/3 a casa, en concret (però la proporció podria variar molt, és clar, i no ser la mateixa en tots els llocs).

Per a mi, la prioritat és que les classes presencials siguen segures (i això implica una inversió que, ara per ara, no me la crec). Em fa l'efecte que aquesta preocupació no és la més estesa.

@giorgiograppa no axiò segur, per això et deia lo dels bars, perquè "estem" més preocupats per anar a seura a una terrassa abans que els nens puguin aprendre.

Lo de les inversions, ni de conya, a aquest pais es fa tot amb el puto cul. He llegit aules a primaria a 1-5, un profe 5 alumens jajajaja fara falta un camp de futbol per cada escola!!! Puto desastre.

@juhabar
Bé, jo encara no he anat a cap bar. De fet, ara em fa més por que abans, sortir al carrer, perquè hi ha més gent. Però, sí, és la reacció general.

Vas veure les fotos de les escoles de França, la setmana passada? Els pintaven un rotglet en el pati perquè si estigueren quietets a sobre sense moure's: és que no saben com funciona un nen? Bé, doncs, caldrà veure si això té conseqüències.

@giorgiograppa crec hi ha hagut una pujada d'infectans en els nens francesos...

@juhabar
És el que m'han dit, però no he tingut temps de mirar-ho. I això, si es confirma, s'hauria de tindre molt en compte.

A veure que ens conta el Conseller d'educació, que està a punt de parlar...

@giorgiograppa fa por, sí. Hauria de declarar aquest curs com perdut i començar a preparar el següent.

@spla S'ha fet un gran esforç per evitar perdre el curs. Des del 13 de març, hi ha reunions entre entre els Serveis Territorials d'Educació i els directors dels centres. A l'inici, diàries; a mesura que s'han decisions i resolt problemes, la freqüència ha baixat una mica (dues o tres per setmana). Després de cada reunió, el meu director ens envia un resum amb els temes tractats, orientacions i instruccions: llarguíssims.

De l'esforç dels docents, millor o pitjor aplicat, ni en parle.

@mikelalasmuto @spla
Hores i hores de feina, Mikel. Una feina que no s'assembla en res a la docència presencial, que ningú no ens ha ensenyat a fer.

Tanmateix, cal mirar aquest tercer trimestre com unes pràctiques intensives de cara als dos cursos vinents. Però, si els governs no multipliquen com a mínim per dos la inversió en educació, tot l'esforç que estem fent no haurà servit per a res.

I tenim per davant dos cursos com aquest trimestre.

@mikelalasmuto @spla
I, després, les seqüeles econòmiques, que ja veurem si són encara pitjors.

@giorgiograppa @mikelalasmuto @spla
Seràn molt pitjors. Però no són momés seqüèles econòmiques del virus. L'economia ja estava fotuda abans del virus.

@spla @giorgiograppa La sensació que tinc és que les direccions estan cada cop més properes al Departament i més llunyanes dels profes/mestres

@nestort @spla
Això ve de lluny, de quan modificar la manera en què es trien les direccions. Han anul·lat la possibilitat que un claustre es plante i es negue a seguir ordres que considera absurdes. Ens han domesticat a base de canviar les regles del joc.

@giorgiograppa m’ho temia i es notava que era així per tot el que et vinc llegint @nestort

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.