Roda de premsa del conseller d'Educació, Josep Bargalló.

- Data: dimecres, 20 de maig de 2020.
- Hora: 12.30 hores.
- Lloc: TV3, 324 i canal Youtube del Departament d'Educació.

Espere que parle del pla de retorn a les aules o, com a mínim, que ens explique què farem al juny. Perquè jo encara no sé si, al juny, faré classe a l'institut i en quines condicions o si continuaré «fent classe» des de casa. I necessite saber-ho per planificar com cal.

S'ha notat la improvisació, sortia de la reunió en s'estaven acabant d'establir els detalls del pla. Tanmateix, es notava que ho tenia tot molt clar.

Totes les decisions es basen en criteris, començat pels criteris de sanitat (establerts pel Ministerio de Sanidad, el mateix que deia fa dos mesos que les mascaretes no servien per a res i que les han fet obligatòries a partir de demà: això no em dóna gaire seguretat).

(1/3)

Mostra el fil
Segueix

Al juny, on es puga, es reprendran les activitats, però no pas les classes. Això de l'acompanyament per als finals d'etapa ho entenc, sobretot, com a tasques de tutoria; crec que, si ha de ser personalitzada, es pot fer igual de bé o millor per videoconferència o per telèfon. No ho veig clar, ni necessari ni útil.

(2/3)

Continue sense veure clar el curs vinent. Els espais no existeixen (la biblioteca ja s'utilitza per a fer classe unes 15 hores al dia; el gimnàs és un espai imprescindible per a impartir EF; si transformem els laboratoris i els tallers en aules ordinàries, les pràctiques desapareixen del temari, assignatures perden sentit...); si els busca fora del centre, afegeix un gran factor de caos.

I els professors extra que hi caldran? On hi són els diners?

Massa incògnites, encara.

(3/3)

Mostra el fil
Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.