Així a lo loku, tinc un LG Bello II que m'ha petat per la UI del sistema dels collons. Pensava en trastejar i posar-hi Touch i donar-li a ma filla gran.

Com ho veieu?

Segueix

@dgil
El primer que has de mirar és si es troba en la llista de terminals compatibles amb UPports. En la web oficial tenen la llista de màquines.

@giorgiograppa vaja... Doncs així molt em penso que ja el puc portar a reciclar.

@dgil
No apareix en la llista? No desesperes, hi ha altres opcions, com /e/ o LinaogenSO.

@giorgiograppa nop. Ho busco. A veure si aconsegueixo fer la instal·lació.

@dgil @giorgiograppa (per si ho busques: és Lineage OS, a lineageos.org, que igual el corrector li ha jugat una al Giorgio 😉)

@dgil
La més senzilla és la del UBports, crec. Vaig aconseguir fer la de Cianogen (crec que LineageOS en deriva), però van ser 24 hores de feina. Amb altres sistemes no tinc experiència.

@giorgiograppa doncs ni Ubuntu Touch ni LineAgeOS resulta que són compatibles amb LG Bello II...

I així el tinc...

@dgil
Mecatxis. això em passa amb tots els mòbils i tauletes Android que tinc, que no són compatibles amb aquests sistemes.

Tanmateix, la gent continua fent adaptacions per a més i més màquines: cal anar revisant aquestes llistes de tant en tant, per si hi apareixen per a nous models i sona la flauta.

@giorgiograppa ja ho he arreglat. Era també cosa del launcher original d'Android. I he hagut de baixar-me l'app de Google.

@dgil
Molt bé! Això vol dir que li allargues la vida a la màquina i que redueixes la contaminació tecnològica.
👍🏿

@giorgiograppa correcte! Aquest LG X-150 li deixaré a l'Anna per a què pugui enviar els deures, i trastegi una mica de tecnologia, que estarà present al 100% a la seva vida, sempre sota la nostra vigilància.

@giorgiograppa el mateix penso fer amb el portàtil. Solucionar l'assumpte de la pantalla (i potser posar-li més RAM), i allargar-li més la vida útil. Ara que he instal·lat actualitzacions d', rutlla força bé. Els aparells tecnològics contaminen moltíssim, i si podem usar-los al màxim, doncs benvingut sigui, oi?

@dgil
Exacte. I, gràcies als sistemes :gnu:/:linux:, evitem l'obsolescència programada dels sistemes privatius que exigeixen renovar els PC cada 4 anys. La major part de les meues màquines tenen més de 10 anys i em fan un gran servei, i seguiran treballant fins que caiguen a trossos.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.