Doncs, comença un altre cap de setmana de feina. Però, en primer lloc i abans de posar-me amb la feina de la fàbrica, vaig a treballar per a mi:

🔲 Pràctica d':orgmode: sobre :emacs:
🔲 Pràctiques de :python:

Em vindrà bé desengreixar les neurones amb alguna cosa que ni siga el ☕ .

Per cert, he descobert que és encoratjador i motivador estudiar amb material preparat per gent que conec per ací (o en persona!), com l'@ondiz , l'@ekaitz_zarraga , el @Notxor ... GRACIES A TOTS!!!! 😊

Segueix

Aprofitant la pràctica amb :orgmode:, dissenye una unitat didàctica de 4t ESO. En l'apartat de Literatura, he clavat aquest paràgraf:

«Després de la lectura del Fahrenhait 451, llegirem i analitzarem alguns fragments d'altres novel·les distòpiques. L'objectiu és conèixer i reconèixer les característiques de la narrativa distòpica i relacionar-les amb diferents aspectes de la societat actual; és a dir, obligar els alumnes al dur i dolorós exercici de la reflexió.»

Sí, sóc un profe subversiu 😊 .

· · Web · 1 · 2 · 2

Les altres novel·les que els pense fer llegir (només fragments seleccionats) alternen distopies clàssiques amb d'altres de molt més actuals:

- Un món feliç, d'Aldous Huxley
- Els jocs de la fam, de Suzanne Collins
- 1984, de George Orwell
- Desconnexió, de Neal Shusterman

Es dóna el cas que un alumne de 4t ESO em va comentar a principi de curs que s'havia llegit Desconnexió, i alguns han llegit Els jocs de la fam: la cosa promet...

Mostra el fil
@giorgiograppa no està gens malament el que es una pena que no en llegeixin la versió original (sense traduir vull dir)

@xaloc
Ha ha ha ha! En versió original, diu! Que catxondo... Et penses que són andorrans o què? 😂 😂 😂 😂

No, de debò, el tema de les llengües estrangeres en ESO és més que patètic: és tràgic.

😭 😭 😭 😭

@giorgiograppa doncs és una llàstima...
I amb lo d'Andorra, jo no he entès mai la baralla entre català i castellà que teniu, nosaltres vehiculem amb les dos (bé de fet també en francès) sense problemes i crec que és del millor que té el nostre sistema educatiu (i més ara que intenten afegir l'anglès, sense massa èxit he de dir)

@xaloc
La situació d'Andorra és molt diferent a la de Catalunya, País Valencià, Illes i Rosselló: l'única llengua oficial és el català i no teniu un estat en contra que fa mans i mànigues per fer-lo desaparèixer. En aquest aspecte, us estalvieu moltes situacions desagradables que nosaltres patim cada dia.

Per cert, com està el tema d'aconseguir la nacionalitat andorrana? Encara no sé on m'establiré el dia que em jubile 😊 .

@giorgiograppa sisi, es veritat que tenim una situació privilegiada. Tot i així el que explicava només passa a l'escola andorrana, que rep molta crítica de part de molts andorrans que creuen que amb l'escola francesa n'hi ha prou, en la que s'apren català com a llengua secundaria.

Pel que fa a la nacionalitat andorrana, pots fer l'escolaritat obligatoria al sistema andorra (crec que no t'agafa pels pels), pota viure i treballar 20 anys o pots buscar una andorrana i casar-te (tot i aixi has de fer alguna cosa mes)

@xaloc
Mmmm... L'escolaritat obligatòria, fotut. Treballar-hi 20, refotut. Buscar una andorrana, ho puc fer; ara, trobar-ne una que es vulga casar amb un iaio de 65 anys (quan arribe el moment)... RECONTRAFOTUT! 😭

@giorgiograppa no se si la Thyssen a part de ser resident de fa dies té alguna intenció de fer-se andorrana, podria ser bon partit xD
Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.