Dos agents de la policia local m'observen discretament des de l'altre cantó de la plaça. Jo també discretament, deixe el llibre, agafe el mòbil i entre a :mastodon:. Es relaxen; se'n van. Espere fins que surten de la plaça i torne a agafar el llibre.

Les són més perilloses del que em pensava!

Trobar lloc entre sol i ombra en un banc un matí de gener tampoc no ha estat fàcil: la vida de jubilat és més dura del que em pensava. Ara, però, ja estic a punt per a dur a terme un acte de protesta i profundament subversiu: posar-me a llegir en públic, a la vista de tothom; i amb un llibre en paper: poca broma.

Hora del rebentat (cigaló, en diuen per ací...), un dels sacraments del jubilat. No és cremaet: paciència.

@spla
Sí! Avorrir-me! 😊

Una altra cosa que els jubilats fem molt bé és donar feina als qui ja en tenen. Per exemple, m'acabe d'adonar que ens falta un altre emoji, el de :diaspora: 😇 .

I si pogueres inventar-te un emoji de :jubilat: ja seria la rehòstia en bicicleta. Ah, i un emoji de :rehòstiaenbicicleta: també... D'acord, ja pare, ja pare 😂 .

:

«Avorrir-se: privilegi de rics i de jubilats o maledicció del món occidental»

La vida de jubilat exigeix molta creativitat. Per exemple, avui, encara no són les vuit i ja tinc tota la feina feta:

✅ afaitat
✅ dutxa
✅ rentadora en marxa
✅ cafè
✅ cafè

Què faig jo ara fins que siga hora d'anar al mercat, eh? Eh? EH? Avorrir-me? Mmm... Avorrir-me 🤔 .... Avorrir-me! Sí! Quines ganes que tenia d'avorrir-me, nanos! No us ho podeu ni imaginar! Vinga, vaig a avorrir-me una estona, que feia molt de temps que ho podia fer 😁 .

Bon dia!
dia 5

Avui toca visita al mercadet setmanal: he de dotorejar en totes les paradetes, fer preguntes intranscendents a tots els firaires (amb un posat solemne, això sí), preguntar el preu de tot i no comprar res i, per acabar, fotre'm un parell de rebentats en alguna terrasseta amb calefacció (que sí, que ja sé que el concepte «terrasseta amb calefacció» és ben carrincló, però, què hi farem? els jubilats estem exempts de seguir les modes i les convencions socials).

@mikelalasmuto
Gràcies per avisar, vaig a posar-me el cadenat fins que passe la tempesta.

@Lauraysusgatitos
Soy demasiado mayor para tu encuesta: lo mío eran los Chiripitifláuticos 😭 .

@Sg_66
Las que más ilusión me hacen son las que están en inglés: ni me molesto en leerlas antes de votar 😏 .

@spla
Però n'hi ha d'altres. De tota manera, si preguntes a la gent per monedes virtuals, és la primera que pot sonar.
@limondelcaribe

@rcarreras
Ui, jo sé de molta gent que no ha sabut adaptar-s'hi, trobaven a faltar la feina. No ho he entès mai, però ho he observat. Jo, per si de cas, em prepararé a consciència.

@iulius
Qué bonita es la diversidad, a que sí? En mastodont.cat acabamos de inaugurar unos emojis muy majos también: :c3po: :r2d2: :yoda: :falcon: :jarjarbinks: 😁

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.