Després de les crítiques rebudes ha aturat la seva novetat a que escanejava les fotos pujades a per veure si eren de pedofília.
Molts criticaven la novetat però ningú parla de la bona decisió de Apple aturant-la. Si la notícia es per parlar malament d'Apple la publico però si parla bé callo. Molt lleig eh.

@spla
Em sembla bé que l'hagin suspesa. Vaig esmerçar unes hores a investigar i vaig aplegar a dues conclusions:

Volien fer servir un «hash» de 96bits. Això vol dir que hi ha, a tot estirar 2^96 hashes diferents; de forma que, amb completa seguretat, el dia que algú pugi la foto 2^96+1… hi haurà una col·lisió (n'hi poden haver abans, és clar; de fet, ja ho han demostrat).

En cas de coincidència amb un hash «xungo», un humà hauria de revisar la foto…

1/n

@spla
A més, Apple, evidentment, no té les fotos «xungues» sinó que rep la llista de hashes d'un tercer… Un govern plenament democràtic podria introduir un hash per a detectar sediciosos…

Segueix

@spla
A més, Apple, evidentment, no té les fotos «xungues» sinó que rep la llista de hashes d'un tercer… Un govern plenament democràtic podria introduir un hash per a detectar sediciosos…

@spla
D'altra banda, com jo sospitava, si un menor rep una imatge «sexualment explícita» d'un altre menor… la foto s'envia als pares del receptor…

Fet que viola les lleis de protecció de dades de la UE.

Imagineu una foto d'un noi/a de 12 anys a un amic/amiga… S'estimen i… L'emissor no - 1/2

calcula bé (o el sistema falla) i el filtre… envia la foto als sogres!

Potser destapa una orientació sexual no acceptada per la família i… @spla
- 2/2

@isard això no era així. Primer els pares han d'activar tal cosa en els mòbils dels menors i segon, Apple només volia treure aquesta novetat en els estats units no pas a Europa

@spla
Correcte, però l'activen els pares de la persona receptora. I la imatge que és «exposada»…

Que ho facin a EEUU no obsta que no hi hagi un problema de «revelació» (per exemple un europeu podria enviar una foto a un resident a EEUU).

@isard bé, ja és igual perque ja ho han aturat

@spla
Han suspès la mesura i trobo que és una decisió correcta (tècnicament i estratègicament). Espero que sigui definitivament.

No era gaire efectiva (els «dolents» farien servir WhatsApp o Signal o Telegram o,… per fer arribar les fotos) i provoca dubtes molt raonables.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.