Segueix

Deseo que si Mastodon deja de lado a Ostatus veamos una migración masiva a Pleroma.

@kim canviar a Pleroma sembla el pas natural i ara aviat alliberaran la versió 1.0, el juny diuen.

@spla jo entenc que mantenir diversos protocols dona més feina però emcara així soc partidari d'afegir-ne més per arribar a federar amb Diàspora per exemple.

@kim Gargron diu que Mastodon no està pensat com a multiprotocol i que elimina OStatus perquè no vol estar esperant indefinidament que GNUSocial afegeixi suport de ActivityPub i també per evitar riscos de seguretat que diu que el codi OStatus pot provocar.

@spla si ho llegit, i els devs de pleroma s'han posicionat al respecte?

@kim mantindran suport OStatus però tenen previst donar als admins la possibilitat de desactivar-lo. Els admins de nodes Pleroma podrem triar/configurar quin protocol voldrem per a federar.
@kim @spla además que quieren que para la versión 2 de pleroma, se pueda federar también con diaspora

@tarteka eso es justo lo que yo pedia a un software en otro post, maximizar la federación a base de integrar protocolos no reducirlos.

Es buena cosa Pleroma.

@spla

@kim @tarteka @spla bien, me falta #pleroma por probar entonces! Ya quería salir de mastodon.social a otra instancia más pequeña, así que... Veremos qué pasa! Se puede migrar el usuario (tipo nómada) de #mastodon a #pleroma?
Tengo que ver que pasa con #friendica también... ;)

@izaro desde Pleroma se pueden importar contactos desde un fichero csv, nada más. Al menos por ahora y en la rama develop que tengo montada @tarteka @kim

@izaro @kim @tarteka @spla

Cuando hice una cuenta en pleroma, exporté los contactos de mastodon y luego importé allá, toma un rato el proceso.

@kim
Si la idea es maximizar la federación, #friendica y #hubzilla ambos tienen capacidad de federar con #OStatus, #ActivityPub, y #Diaspora actualmente.
@tarteka @spla

@xavavu si lo se, tienes razón, pero si te digo la verdad ninguno de los dos me convenció, fui invitado a un hubzilla y no acabó de gustarme y lo mismo con friendica... quizás estube poco tiempo pero no me supe acomodar allí. ;)

@tarteka @spla

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.