Segueix

Purism ha subido a fdroid un fork de la app Tusky que conecta con su propio Mastodon, ha este sistema le ha llamado
Librem Social (Federated social network alternative) - f-droid.org/app/one.librem.soc

@kim The longer purism exists, the more evil it seems.

@gemlog no lo se porque no estoy al dia de como avanza este proyecto, lo que me extraña es que no le llamen Mastodon, poniendole otro nombre y sin hacer mención a Mastodon parece que lo hayan desarrollado ellos.

¿Sabes algo más?

@kim Is it only me thinking this?
They behave in a capitalist, rent-seeking way. They don't give due credit and, it seems to me, over-charge vs, say, the kde attempts.

@gemlog si por lo que voy viendo pienso igual que tú ;)

@kim @gemlog los de librem (o come se llame) NO quieren moderar su instancia, y grargon y demás admins les han dicho que muy mal, que NO TODO VALE en el fediverso, que aquí se respeta (por lo menos en los papeles).
...y los otros se habrán enfurruñado o algo, pero digo yo que poco sentido tiene que no federe con el resto siendo cuatro gatos (como cualquier otra instancia).
Lo de gab es diferente, esos parece que ya directamente son nazis buscando un hogar. Y de nuevo les han dicho que se vayan con sus mierdas a su casa, pero no cuenten con que les admitan en el fediverso.
Mas o menos es esto :P

@xm @kim

As always, look not at what they say, but what they do. Experience is the teacher.

@kim qué pollo ha pasado con eso?? que si les censuraban o no se qué a nivel de instancias ¿?

@victorhck eso no lo se la verdad solo que me ha chocado que lo llamen la "alternativa" cuando es un mastodon, me gustaria saber si es un mastodon a secas o un fork para no llamarlo mastodon.

No es primera vez que #purism esta en medio de algun conflicto

Comenzaron afirmando que estaban muy cerca de "liberar a los procesadores Intel del codigo cerrado o firmware privativo" y han pasado varios años y muy poco se ha movido... incluso en su tiempo fueron el centro de la criticas culminando con este post hackerfall.com/story/the-truth proveniente de un ex-dev de #coreboot, principal proyecto para la liberacion de #UEFI

@kim @victorhck

@rtfm gracias la verdad no estaba muy al dia de este proyecto, voy viendo lo que hay ahora ;)

@victorhck

@kim Aquest no son els que volen treure el smartphone amb Linux?

@Obiols si però veig que edtan agafant programes ja coneguts i els renombren, chat, social, mail, vpn crec que res d"això ho han desenvolupat només canviat el nom, però no estic segur...

@kim Librem Chat' se basa en el chat de código abierto de Matrix e incluye chat de texto cifrado de extremo a extremo, además de chats de audio y video. Dado que está construido en Matrix, tiene acceso a todos los demás usuarios de Matrix. Matrix no es el servicio para gatos más grande disponible en la actualidad, pero la base de usuarios está creciendo

@kim Collons per la pasta que val el smartphon 600€, em sembla una mica car.

@kim Diu que aquestes aplicacions seran de pagament?

@Obiols si ja hi han packs al seu web per fer servir aquests serveis...

@kim @Obiols han agafat un munt de apps ja existents les han adaptat perquè surti el logo i el nom de librem a tot arreu i només han donat credit al programari base després de les queixes de la comunitat. Tot això sense afrontar aquestes queixes, han fet una publicació més tard per dir que ajuden o alguna parida.

I amb mastodon no se si han fet un fork o que han fet però es veu que s'han carregat part de la moderació i tampoc no apareix el teu "cognom" així que no saps que existeix més a part del teu planeta. El de switching social n'estan tan content que n'ha tret tots els enllaços a la pàgina.

@xaloc @Obiols @kim

Aquí #radiopatio ;)

Aquest fil social.libre.fi/notice/9jJkAYk conté un altre fil social.libre.fi/notice/9jJUG8w que conté altres fils.

Quina entrada més estel·lar... La que estan liant entre la usurpació i la no-moderació...

Jaja, gràcies @titi estic flipant amb el que pensava que era un projecte de portàtils i telèfons 100% lliures i que ni són lliures en firmwares, usurpen el nom de coneguts projectes de codi obert i ara per rematar revolucionen el amb un node no moderat.

@xaloc @Obiols

@kim
M'emprenya que per aquesta banda (la del , programari liiure...) apareguin contaminacions tan fortes, però és esperable. Així que millor em desemprenyo 😉 La qüestió penso que és com ser robustos davant dels presents i futurs intents de contaminació, corrupció, usurpació… Com amb l'exemple del gab.ai, i qualsevol instància de contingut feixista o abusiu, cal estar alerta.
@titi @xaloc @Obiols

@FrancescGali doncs si, es veu que de lliure te el mateix que qualsevol altre portàtil amb gnu/linux perque tot el que deien de lliberar firmwares ha quedat en res i el telèfon suposo que el mateix.

@kim quina llàstima. Són llops amb pell de xai.

En el mundillo de lo alternatiu sempre hi ha espavilats que provenen de fer negoci aprofitant-se de la bona fe de la gent

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.