El govern 🇪🇸 desincentiva, així, l'ús del català en documents privats que s'han de presentar públicament, com ara estatuts d'associacions o escriptures d'empreses, i fa que algunes ajudes només siguin útils per als que ja tenen els documents en castellà.

elnacional.cat/ca/politica/gov

🎉 El divendres 1 de juliol, teniu una cita a la !

🎆 Coneixereu el nou grup local de Plataforma per la Llengua a , escoltar una veu singular de l'anime més famós per a molts nens grans catalans i sentir bona música en català. No us ho perdeu! 👇
twitter.com/PLVallesOcc/status

🇪🇸 obliga els sol·licitants de subvencions a traduir la documentació al castellà

‼️ La majoria de convocatòries d'ajudes exigeixen que la documentació es presenti en castellà, malgrat que en certs casos el cost de traduir és major a l'import de l'ajuda

👉
bit.ly/3yrojyg

Celebrem l'atorgament a títol pòstum de la al sociolingüista Miquel Strubell i Trueta, qui va ser membre del Consell Consultiu de Plataforma per la Llengua i figura compromesa amb la llengua catalana i defensora del català com a eina de cohesió social.
twitter.com/cultura_cat/status

📻 Solivellas ha explicat als micròfons de l'emissora de la situació que viu l'alguerès: tolerància absoluta, esforç de les persones que no el parlen per entendre'l i consens perquè sigui llengua d'ensenyament a les escoles, en un context de minorització.

🌈 Avui, Dia de per l'Alliberament Afectiu, Sexual i de Gènere, i sempre, defensem amb els drets i llibertats! ✊

+

🎶 L'aula de 6è de l'escola S'Olivera, de Puig d'en Valls (Santa Eulària des Riu, ) va gaudir d'un taller de cant pagès i rap del projecte .

🔎 Cerques una estrena en català i no la trobes al cinema? I si la trobes, els horaris i les condicions de projecció són precàries?

❗ Les empreses exhibidores tenen l'obligació d'exhibir el 25% de projeccions en català!

Reclama 👉
mesaudiovisual.cat

💡 Activa't per la llengua!

📝 Reclama el teu dret de viure plenament en català! Presenta reclamacions, queixes i consultes per fer que la situació es reverteixi.

👉
emergencialinguistica.cat

🍿 Vols veure bon cinema ?

🎞️ Aquest cap de setmana pots gaudir de l'estrena a les sales d'"Un embolic inesperat" i "Un amor a Escòcia".

📽️ Més detalls 👉
bit.ly/3tUOCui

🏘 Sigui a un allotjament turístic, a una botiga, a un cafè... A la , viu plenament en català!

🔎 Explora
guiacatnord.cat

🎧 Els tallers d' ja estan promovent la llengua catalana entre els estudiants de l'illa gràcies a la combinació de la música urbana i el cant tradicional.

Més informació sobre el projecte, possible gràcies als donants del 👉
bit.ly/3i5kTZ1

🎉 Bona !

🔥 Encenem la flama de la llengua. Fes-te soci de Plataforma per la Llengua i ajuda'ns a mantenir-la viva! 👉
plataforma-llengua.cat/socis

🎆Tot a punt per la revetlla de ? Quina música posareu?

🎶 Si encara no la teniu preparada, us ho posem fàcil! Trieu les llistes de Plataforma per la Llengua a . Per exemple, "Fes-te la festa!", creada per Marc Serrats 👉
spoti.fi/3NNjJ2S

📄 Presentarem recurs contra la decisió del TSJC d’excloure’ns del cas de la sentència del 25%: els arguments són irregulars!

‼️ Atempten contra el principi de contradicció: només accepta la participació d'entitats que defensen executar la sentència.

👉
bit.ly/3ODQNKj

📖 La Llei preveia que l'ensenyament en català pogués fer-se en immersió o en un format bilingüe català-francès.

El Consell Constitucional, però, va retallar-la i va posar impediments a l'ensenyament immersiu, especialment a l'escola pública.

👇

twitter.com/llenguacat/status/

Mostra el fil

👩‍🎓 La Llei Molac és la Llei de protecció de les llengües pròpies no oficials de França, com el català. El seu redactat preveia el dret de les famílies d'escolaritzar els mainatges amb el català com a llengua vehicular, així com el finançament necessari. 👇

twitter.com/llenguacat/status/

Mostra el fil

👍 Tota passa per materialitzar que tothom pugui aprendre català és imprescindible.

❗️ Ara bé, caldria que s'apliquessin les reformes que permetin aplicar el dret a l'ensenyament amb el català com a llengua vehicular reconegut a la .

Fil 🧵

govern.cat/salapremsa/notes-pr

🤥 El TSJC ens exclou de la causa dient que la sentència té a veure amb el castellà, no amb el català. Presentarem recurs!
➡️
vilaweb.cat/noticies/tsjc-25-c

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.