Segueix

Estic fart d'escoltar parlar sobre el suposat "estat del benestar" com a paradigma de societat avançada i moralment superior. Un estat del benestar que a Europa es basa privilegis basats en oprimir altres pobles. On es fabriquen mòbils, ordinadors, roba, electricitat, etc. que ens permeten aquest nivell de vida? És feudalisme geogràfic.

· · Web · 1 · 0 · 0

@marcelcosta l’estat del benestar del mateix estat, no pas del poble

@spla Bé, i del poble. Hi ha una bona part de l'esquerra europea que aspira a una societat que no és justa a nivell mundial. Perquè sense canviar el sistema econòmic no és possible una justícia real. Evidentment hi ha una minoria que s'enriqueix especialment, però el poble europeu també té privilegis als quals li costa renunciar.

@marcelcosta en els països europeus sí que el poble té benestar social, sobretot dels pirineus cap a dalt i com més a dalt millor

@spla Clar, però és aquest benestar el que questiono. No perquè no sigui un benestar real per ells, sinó perquè es basa en la relació de desigualtat amb els països amb menys recursos. Aquests cubreixen les necessitats materials dels europeus a uns preus i unes condicions que no acceptaríem per nosaltres.

@spla És que llegia un article sobre la pujada de Vox en municipis amb molta immigració, m'ha bullit una mica la sang i no me n'he pogut estar 😂.

Em sembla que la socialdemocràcia té un grau d'hipocresia quan no intenta canviar el sistema perquè sigui sostenible i just per a tothom sinó modificar-lo per a benenfici de la classe mitjana europea.

@marcelcosta ben fet! per això tenim aquestes plataformes, per a compartir el que volem expresar 😉

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.