@spla Interessant, ho desconeixia. I això que treballo cada dia amb Ubuntu, pero sense GUI :linux: :gnu: :ubuntu:

@spla pregunto des del desconeixement. Qué és snap? I perquè no el vols?

L'app oficial per a Android de Mastodon millora a molt bon ritme. Estan fent molt bona feina!

@spla no m'agrada fer d'advocat del diable pero fa molts anys que tinc la primera Surface, comprada a preu de saldo quan ja havia sortit la segona, i funciona prou bé. La principal limitació son els 64GB de memória interna.

Pagar més per un producte de qualitat i aguantar-lo molts anys no em sembla malgastar (suposo que opines el mateix, ja sabem que ets una mica 😉).

@spla I el ratolí també és un Arc Mouse de Micro$oft

@spla Em refereixo a que haurien de tenir un onboarding (la primera vegada que obres l'app) així, en el que amb frases simples, expliquéssin com funciona Mastodon. Poso l'exemple de telegram (que per cert està desactualitzat, en els canals grans té anuncis).

@spla Doncs prou bé, la veritat és que ara amb les apps oficials s'ha reduït molt la complexitat d'entrada per molts usuaris, trobo que era un tema prioritari i que ha trigat molt, però ha arribat, i funcionen molt bé.

Ara la única complexitat extra respecte a xarxes privatives és saber explicar bé com funciona. Desconec si a l'iniciar l'app oficial t'explica una mica com funciona, pero trobo que seria molt necessari. Els usuaris no estan acostumats a aquesta manera d'organitzar les coses.

@spla Entenc que implementar xifrat punt a punt dins de Mastodon seria complex técnicament i aportaria relativament poc.

Tal com ho entenc jo Mastodont no és un servei de missatgeria, sinó que aquest és un servei secundari. Hi ha moltes apps de missatgeria amb xifrat punt a punt que ofereixen millor servei.

S'han de millorar altres temes més rellevants abans de preocupar-se de si els missatges son xifrats (crec que no ho son ni a facebook, ni instagram ni twitter, per posar exemples privatius)

@spla
Blue-ray? Això què és? Es menja? Crec que mai he fet servir cap gravadora de Blue-ray.

Per altra banda, et recomano que t'agafis un bon SSD M.2 PCI-E (3 o 4), es nota molt el canvi de velocitat respecte els discs durs tradicionals, i ara estan baixant molt de preu, sovint hi ha ofertes

@spla
Sort per trobar una gràfica decent. Soc dels que defensa els fets a mida, pero avui en dia potser et surt mès a compte un que ja et vingui montat, sobretot si son fets combinant parts bones. D'aquesta manera els venedors s'asseguren que les gràfiques no van a parar a miners i pot sortir-te més barat. Però tot és triar i remenar i comparar bé.

@carlesjove
A la meva vila de 300 habitants tenim portal de notícies amb canal de telegram. Els bandos segueixen anant per Whatsapp (no estic al grup jo), esperem que més endavant els passin per alguna altra plataforma també, però com que els més rellevants els publica el portal de notícies, tampoc afecta molt.

@carlosala
Encantat, en tinc 25, pero sóc dels que llegeix molt i publica poc. Aixó explica que en tot el temps que he estat a Mastodon només he participat a una altra conversa.

De passada em pregunto si és un tret més comú en perfils tech que en la població general, i aixó no ajudaria a augmentar l'activitat de mastodont.cat.
@spla

@spla
Suposo que si que tenen part de la culpa, pero dubto que tinguin tota la culpa de la crisi de demanda de xips que hi ha...

@spla
Bé, els de Linus Tech Tips diuen que han obtingut la informació directament de directius o personal d'alt rang de fabricants i fabriques. No diuen de qui perque cap vol comentar-ho sent gravat, peró a LTT solen tenir contactes amb aquest tipus de gent, per tant no crec que menteixin. Com a molt podria ser que els que han consultat maquillin la realitat, pero no entendria el motiu, quan en realitat donar la culpa al cryptomining es el fácil. I que consti que no estic a favor del minat.

@spla
També moltes empreses han hagut d'augmentar el nombre de servidors (pensa en zoom, google...). La demanda general ha augmentat molt, les fàbriques de xips (Samsung i TSMC principalment) no tenen més capacitat, i augmentar la seva capacitat de producció costa anys i molts diners. La mineria no ajuda, pero és bastant secundari. Font i més detalls (en anglés): youtube.com/watch?v=3A4yk-P5uk (si no voleu mirar-ho a youtube, també es pot veure a floatplane.com - és necessari crear un usuari)

@spla
En realitat la principal raó és l'augment de la demanda. Les empreses van moderar les seves produccions quan va aparèixer el covid esperant una crisi i caiguda de la demanda, i ha estat tot el contrari. Amb la gent tancada a casa, molts s'han trobat amb que l'ordinador que teníen a casa estava obsolet o no complia amb els requisits que volien actualment. 1/2

mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.