metamarc ✅ is a user on mastodont.cat. You can follow them or interact with them if you have an account anywhere in the fediverse. If you don't, you can sign up here.
metamarc ✅ @metamarc

PureOS és el primer sistema operatiu 100% lliure que reconeix el wifi del meu portàtil. L'he provat en un Live USB i m'ha causat molt bona impressió. Això sí, han triat Gnome per a l'escriptori, que ja és prou inconvenient. Ei, ningú no és perfecte!

@metamarc PureOs veig que no es tan "Pure" ja que és basa en Debian...SolusOS es pura, i va genial. Té versió Budgie Desktop o GNome y de paquets té de tot. Es pot instal·lar Chrome desde la seva Store.

@raul sí, va molt bé certament però no és 100% lliure, no està a la llista de la FSF. No sé què entens per 'pura', vols dir feta desde zero?

@metamarc si, esta feta segon la guia Linux estàndard. Té sistema de paquets propi. No està a la llista perquè a la Store te una secció de Software de tercers privatiu. Però no instala res de tercers si tu no vols..

@raul ah, val, llavors fa com Debian, ja veig el que dius.

@metamarc Fes una ullada a: youtube.com/watch?v=zsi9d2akQ7 on parla del tema "Pure".

El tema del software de Tercers, mira aquesta captura (está ben separat):

mastodon.bgta.net/media/40yMwM

@metamarc 👍🏻
ok, si tens dubte pregunta 😉 :linux:

@raul ja l'he vist que és curt, és un poc el que jo havia vist fa uns mesos, tot i que no me n'havia adonat d'això dels paquets privatius (no sóc dels que vol Chrome). De tota manera Budgie el vaig trobar un poc verd encara, comparat amb Cinnamon per exemple.

@metamarc és una extensió de GNome que implementa el protocol kdeconnect: github.com/andyholmes/gnome-sh
GitHub - andyholmes/gnome-shell-extension-gsconnect: KDE ...

@raul ara he recordat Enlightenment, un Window manager que fa uns anys era gràficament espectacular. A veure si l'instal·lo per veure quina funcionalitat té avui en dia. @metamarc

@spla @metamarc si, el recordo. Era molt chulo, pero no s'hem feia còmode al uso.

m.youtube.com/watch?v=Q8GIJ1bd
🎥 Arch Linux 2017 Installation + Enlightenment E17 + Apps + VMware ...

@spla @raul el vaig provar fa un temps i era rar però ràpid, no sé què se n'ha fet 🤔

@metamarc @spla Si, era lleuger, i rapid, però com dius..rar...

@raul @metamarc he estat provant-lo una estona. Es poc usable.