Mostra els més nous

La población mundial está creciendo
a una velocidad que significa
que la población, básicamente,
se triplicó desde que nací.
-Eso no sucedió nunca antes.

RT @alonsobarros@twitter.com

The mystery of a disappearing lake and the struggle over water rights in Chile / El ecocidio de la laguna de Aculeo en las portadas internacionales. /
Climate researchers found an insidious threat: systematic privatization of water.
p.dw.com/p/47Vk1?maca=en-Twitt

CAMINADA REIVINDICATIVA A

El dia 19 de juny a les 10 del matí la plataforma i el fan una crida a nivell nacional a persones, entitats i administracions a participar de la reivindicativa NOMAT en un dels llocs més emblemàtics afectats pel projecte de la , el .

salvaguardamontseny.cat/node/1

Al Jazeera English wrote the following post Sat, 05 Feb 2022 07:58:03 +0100 **Botswana’s farmers fighting for survival in the Okavango Delta**

"Farmers in Botswana are in a constant fight for survival against the effects of climate change in an unforgiving land."

https://www.aljazeera.com/program/risking-it-all/2022/2/5/botswanas-farmers-fighting-for-survival-in-okavango-delta

#news #bot
arbocenc wrote the following post Thu, 10 Feb 2022 06:20:11 +0100

Conservando los insectos se detendrá la pérdida de biodiversidad • Ecologistas en Acción


publicació creuada des de: https://collapse.cat/post/10274

Parlem bastant del col·lapse que pot venir a conseqüència de la crisi energètica i de matèries primeres i de la crisi climàtica, però no parlem tant del col·lapse que treu el cap per l'altre costat en forma d'extinció massiva d'espècies o de reducció dràstica de la seva freqüència (pas previ a l'extinció), fins i tot de grans grups taxonòmics, fins i tot quan la desaparició d'aquestes espècies o grups ens pot posar en perill a nosaltres mateixos...

Haureu sentit parlar de que s'ha presentat un estudi sobre la situació mundial dels insectes.

Aquí l'enllaç: https://www.ecologistasenaccion.org/188243/conservando-los-insectos-se-detendra-la-perdida-de-biodiversidad/

I aquí un extracte prou explícit:

Se estima que, a nivel mundial, el 40 % de las especies de polinizadores se encuentra en peligro de extinción. En Europa, lo están el 9 % de las especies de abejas, incluidos los abejorros, que son los mejores polinizadores. En EE UU, entre 2008 y 2013, se produjo un descenso del 23 % de las abejas silvestres en las principales áreas de cultivo del país. De los escarabajos polinizadores, solo 10 especies están recogidas en las listas rojas de España y/o Europa. Se estima que las mariposas diurnas han experimentado descensos del 30 % en los últimos 30 años en Europa. Más aún, desde 2008 a 2017, en zonas de pasto y bosque, se ha pasado de 100 especies de insectos a 33.

LuzDGas wrote the following post Sat, 19 Feb 2022 17:49:36 +0100

Pa cerrarlo.

Buenos días, darlines💚
arbocenc wrote the following post Tue, 01 Mar 2022 16:05:25 +0100

La Patagonia muestra el mayor ajuste glacial jamás registrado

Després de donar veu al #Fedivers a en @turiel , en @taibo , encara ens quedava espai per un dels grans, en #FerranPuigVilar i el seu blog #ustedNoSeLoCree . Un imprescindible per situar-nos davant l'#emergènciaClimàtica :

@ustednoselocree

També el podem seguir a través de la comunitat #Lemmy a collapse.cat

Us recordo que si creeu una comunitat a Lemmy (el #Reddit lliure i #federat), es pot seguir des de #Mastodon i la resta de les xarxes federades!

Entrepobles

50ºC - Un documental de SICOM i Entrepobles.

https://www.entrepobles.org/publicaciones/50oc/

🎬 “50 GRAUS” pretén oferir, en poc més de 60 minuts, una visió sobre què suposa el canvi climàtic i les amenaces que se’n deriven: augment de la temperatura, del nivell del mar, de la intensitat i freqüència de les tempestes, debat territorial, energia, alimentació, processos de retroalimentació, punts de capgirell, migracions climàtiques.

En forma de taula rodona, 5 científiques, convocades per dues joves que volen saber què passa i què fer, raonen al voltant de l’agreujament de les dades climàtiques. I incorporen al debat altres investigadores que aporten més llum des dels seus camps de treball.

50°C tindrà un segon capítol que aprofundirà en els temes apuntats en aquest primer.

#CanviClimàtic #EmergènciaClimàtica
Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.