Pangea.org ha impulsat

Coneixeu projectes col·laboratius, comunitaris, oberts que vulguin transformar l'economia?

Sessió 3 de La Comunificadora s'Activa
dedicada als àmbits de: #makers, xarxes, internet de les coses, #blockchain, etc...

Per ajudar a definir projectes i equips per participar al programa d'impuls.

📅
Dimarts 14/12 16.00 h - 19.00 h

emprenedoria.barcelonactiva.ca

Pangea.org ha impulsat
Vuelvo a repetir algo con lo que vengo molestando hace tiempo:
Creo que hay que repensar seriamente el uso y el sentido de las "redes sociales" (Si, hablo de las que pertenecen al conjunto del fediverso)

Algo que hace un tiempo lei que el ceo de twitter comentaba algo sobre como "los actuales incentivos de las redes sociales fomentan a que se genere contenido polemico y no del tipo que promueve el debate sano".

La verdad creo coincidir con esa frase, y observo que puede que no solo sea el incentivo de las redes sociales privativas, sino parte de comportamiento mayoritario a la hora de emitir opiniones e interactuar en "redes sociales". Y veo que este comportamiento se va replicando en estas redes "libres y federadas"

Tal vez es parte de una suerte de "comportamiento arrastrado" de aquellos lados malignos xD

Tal vez es parte de una mayoria de personas que tenemos una tendencia a interactuar, participar de "topicos polemicos".

¿Es posible prevenir/corregir/fomentar un cambio de este comportamiento de forma sistematica, a partir de algun cambio de paradigma en las tecnologias que estamos usando para "intercambiar opinion"?

¿Es una cuestion puramente de "comportamiento individual/masivo" y no puede/debe ser modificado?

¿Esta bien intentar modificar la manera en que interactuamos ne estas redes de forma masiva mediante un cambio estructural en las mismas redes?

¿Es posible que ne las partes mas pobladas del fediverso este comportamiento se vea con mayor frecuencia? En caso de que no se observe esto. ¿Las redes federadas y libres estan libres de dicho comportamiento por defecto?

¿ Las migrasiones recientes y las posibles migrasiones futuras haran que esto empeore en caso de existir?

¿El "microbloggin" es permeable a este tipo de problematica?
Pangea.org ha impulsat
¡Feliz año, vecis!

Empezamos enero a tope con las #JornadasLibresIII Hemos hecho un cartelico en A4 y un programa de mano en A5 con las charlas detalladas. ¡A ver qué os parecen!
jornadas-libres-III-cartell-pro…
Pangea.org ha impulsat

Serà amb el pas dels dies que es podrà comprovar l'efecte i durabilitat del canvi d'hàbits cap a xarxes socials de codi obert i descentralitzades, a qui pugui interessar aquí trobareu el codi que regeix aquest sistema de comunicació: github.com/tootsuite/mastodon
És important tenir paciència, no agobiar-se i parlar a la gent del nostre entorn de l'existència d'aquesta xarxa, ajudar a qui ho necessiti en els primers passos, fer proselitisme vaja...
Endavant!

Pangea.org ha impulsat

@coloco tiene razón, Mastodon es solo una de las muchas redes federadas de este nuestro universo. Desde ActivityPub la Fedi ha pegado un estirón y ahora federa imagen, vídeo, blogs, audio…

@Johnelroig Échale un ojo a la página de la Fedi y a un librito muy kuki (en catalán) “Fediverse: xarxes socials lliures i ètiques” de la @lleialtec

Com a membres de la xarxa @APC ens adherim al seu manifest en relació a l'anunci de la possible venda del (Public Interest Registry), inclòs el domini que gestionava .ORG.
Signa contra l'opacitat del procés de venda i contra interessos privats que determinin la gestió d'un bé comú al servei de les entitats socials: apc.org/en/pubs/apc-statement-

Avui s'està fent la presentació a de l'informe de la Global Information Society Watch 2019 i mentrestant des d' @APC han publicat un avançament de continguts que ja podeu consultar aquí: apc.org/sites/default/files/Sn

La gent de ens conviden a cercar plegades solucions a l'amenaça de l'apropiacionisme privat dels actius propis dels projectes de
✅ Gràcies per muntar aquests saraus Efrain!
🚀 No hi falteu! Dimarts 26 a Hangar.org
Info i inscripció a ajuntament.barcelona.cat/digit

Pangea.org ha impulsat

Algú em pot ajudar a explicar tècnicament (però de forma senzilla) per què no puc ni visualitzar ni emplenar els formularis del web de tràmits de la Generalitat amb GNU/Linux? Faig servir Okular i exigeixen Adobe Reader (versió 9.1 o superior) 😡
A la @sobtec un company va comentar que era perquè no feien servir protocols estàndards (crec). És per tornar a fer queixa al Síndic de Greuges, això és discriminació! Alguna gestió té formulari web però la majoria és PDF.

Ens preocupa. Qui no entengui encara per què la privatització d'internet per empreses i fons no cooperatius ens acaba perjudicant, aquí té un exemple: adslzone.net/2019/11/14/domini

Pangea.org ha impulsat

...Rastrejant els Mòbils!!!...⚠️📲

| A partir d'aquest dilluns, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) inicia un estudi on es rastrejarà la posició dels telèfons mòbils de milions de persones. Existeixen algunes formes d'evitar-ho, quines són?

bit.ly/33XAOQA

- Diapos, pistes sobre com avaluar un producte o servei tecnològic, ruletes, núvol...
- Com dius?
- Això: pangea.org/blog-pangea/post-fe

Ja tenim guanyador(s) del servei @nextcloud que vam estar sortejant durant la amb "La ruleta de la "!!
Els números premiats són 042/047_: enhorabona Jorge i Jan!
Us trucarem en breu

Pangea.org ha impulsat

Nou assolit! ✔️💜

Hem arribat a 25.500 biografies de dones dues setmanes abans de la data prevista. Ara 1 de cada 6 biografies de la @viquipedia ja és d’un personatge femení.

Gràcies per ajudar-nos a reduir el biaix de gènere! Seguim!

🔎 ca.wikipedia.org/wiki/Viquipro

Pangea.org ha impulsat

‪☑️ Avui Amical Wikimedia ha estat declarada Associació d’Utilitat Pública.‬

‪Estem de celebració! L’enhorabona a tots els nostres voluntaris! 🥳🥂‬

Encara de ressaca del cap de setmana, però super contentes de l'ambientasso i de tota l'activitat generada durant la !
Fins la propera edició continuarem treballant per fer més àmplia i enfortir una realitat ja prou sòlida, rica i creixent: l'Economia social i solidària.
Gràcies Xarxa d'Economia Solidària (@XES_cat) per la magnífica organització i a totes les persones i entitats companyes que ho estem fent possible!!

fesc.xes.cat/2019/10/28/fesc20

'Tecnopatriarcapitalisme', compra pública responsable o 'el somni tecnològic' són alguns dels termes claus en les activitats que tenim previstes durant la aquest proper cap de setmana.
Vols més pistes?
Consulta el programa i ens hi veiem!
pangea.org/blog-pangea/fesc201

Pangea.org ha impulsat

Aolicaciones y precauciones básicas para autodefensa digital en la protesta, por Colectivo Disonancia

Ja arriba! La aplegarà per quart any consecutiu uns quants projectes tecnològics que treballem des de l'ètica social i ambiental.
Aviam si convencem d'una vegada a més gent d'abandonar les agressives teleoperadores i els grans monopolis capitalistes de serveis a internet! Hi ha alternatives!

fesc.xes.cat/2019/10/16/consul

Mostrar més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.