Pangea.org ha impulsat

🔜 NOVETAT

Des d’Amical Wikimedia llancem un cicle de propostes públiques i un altre d’internes amb tallers, debats i formació semipresencials de diferents nivells sobre coneixement lliure, Viquipèdia i els projectes Wikimedia en català!

🗞 La setmana vinent comencem amb el primer taller d’introducció a la Viquipèdia! Llegiu-ne més al nostre blog:

wikimedia.cat/2020/03/27/un-ci

Avui estem experimentant certa inestabilitat de xarxa. Aquests dies de confinament enrecordem-nos del nostre planeta: la xarxa no té capacitat il·limitada i l’entreniment digital consumeix recursos materials i energètics
pangea.org/blog-pangea/coronav
Vigileu amb tant connectar-nos a internet!

Pangea.org ha impulsat

@giorgiograppa @ondiz @pangea_org Sí, nos referimos al tipo de "relato" que nos hacemos, como algo que también modela como nos organizamos. Un proyecto colectivo, claro está, no es "tuyo" o "suyo". Aunque haya distintos niveles de implicación, que además cambian en el tiempo. Cuando cuentas la "historia" de ese proceso puedes ensalzar a un héroe prometeico o puedes explicar un proceso colectivo. Por eso mencionamos a J.Abatte que declara su intención de relatar la "configuración social"

Aquesta nit (de dilluns 24 a dimarts 25feb) de 23h a 7h els serveis de Pangea quedaran interromputs degut a tasques de manteniment i millora dels nostres servidors.

Disculpeu les molèsties i moltes gràcies per la vostra col·laboració!
____
Esta noche (de lunes 24 a martes 25feb) de 23h a 7h los servicios de Pangea quedarán interrumpidos debido a tareas de mantenimiento y mejora de nuestros servidores.

Disculpad las molestias y muchas gracias por vuestra colaboración!

Pangea.org ha impulsat

@fanta >Cuando hablan de medicina buscan a gente experta en eso. ¿Cuando hablan de redes libres a quienes llaman?

A nadie. Por eso hace unos días pedimos cita con La Directa y nos han dado un espacio en su edición digital para hablar del #fediverso :fediverso:

¿Quién quiere escribir este artículo conmigo? :) https://pad.lleialtat.cat/p/fediverso-directa

Pangea.org ha impulsat

El mòbil que usem cada dia no té per què costar-nos la salut del nostre planeta.
Posem fi a l'economia d'un sol ús i reclamem el nostre dret a reparar!

repair.eu/smartphones/

Pangea.org ha impulsat

Acabem de publicar més informació sobre la xerrada d'aquest
Tecnopatriarcapitalisme
Gracies
@pangea_org per proposarla

Pangea.org ha impulsat

Se presenta hoy el proyecto de @pangea_org para crear contenidos sobre tecnología, economía social y feminismos en el que participa @zorrasbinarias@gnusocial.cc

❤️ 💜 💛 💚 💙

pangea.org/blog-pangea/xarxeta

Bon dia!
Us presentem un projecte que hem engegat el desembre passat: la Xarxeta de continguts aplega a 5 entitats + Pangea en un esforç col·lectiu per elaborar continguts de reflexió al voltant dels eixos temàtics: tecnologia + economia social + feminismes:
pangea.org/blog-pangea/xarxeta

Ei, ens fa il.lusió presentar-vos el nostre flamant nou logo, fruit d'un procés on tot l'equip de Pangea.org hi hem posat el nostre granet de sorra.
Què us sembla?
A l'enllaç us expliquem cosetes: pangea.org/blog-pangea/nou-log

Pangea.org ha impulsat
Vuelvo a repetir algo con lo que vengo molestando hace tiempo:
Creo que hay que repensar seriamente el uso y el sentido de las "redes sociales" (Si, hablo de las que pertenecen al conjunto del fediverso)

Algo que hace un tiempo lei que el ceo de twitter comentaba algo sobre como "los actuales incentivos de las redes sociales fomentan a que se genere contenido polemico y no del tipo que promueve el debate sano".

La verdad creo coincidir con esa frase, y observo que puede que no solo sea el incentivo de las redes sociales privativas, sino parte de comportamiento mayoritario a la hora de emitir opiniones e interactuar en "redes sociales". Y veo que este comportamiento se va replicando en estas redes "libres y federadas"

Tal vez es parte de una suerte de "comportamiento arrastrado" de aquellos lados malignos xD

Tal vez es parte de una mayoria de personas que tenemos una tendencia a interactuar, participar de "topicos polemicos".

¿Es posible prevenir/corregir/fomentar un cambio de este comportamiento de forma sistematica, a partir de algun cambio de paradigma en las tecnologias que estamos usando para "intercambiar opinion"?

¿Es una cuestion puramente de "comportamiento individual/masivo" y no puede/debe ser modificado?

¿Esta bien intentar modificar la manera en que interactuamos ne estas redes de forma masiva mediante un cambio estructural en las mismas redes?

¿Es posible que ne las partes mas pobladas del fediverso este comportamiento se vea con mayor frecuencia? En caso de que no se observe esto. ¿Las redes federadas y libres estan libres de dicho comportamiento por defecto?

¿ Las migrasiones recientes y las posibles migrasiones futuras haran que esto empeore en caso de existir?

¿El "microbloggin" es permeable a este tipo de problematica?
Pangea.org ha impulsat
¡Feliz año, vecis!

Empezamos enero a tope con las #JornadasLibresIII Hemos hecho un cartelico en A4 y un programa de mano en A5 con las charlas detalladas. ¡A ver qué os parecen!
jornadas-libres-III-cartell-pro…
Pangea.org ha impulsat

Serà amb el pas dels dies que es podrà comprovar l'efecte i durabilitat del canvi d'hàbits cap a xarxes socials de codi obert i descentralitzades, a qui pugui interessar aquí trobareu el codi que regeix aquest sistema de comunicació: github.com/tootsuite/mastodon
És important tenir paciència, no agobiar-se i parlar a la gent del nostre entorn de l'existència d'aquesta xarxa, ajudar a qui ho necessiti en els primers passos, fer proselitisme vaja...
Endavant!

Pangea.org ha impulsat

@coloco tiene razón, Mastodon es solo una de las muchas redes federadas de este nuestro universo. Desde ActivityPub la Fedi ha pegado un estirón y ahora federa imagen, vídeo, blogs, audio…

@Johnelroig Échale un ojo a la página de la Fedi y a un librito muy kuki (en catalán) “Fediverse: xarxes socials lliures i ètiques” de la @lleialtec

Com a membres de la xarxa @APC ens adherim al seu manifest en relació a l'anunci de la possible venda del (Public Interest Registry), inclòs el domini que gestionava .ORG.
Signa contra l'opacitat del procés de venda i contra interessos privats que determinin la gestió d'un bé comú al servei de les entitats socials: apc.org/en/pubs/apc-statement-

Avui s'està fent la presentació a de l'informe de la Global Information Society Watch 2019 i mentrestant des d' @APC han publicat un avançament de continguts que ja podeu consultar aquí: apc.org/sites/default/files/Sn

Mostra'n més
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.