Mostra els més nous
Sagalet ha impulsat

⚠️ ATENCIÓ ARA MATEIX (21h) ⚠️

‼️ ESTAN DESALLOTJANT L'ACAMPADA ‼️ de les afectades per l'incendi de Gorg!

📢 Vine i reenvia aquest missatge. 

📌Antiga Nau Carrer Guifré
🚇 <M> L2/L10 Gorg

Conegueu a n'Arya Rajendran, 21 anys i estudiant de matemàtiques. L'han escollit alcaldessa de la capital de l'estat de Kerala, a l'Índia. Serà l'alcaldessa més jove de l'Índia i segurament la més jove d'una ciutat important al món.

Poc se'n parla d'aquesta lluita. No interessa parlar-ne perquè va tenir èxit i pot donar exemple.

Com a objector i insubmís allà en els anys 80, mai estaré prou agraït de la tasca valenta d'aquests pioners.

eldiario.es/catalunya/45-anos-

Tivissa, 1955
Foto Joan Cuxart / Arxiu Comarcal Ribera d'Ebre.

No fa tant que l'aigua arribava d'esta manera a les cases de molts pobles. Avui en dia si carreguéssim les sàries d'una mula amb CDs i l'enviéssim -trotet trotet- cap a Barcelona, el raquític ample de banda de molts pobles de la comarca milloraria considerablement.

La felicitació d'enguany del Govern de la Generalitat.

La Cabra Blanca de Rasquera o cabra blanca, tal com la coneixen els pastors, és l’última raça autòctona de Catalunya. Es cria i es troba a les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre, Baix Camp, Terra Alta i Baix Ebre). Concretament, Vandellòs, Tivissa i Rasquera són les tres poblacions on tradicionalment s’ha concentrat l’espècie.

vadegust.cat/reportatges/la-ca

"El capitalisme ha extirpat la cuina del centre de les nostres vides. Aquella estança era un petit ecosistema on es prenien decisions sobre els factors de producció de la casa. El capitalisme ens ha desposseït d’aquest nucli de decisió i ara ens l’ofereix com una cosa externa, que s’ha de comprar."

elcritic.cat/entrevistes/maria

Avui solemne presentació del projecte de retirada del monument franquista de Tortosa amb la presència virtual de la consellera de Justícia de la Generalitat, el delegat del govern a les TE, la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat i demés autoritats del territori i periodistes. Ha passat exactament això 😅 👇

"Després de l’experiència hauríem de tenir més clar que mai quin és el camí que no volem repetir per no veure morir la nostra comarca. I això implica dir prou, demanar responsabilitat als polítics locals i exigir al govern de la Generalitat que no decideixi per naltres."

by @juliaurgi

laconca51.cat/terra-alta-terra

Els Mossos d'Esquadra han desnonat quatre famílies amb sis menors d'edat -un d'ells un nadó nascut fa onze dies- al barri de Sants de Barcelona.

I seguim...

naciodigital.cat/noticia/21312

Who let the dogs out?
o
Qui ha amollat els (putos) gossos?
Avui a Barcelona

Com era allò d'en Pablo Iglesias? "Los independentistas han contribuido a despertar el fantasma del fascismo" o alguna cosa així...

(Molt gran, Perich)

Mostra els més vells
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.