Mostra els més nous
Sagalet ha impulsat

⚠️ ATENCIÓ ARA MATEIX (21h) ⚠️

‼️ ESTAN DESALLOTJANT L'ACAMPADA ‼️ de les afectades per l'incendi de Gorg!

📢 Vine i reenvia aquest missatge. 

📌Antiga Nau Carrer Guifré
🚇 <M> L2/L10 Gorg

Poc se'n parla d'aquesta lluita. No interessa parlar-ne perquè va tenir èxit i pot donar exemple.

Com a objector i insubmís allà en els anys 80, mai estaré prou agraït de la tasca valenta d'aquests pioners.

eldiario.es/catalunya/45-anos-

Tivissa, 1955
Foto Joan Cuxart / Arxiu Comarcal Ribera d'Ebre.

No fa tant que l'aigua arribava d'esta manera a les cases de molts pobles. Avui en dia si carreguéssim les sàries d'una mula amb CDs i l'enviéssim -trotet trotet- cap a Barcelona, el raquític ample de banda de molts pobles de la comarca milloraria considerablement.

"El capitalisme ha extirpat la cuina del centre de les nostres vides. Aquella estança era un petit ecosistema on es prenien decisions sobre els factors de producció de la casa. El capitalisme ens ha desposseït d’aquest nucli de decisió i ara ens l’ofereix com una cosa externa, que s’ha de comprar."

elcritic.cat/entrevistes/maria

Avui solemne presentació del projecte de retirada del monument franquista de Tortosa amb la presència virtual de la consellera de Justícia de la Generalitat, el delegat del govern a les TE, la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat i demés autoritats del territori i periodistes. Ha passat exactament això 😅 👇

"Després de l’experiència hauríem de tenir més clar que mai quin és el camí que no volem repetir per no veure morir la nostra comarca. I això implica dir prou, demanar responsabilitat als polítics locals i exigir al govern de la Generalitat que no decideixi per naltres."

by @juliaurgi

laconca51.cat/terra-alta-terra

Els Mossos d'Esquadra han desnonat quatre famílies amb sis menors d'edat -un d'ells un nadó nascut fa onze dies- al barri de Sants de Barcelona.

I seguim...

naciodigital.cat/noticia/21312

Com era allò d'en Pablo Iglesias? "Los independentistas han contribuido a despertar el fantasma del fascismo" o alguna cosa així...

(Molt gran, Perich)

59 anys, desnonat. Literalment, mort de fred al carrer. Terrible.

“Trabajaba en la fábrica Capote, una empresa de cemento, y vivía con su madre, la señora Pepita, en una casita baja en la calle La Fuente. En ese lugar hicieron unos pisos, así que les dieron otro piso donde vivían, pero el hermano lo hipotecó y quedó en la calle. (...)

Póngalo alto y claro, era un desahuciado al que habían echado a la calle”, enfatizó la vecina."

elsaltodiario.com/personas-sin

Sagalet ha impulsat

Sanitàries En Lluita:

"Estem assumint condicions laborals i pressió assistencial que no hauríem d’assumir, perquè aquí el que hi ha no és només una manca de recursos, sinó sobretot de planificació i de voluntat política d’apostar per un model de salut 100% públic que sigui capaç de sostenir la VIDA"

open.tube/videos/watch/843e74b

El problema del Delta de l'Ebre està aigües amunt. Els sediments estan retinguts als pantans per l'empresa que regula el caudal del riu i de retruc, lo nostre futur.

aguaita.cat/noticia/20030/sedi

Miravet, anys 1920/30
Fons fotogràfic de Joan Deu Hernández.
ACRE (Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre)

Mostra els més vells
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.