Segueix

Com s'emplenen les línies de temps Inici, Local i Federada?
Com federa un servidor Mastodon?

He fet la versió del diagrama creat en anglès per @cassolotl

Aquest tut deu ser el més impulsat de tot el . Encara ara en va reben. 😳

@spla i que fas per mostrar el teu perfil del mastodon al friendica? entenc que al utilitzar el mateix protocol estan interconectats.

@sergigc seguir al usuari de Mastodon des de Friendica

@spla @cassolotl

No se si acabo d'entendre la diferencia entre Local i Federada 😅

Lo dels servidors es un pel complicat.

@spla petita rectificació: "Estic seguint a l'@usuari?

@spla @cassolotl
Un dubte, les respostes a un toot on són
visibles? Només si selecciones el toot, sigui a la línia de temps que sigui?

@cassolotl @spla en breu serà diferent si desapareix la federada.

@spla oi que sempre pots seguir un usuari d'una altra instància? Aquests (encara que no el tinguin privat) t'han de donar accés a seguir-los al no ser el teu servidor, oi?

Entenc que realment lo de sobre no és totalment cert, en la mesura que no podràs seguir l'usuari d'un servidor que des de la teva instància estigui bannejat o silenciat (entenc que es sobre entén).

Per últim, hi ha una moderació (o codi ètic) a nivell genèric de Mastodon perquè les instàncies no puguin tenir certes actituds? O simplement les poden tenir i ja són els propis servidors que segons les seves polítiques internes decideixen si volen bannejar-los o silenciar-los?

Gràcies!

@unmes
- no t'han de donar accés si tenen el compte públic.
- correcte, si el servidor on ets ha bloquejat el servidor remot no pots seguir a cap usuari seu
- tots els servidors tenen les seves pròpies normes per els seus usuaris que, si les incompleixen poden rebre avisos o suspensions per part dels moderadors.

@spla per tant, entenc que hi pot haver servidors on es comparteixi odi o fins i tot delictes i no s'hi fa res més que els servidors que no ho volen, tallar-hi el contacte.

@unmes tots els servidors que van d'aquest pal que dius triguen poc en ser bloquejats per la resta

@spla ok! més que res era aquesta idea, si hi havia com un codi ètic que en cas de passar uns límits se'ls vetes d'una per totes des de Mastodon. Però ja entenc que és a nivell federatiu dels servidors que se'ls aïlla amb cordo sanitari...

Tot i així, una mica preocupant que puguin existir aquestes microxarxes per compartir-se informació... tot i que si no és per aquí, serà per qualsevol altre lloc i si més no, si se'ls veta es quedaran ells sols amb lo seu.

@unmes per cert, no fa pas gaire un administrador d'un dels servidors del fedivers no només va bloquejar sinó que també va denunciar un usuari que compartia imatges pederastes, revelant la IP i adreça de correu electrònic del usuari en qüestió a la policía.

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.