Una idea que em sembla molt bona per tenir la màxima i possible en les nostres comunicacions i les dels nostres familiars i amics és agafar un servidor dedicat.
En el servidor es pot instal·lar tot el necessari, servidor de correu, un nextcloud, un servidor Matrix per a poder fer videoconferències o xat normal, etc.
Un molt bon servidor dedicat com ara el de mastodont.cat val 50€ al mes i el domini depèn, un .cat pot costar uns 23€ any.

@spla És una bona idea :). Cal tenir algú que l'administri de forma segura, clar. I les dades sempre estan a un servidor extern, no? Ho pregunto de forma honesta, fa temps que m'ho plantejo.

@marcelcosta algú del entorn familiar o un mateix que tingui els coneixements necessaris per a fer-ho i que serà de confiança segur.
Que les dades, correus, fitxers etc estiguin en un servidor dedicat no és cap problema perquè l'administra aquesta persona que és de confiança.

@spla @marcelcosta es molt complicat gestionar un servidor així? Em podeu recomanar algun lloc per "newbies" on hi pugui fer jn cop d'ull? Tipus guies o consells!? Merci!

Segueix

@corconegre hi ha servidors autogestionats per el proveïdor de hosting però no he provat mai cap @marcelcosta

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.