@spla Mitjans lliures per a una societat lliure!

@marcelcosta si els desenvolupadors no han abandonat el projecte, cosa que passa sovint en el programari lliure @tuttle

@spla Sí, la gent diu això, però soc usuari de programari lliure des de fa gaire bé 3 dècades i mai m'he sentit abandonat. @marcelcosta
Segueix

@tuttle i recentment a Pixelfed tot i que en teoria és un projecte viu @marcelcosta

@marcelcosta els projectes open source mal portats no li fan gens de bé al programari lliure @pixelfed @tuttle @arbocenc

@arbocenc fa aproximadament un any la meva instancia tenia un error greu, vaig obrir un issue informant que no mostrava les pàgines discover i home. L’issue va estar obert un any sense resposta del desenvolupador.
Vaig desinstalar Pixelfed cansat de tenir una instància que no anava.
@tuttle @marcelcosta @pixelfed

@arbocenc em vaig sentir abandonat. Com deia, al any responen dient que s’arreglarà “soon” en una propera versió. Quan va alliberar-la vaig voler tornar a provar si ja anava bé i res, mateix error.

@tuttle @marcelcosta @pixelfed

@tuttle entenc perfectament que liderar un projecte no és fàcil i depèn del temps lliure del seu líder fer-lo avançar. Si no pots fer-lo avançar adequadament no passa res! al menys no vagis dient que el teu projecte aviat farà això i allò “soon” i aquest “soon” no arriba mai.
@marcelcosta

@spla Tens tota la raó. Jo no parlava de pixelfed, sinó del moviment en general. @marcelcosta

@tuttle correcte, i per això penso que hi ha projectes que li fan mal al moviment en general @marcelcosta

@spla @tuttle Jo prefereixo no fixar-m'hi gaire, en el que vindrà. I centrar-me en acostumar-me al que hi ha. Dit això, segur que hi ha projectes millor i pitjor gestionats.

Però abandonat m'hi sento també cada vegada que veig alguna funció o característica d'un programa privatiu que no va dirigida a millorar l'experiència d'usuari sinó que hi va en contra.

@marcelcosta la millor experiència d’usuari possible la dona Apple, en el sentit de totes les app tenen la mateixa fluïdesa i estètica i en que el sistema operatiu està 100% integrat en el maquinari, obtenint el millor rendiment possible. Crec que el teu exemple no és válid.
@tuttle

@spla @tuttle Jo no he posat cap exemple concret, diria jo...

Sé que ets molt favorable a Apple. Entenc que part d'això es deu a una bona experiència. Però jo crec que Apple coarta una mica el potencial aprenentatge de l'usuari en un cert "paternalisme" i a més crea un sistema molt hermètic no només per garantitzar una bona experiència si no per obtenir un monopoli de dispositius.

@marcelcosta bé, hi ha casos i casos. El meu cas suposo que no és normal perquè després d’anys amb diverses distribucions Linux, moltíssimes, vaig acabar fent el salt Mac OS.
Encara recordo l’etapa Debian Sid amb especial carinyo, barallant-me amb les dependències cada vegada que petava alguna actualització 😃
@tuttle

@spla Llavors, has anat des de un debian a fer servir un Mac? Vaja, es digne d'un autobiògraf! @marcelcosta

@tuttle de ms-dos a windows, escalant versions fins windows nt. Aquí vaig saltar a una distribució Linux, la primera, es deia Caldera Linux, després van venir moltes més Red Hat, Fedora, Debian, Ubuntu, Gentoo, FreeBSD, OpenBSD, OpenSolaris... Linux Mint, Manjaro, jo que sé, he perdut el compte de totes les que he tingut instal·lades com a sistema operatiu habitual @marcelcosta

@spla @tuttle Bé, en general, jo fa molt temps que no canvio de distro si no és per avorriment. Jo crec que fa uns 10 anys que utilitzo Linux com a SO habitual. No sóc una persona tècnica, però sí que m'agrada remenar. Probablement ara els sistemes operatius són més estables que abans. Així com també és millor el suport del maquinari.

@marcelcosta ha millorat molt la cosa, sí.
Els inicis van ser durs, aconseguir que el mòdem es connectés a Internet significava saber com modificar la configuració del kernel, compilar-lo e instalar-lo. El dimoni pppd també era complicat d’entendre i configurar. Vaig estar uns sis mesos per aconseguir que es connectes a Internet i mantingués la connexió activa.
En aquella època no coneixia a ningú que em pogués ajudar i em tenia que buscar la vida des de Windows cercant tutorials.
@tuttle

@marcelcosta segur que pocs saben que és pppd avui en dia 😉 @tuttle

@marcelcosta fa anys que soc usuari de dispositius Apple a nivel personal i per a ús particular. No em sento en absolut abandonat.
Exemple, el meu portàtil Macbook Pro és un mid 2010, comprat el gener del 2011. Apple encara li envia actualitzacions de seguretat. I té més de 9 anys. 👏
@tuttle

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.