Segueix

Tenim el compte la situació actual s'han de celebrar les eleccions autonòmiques del ?

El poble ha parlat. Polítics, heu d'aplaçar les eleccions

@spla Depèn.
Si es fan a l'aire lliure, amb test d'antígens 1h abans de començar als membres de taula i augmentant la quantitat de taules per baixar la quantitat de persones que han de passar per cada una, no veig problema.
Es poden donar hores per evitar aglomeracions pel presencial i habilitar vot telemàtic amb un sistema obert de blockchain per evitar tupinades.
Altrament em sembla un risc inacceptable. Poden morir persones a conseqüència
També podríem rehabilltar el MHP Quim Torra i llestos

@Hardware_boffin és el que haurien de fer, habilitar vot telemàtic i votar tots des de casa.
Perquè no ho fan?
Cert, altre opció és rehabilitar el MHP Quim Torra però clar, és la possibilitat més remota per la tonteria judicial espanyola

@spla segons càlculs d'un informe del síndic de greuges, el dia de les eleccions podria haver-hi potencialment 200.000 persones en aïllament, que no podrien votar. Amb aquest nombre de vots pots tenir un grup propi al Parlament amb més de cinc diputats.

@jordisalvia imagina't! les eleccions no es poden celebrar ara

@spla té pinta que s'ajornaran fins el maig. Ara per ara només el PSC està insistint en celebrar-les... Però pensen més en les enquestes que en la situació dels hospitals i el dret a vot dels ciutadans.

@jordisalvia @spla Com argumenta el partit del ministre de Sanitat que no s'han d'ajornar, sense usar l'interès electoral?

@EnricViver @spla que el director general de processos electorals va dir fa uns dies que tot estava a punt i que es podien celebrar. Però ignoren l'informe de Salut que dibuixa el pic de la pandèmia amb contagis i ingresos a la uvi en plenes eleccions.

@spla A parer meu, caldria aprofitar l'avinentesa per a legislar curosament en quins casos cal ajornar les eleccions (i quin és l'òrgan que ha de prendre la decisió d'ajornar-les). Perquè, si no ho fem, un dia algú farà servir una pandèmia per a allargar la seva estada al govern.

Jo tinc el cor dividit, per una part és evident que el minim de interaccions humanes és millor per la salut, per altra banda, sino votem i no podem fer fora aquest incompetents que gestione la salut, mai podrem fer una bona gestió.

@spla @Hardware_boffin @jordisalvia @EnricViver @isard

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.