Segueix

Seria una bona idea muntar un servidor de correu, amb un nom de domini a escollir entre tots, on poder crear-hi un compte i oblidar-se totalment de gmail, outlook, tutanota, protonmail etc.?
S'hauria de pagar el cost mensual del servidor (maquinari) i el cost anual del domini, entre tots els usuaris que hi vulguessin tenir la seva adreça de correu. Més usuaris, menys a pagar per cap.
Sona bé?

@spla jo estic pagant mailfence, quina llàstima que no ho hagueres dit abans

@spla
Sona bé. No es pot fer servir el mateix domini mastodont.cat?

@sagalet pensava en un nou domini triat entre tots

@zirak 😂 crec que aniria millor un domini més formal

@spla Per mi cap problema. Però tindria que ser una cosa una mica segura i em continuïtat. Per mi hi pots comptar.

@spla En podriem parlar. Es veu que Tutanota ha pillat amb la justicia Alemanya que els obliga a donar les dades de la gent a la policia i els serveis secrets.

@Obiols @spla
Protonmail també ho ha de fer a instància judicial, però tant en el cas de Tutanota com de Protonmail, es SUPOSA que sense la teva contrasenya no poden veure res del que hi tinguis enmagatzemat a la teva bústia.
Però com en qualsevol servidor, les autoritats (judicials en el cas suïs), poden demanar que se'ls entreguin logs de totes les connexions, dels missatges (que gairabè ningú xifra) intercanviats i el contingutnfe capçaleres en el cas del missatges xifrats.

@Obiols @spla
... I aquesta mena de 'merdes" poden ser un bon mal de cap per a l'administrador.

Convé tenir-ho en compte.

@PNeurona
Tutanota diu que els missatges xifrats no poden saber ni ells el seu contingut.
Això seria el mateix en el cas del que vol fer el @spla Segurament toparíem amb el tema dels missatges xifrats i els que no ho son.
@spla

@Obiols @spla
Diguem-ne que encripten el que hi ha enmagatzemat a la bústia, però això no vol dir que els missatges que entren o surten estiguin encriptats també.

Per defecte si s'encripten els que s'envien entre comptes de protonmail, però quan l'intercanvi és amb un altre servei alié, per exemple mailfence... no pas, fora que abans tots dos interlocutors hagin tingut la cura de registrar la clau pública de l'altre i enviat els missatges xifrats fent-les servir.

@Obiols @spla
A més, en el cas de protonmail, només pots desar claus d'adreces alienes a protonmail en el cas de que el teu compte sigui de pagament.

@Obiols @spla
@Obiols

* "(que gairebé ningú xifra)"
* "el contingut de capçaleres"

🙄 Perdoneu les garrotades que li foto al català...

@PNeurona
Segurament el problema no es tant dels servidors de correu com de la gent que en fa un mal us.
@spla @Obiols

@Obiols @spla @Obiols
Per això vaig arribar a la conclusiò que per segons què hagis de dir-te amb altri, millor XMPP amb Omemo i una mica de disciplina esborrant converses.

@PNeurona Es que si es vol anonimat, no queda altre que xifrar correus amb gpg, ja que es la teva propia clau, ja poden demanar lo que vulgin al ISP, que no hi haurà res a fer. La resta es mes o menys segur-insegur. @Obiols @spla

@demoakracia @spla @Obiols
Correcte.
Malauradament, farà un parell d'anys o tres que a la signatura dels meus emails personals m'ofereixo a fer servir GPG... encara no m'he trobat cap interlocutor que s'hi posi també.

Permet-me un puntualitzaciò, això si te proporcionarà privadesa (doncs ningú podrà conèixer el contingut dels emails xifrats), però no pas anonimat si les adreçes de correu (que no s'encripten) son conegudes o van amb nom i cognoms.

@PNeurona Si, volia dir privacitat, l'anonimat es casi imposible.
Per cert, gpg xifra el contingut però no pas l'asumte, així que compte amb aixó @spla @Obiols

@spla hi hauria de pensar. Tot i que tinc el correu del col·legi per temes laborals (ja que estic col·legiat i pago igualment) i el de @e_mydata (semblen de fiar) com a correu normal.

@spla
Sona be, però a mi personalment em faria molta mandra haver de canviar.
Ja em sento còmode entre tutanota, protonmail i zoho.

@spla Sona bé. Si no fos gaire car m'hi apuntaria (ja tinc un servidor de correu, però les causes justes…).

@spla Si et cal ajuda amb això compta amb la meva falç! xD

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.