Ahir em vaig obligar, sabent que m'emprenyaria, a veure el "30 Minuts" dels negacionistes. Em va refermar en la meva opinió de que com a espècie animal estem acabats. Trigarem 100, 500 o 1000 anys, però la corba va cap abaix de forma ineludible.

Segueix

@papapep no vaig voler mirar-ho per evitar el patetisme.

@spla saps què passa? que sóc tan burro que sempre penso que igual m'aporten alguna dada o punt de vista que pot sumar. Però no va ser el cas, sincerament. També cal veure si TV3 va triar els més friquis, o no. En tot cas, va ser un esforç important veure'l sencer...

@papapep @spla El vaig mirar parcialment per veure com retraten el tema. Hi vaig detectar alguna incongruència pel que fa a la defensa del mètode científic.

Mentre que estic d'acord amb l'afirmació que els antivacunes causen més dany directe que els negacionistes de la terra rodona o coses per l'estil, penso que la repercussió d'una cultura de ignorància generalitzada pot fer molt de malt a llarg termini.

El deliri col·lectiu pot resultar ser molt perillós.

@papapep @spla Penso que la manera més eficaç com la comunitat científica pot crear confiança en el seu treball és desvincular-se amb contundència dels interessos comercials. Això és fa amb serveis públics, ciència oberta i llicències lliures. Igualment han de combatre el lobbisme etc. Queda feina per fer...

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.