Segueix

El ideal seria que tots els servidors del tinguessin les seves línies de temps públiques tancades, no accesibles des-de internet per cap persona aliena.
No és així, hi ha centenars de servidors que les tenen obertes i qualsevol pot veure tot el que reben, sense compte d'usuari enlloc.
Una solució és configurar el nostre compte per a que publiqui en el mode "no llistat", només els nostres seguidors veuran el que publiquem però no es veurà en cap línia pública de cap servidor.

Si volem publicar sempre amb el mode de publicació "no llistat" ho podem configurar a:

mastodont.cat/settings/prefere

Seleccionem l'opció de l'imatge i desem el canvi.

Efectivament, tal com em diu @MrPink, des-de l'app oficial cal seleccionar cada vegada el mode "només seguidors" abans de publicar.
L'app oficial no fa cas a la configuració del mode "no llistat" que hagis fet des-de el navegador.

Segur que més endavant es podrà configurar el mode "només seguidors" com a permanent des-de la mateixa app oficial.

Punt i partit per ! aquesta app per tant et permet respectar els ajustos del servidor com ajustar-los des-de la mateixa app.

@spla Hola, un parell de preguntes:

1. Quins són els perills de tenir les línies del temps obertes o públiques?

2. Què passa si usuaris d'aquesta instància tenim la línia del temps pública? Crec que vas dir en una altra ocasió que això nosaltres ho tenim capat (no públic), independentment d'allò que cadascú tingui seleccionat, pot ser?

Moltes gràcies per avançat.

@gabvp hola!

1. tot el que publiquem s'envia als servidors on hi tenim seguidors. Si aquests servidors tenen les línies públiques obertes, qualsevol, fins i tot sense compte en el fedivers, pot veure-hi què diem públicament.

2. a mastodont.cat tenim la línia de temps pública desactivada. Ningú de fora del fedivers pot veure-hi res de res. Cal un compte a mastodont.cat i iniciar sessió a mastodont.cat per veure-la.

@spla @gabvp per tant si jo tinc compte a mastodont.cat i un seguidor a un altre servidor els meus toots s'envien a l'altre servidor i són públics encara que al meu servidor mo els faci públics (si ells ho tenen obert)? Per veure si jo he entés bé.

@corconegre tant és que el servidor remot tingui la línia de temps pública oberta, la teva configuració li diu "ei, aquest tut no el mostris en les línies de temps públiques, només en les "home" dels meus seguidors".
El servidor remot et fa cas. Al menys Mastodon i Pleroma fan cas.
@gabvp

@Jordisanchez seria posar les coses més difícils als que voldrien indexar les línies de temps públiques.

@spla pel que a mi fa tant m’és ja que no publico res estrany però entenc el fet privatiu o sensació d’inseguretat que genera que “des de fora” et puguin seguir. 👍🏻

@Jordisanchez mai se sap qui pot estar interessat en analitzar les coses que vas publicant i crear un perfil de com ets.

@spla exacte. El fet de suplantar la identitat podria un cas problemàtic.

@Jordisanchez la idea és que no els hi sigui tant fàcil com ara

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.