El ideal seria que tots els servidors del tinguessin les seves línies de temps públiques tancades, no accesibles des-de internet per cap persona aliena.
No és així, hi ha centenars de servidors que les tenen obertes i qualsevol pot veure tot el que reben, sense compte d'usuari enlloc.
Una solució és configurar el nostre compte per a que publiqui en el mode "no llistat", només els nostres seguidors veuran el que publiquem però no es veurà en cap línia pública de cap servidor.

@spla Hola, un parell de preguntes:

1. Quins són els perills de tenir les línies del temps obertes o públiques?

2. Què passa si usuaris d'aquesta instància tenim la línia del temps pública? Crec que vas dir en una altra ocasió que això nosaltres ho tenim capat (no públic), independentment d'allò que cadascú tingui seleccionat, pot ser?

Moltes gràcies per avançat.

Segueix

@gabvp hola!

1. tot el que publiquem s'envia als servidors on hi tenim seguidors. Si aquests servidors tenen les línies públiques obertes, qualsevol, fins i tot sense compte en el fedivers, pot veure-hi què diem públicament.

2. a mastodont.cat tenim la línia de temps pública desactivada. Ningú de fora del fedivers pot veure-hi res de res. Cal un compte a mastodont.cat i iniciar sessió a mastodont.cat per veure-la.

@spla @gabvp per tant si jo tinc compte a mastodont.cat i un seguidor a un altre servidor els meus toots s'envien a l'altre servidor i són públics encara que al meu servidor mo els faci públics (si ells ho tenen obert)? Per veure si jo he entés bé.

@corconegre tant és que el servidor remot tingui la línia de temps pública oberta, la teva configuració li diu "ei, aquest tut no el mostris en les línies de temps públiques, només en les "home" dels meus seguidors".
El servidor remot et fa cas. Al menys Mastodon i Pleroma fan cas.
@gabvp

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, cultura catalana.

Servidor social en català per a la comunitat de llengua i cultura catalanes d'arreu d'internet.