Tinc programada i operativa una #Class de #Python que em permet obtenir totes les dades que vull de la #API de #Wikimedia per el projecte ca.wikipedia.org.
Ara hauria de crear un altre Class per a generar els gràfics amb la llibreria de Python que es diu #Pillow, gràfics que representaran les dades obtingudes de la Wikimedia.
Sembla un miracle però no ho és. El programa crida al mètode 'monthly_views' de la Class #Wikimedia (un #Python wrapper que he creat aquest matí). Aquesta funció retorna les visites per pàgina dels darrers 12 mesos, el noms dels mesos i el total de visites. 'wikimedia' és l'objecte creat a partir de la Class Wikimedia:
months, views, total_views = wikimedia.monthly_views()
Això és programació orientada a objectes pura i dura.
Treballant amb els gràfics de les estadístiques de la #Viquipèdia en #català que em va demanar @FrancescGali, concretament en la visió general mensual.
Aquest gràfic seria una primera prova amb els resultats obtinguts de la meva pròpia #Python #Class contra la #API de la #Wikimedia que he programat aquest matí.
Estic programant la meva pròpia #Python #Class, concretament un #Wrapper per Python de la #API de #Wikimedia.
I ja funciona.
Ooh, ja està "merged" 👏🏼
https://github.com/mastodon/mastodon/pull/18247
Quan estigui disponible permetrà bloquejar servidors automàticament (en funció dels criteris establerts) des d'un programa #Python que ja tinc fet.
Crec que puc afegir al programa #Python que esborra els usuaris inactius que també verifiqui i esborri tots els usuaris que seguien i que no son seguits per cap usuari actiu.
Em servirà per a buidar la base de dades i també la línia de temps federada de contingut no seguit actualment per ningú.
El codi de @fediverse executant-se en processos paral·lels gràcies a la llibreria #Ray de #Python.
Espectacular.
Ja era hora! un dels programes #Python, auxiliar de @fediverse, és fetchservers.py.
fetchservers.py verifica tots i cadascun dels servidors del fediverse per veure si estan vius o no. Si estan vius els marca com a "alive" en la base de dades i actualitza les seves dades relacionades.
fetchservers.py portava uns dies donant un error:
https://gitlab.com/spla/fediverse/-/issues/5
He tingut que depurar-lo per a trobar el problema: un dels servidors retornava dades corruptes.
De vegades pot passar que un programa #Python amb temps d'execució llarg et doni un error. Depurar-lo pot significar estar pendent durant molts minuts fins que peti per veure on ho fa. screen és de gran ajuda en aquest cas.
Des de la terminal de Linux executo 'screen' a seques i des de dins de la sessió screen 'python programa_a_depurar.py'. Ja puc sortir de la sessió screen amb 'ctrl+a, d' sabent que quan em vagi be recuperar-la amb 'screen -r' veuré l'error a depurar.
No em preocupa, em fa gracia veure com, en funció del que publiqui aquí a #Mastodon, perdo o guanyo seguidors a #Twitter.
Fa uns quants mesos vaig programar #mastotuit, és un codi #Python que replica a Twitter les meves publicacions públiques d'aquí.
Per cert, mastotuit s'executa en la meva #RaspberryPi de casa.
Pels que sabeu #Python. Tinc un algorisme que obté el primer timestamp d'una data. Funciona, però s'ha de poder fer millor.
Si per exemple, vull saber el primer timestamp d'avui. executo el codi així:
python timestamp.py 13-4-2022
Em retorna: 1649808000
https://gitlab.com/spla/timestamp/-/blob/master/timestamp.py
Una millora espectacular del codi de @viquiCAT. Ara respon totes les consultes al mateix temps gràcies al processament en paral·lel de la llibreria #Ray de #Python
https://gitlab.com/spla/viquicat/-/commit/773860b92f1b7d2da76718724b3dfdacf72d82d6
@fediverse ja executa el nou codi en el que els processos que verifiquen els servidors ho fan en paral·lel gràcies a la llibreria #Ray de #Python. Codi alliberat:
https://gitlab.com/spla/fediverse/-/commit/7256cf2a303cb24d8d36a351b2974be5f54bf9db
Genial! la extensió de #Postgresql #pgcrypto m'anirà d'allò més bé per a desar les contrasenyes xifrades en el gestor de contrasenyes #Claus que estic programant amb #Python:
No ho sé, no em refio de les aplicacions gestores de #contrasenyes.
Estic pensant en programar el meu propi gestor fet amb #Python. Així puc tenir totes desades en una base de dades local, inaccessibles per ningú que no sigui jo mateix.
Nota mental, no vulguis passar un paràmetre des de fora a un mètode d'una #Class de #Python.
Afegeix el paràmetre en la inicialització de la Class i quan creis una instància de la mateixa li assignes el valor que vulguis al paràmetre:
instància = Class()
instància.paràmetre = elquevulguis
I a viure que son dos dies!
La missió dels catalans no és defensar el castellà -tampoc atacar-lo-, sinó defensar i promoure al màxim el català.
Tradueixo Mastodon al català i m'encanta programar amb Python.
#Catalunya #català #python
#nobot #fedi22
xmpp: spla@mastodont.cat