@surtdelcercle

Sobre aquest tema, jo hi afegiria el terme de "cognitive offloading" o _descàrrega_ cognitiva (no estic satisfet amb el terme). Consisteix en traslladar funcions cognitives a eines externes, o mirat des d'un altre punt, modificar la realitat perquè sigui més fàcil d'entendre, en comptes de fer l'esforç d'entendre-la.

Exemples "innocents" són girar el cap quan volem observar un objecte inclinat, o apropar un objecte per poder llegir l'etiqueta, però en el tema dels mòbils, estem parlant d'apuntar notes, posar alarmes, apuntar telèfons, preguntar indicacions per arribar a una adreça.

Fins i tot i més preocupant per mi, és que ens desresponsabilitze dels nostres desitjos i del nostre oci, i deixem que "el mòbil ens suggereixi coses". És a dir, Google Now, els anuncis de facebook, o les notificacions random de qualsevol aplicació que vol la nostra atenció.

"Hi ha estudis que demostren que" sí, que ens tornem més tontos, en el sentit que els nens es desenvolupen més lentament, i que perdem capacitats mentals, com de memòria o de concentració.

@aran em va passar aquest article científic que ho explica https://sci-hub.tw/https://doi.org/10.1016/j.tics.2016.07.002

@fadelkon totalment d'acord, gràcies per l'article, el llegeixo ;)

@aran

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.