@surtdelcercle segons la meva experiència crec que la majoria d'usuaris de Android difícilment es posaran mai LineageOS o Ubuntu Touch. Son força complexes d'instal·lar en un dispositiu compatible, fora de l'abast del usuari normal que usa Whatsapp i l'alarma per despertar-se.
Parlo d'aquests dos perquè els vaig provar i em va costar fer-ho. Els altres no els he provat.
F-droid sembla fàcil de fer anar per el que expliques.

@spla si, es cert i una cosa que hem de fer més sovint els colectius són install parties de sistemes operatius mòbils que es fan molt pocs comparats amb els de linux al escriptori.

@surtdelcercle @spla
En les darreres dues o tres Ubuntu Party, un dels companys @ubuntaires ha fet sengles xerrades sobre mòbils lliures. La impressió que n'he tret és que la cosa encara està molt verda per a l'usuari no conscienciat i de perfil no tècnic, tant per la dificultat d'instal·lació com per la molt menor quantitat d'aplicacions disponibles. Potser sí que cal estudiar això de fer FreeMobile Party...

@giorgiograppa i això que els companys d'@\ubports han creat un instalador que fa una instalació fàcil, això si fins al moment que el vaig deixar havia hangouts, xmpp i un parell d'apps de matrix :)

De fet havia una app de firefoxOS que ara es a ubuntu que permetia tenir whatsapp, xmpp i hangout en un mateix xat multicompte, no se com està ara...

@spla @ubuntaires

Segueix

@giorgiograppa ah i em deixo telegram que ja venia amb la versió de Canonical i ara està millorada @spla @ubuntaires

@surtdelcercle l'app es deia LoquiIM desenvolupada inicialment per firefoxOS (llastima de sistema operatiu 😭) i que algú va portar a ubuntu pero sense desenvolupament important fins on jo vaig veure.

loqui.im

@giorgiograppa @spla @ubuntaires

@kim @surtdelcercle @giorgiograppa @spla @ubuntaires

Penso que per que qualsevol projecte de telèfon lliure (be soft o soft+hard, possiblement el segon) arribi a no nomes convençuts disposats a sacrificis, cal que es normalitzi una eina de missatgeria amb infraestructura lliure, que si no tothom al menys una gran massa critica, independentment de sistemes operatius i habilitat, pugui i vulgui fer servir.

Purism fa la aposta per Matrix, i jo també penso que ho pot ser amb clients adients.

@Osoitz tens rao però posats a escollir prefereixo xmpp/jabber que puc escollir el sistema d'encriptació amb pgp i ja te més de 20 anys de rodatje.

Però si es cert que els sistemes mòbils que han aparegut no han tingut una bona aceptació pel public general per no tenir whastapp oficial, parlo d'ubuntu touch i firefoxOS que he estat usuari i els dos tenian webapp de telegram.

Serà més dificil encara aceptar matrix fora de cercles tech.

@surtdelcercle @giorgiograppa @spla @ubuntaires

@Osoitz Riot és un client de Matrix que va força bé. La meva companya li encanta, sobre tot perquè el servidor Matrix (Synapse) el controlo jo.
@kim @surtdelcercle @giorgiograppa @ubuntaires

@spla a mi no m'acaba de encaixar de fet l'he desistalat del mòbil crec recordar per consum de recursos.

M'agrada fer servir xmpp pels plugins que es molt customizable.

@Osoitz @surtdelcercle @giorgiograppa @ubuntaires

@spla @surtdelcercle @kim si només fossin els recursos el que devora encara rai…
I per la gent de LineageOS a F-Droid hi ha una app (Aurora Store) que et treu les apk de google play, no se si tot funciona però pot ajudar a fer la transició
@Osoitz @giorgiograppa @ubuntaires

@xaloc bé quan instales LineageOS no hi han apps de google les has d'instalar després del sistema operatiu amb un paquet apart ;)

@surtdelcercle @ubuntaires @spla @Osoitz @giorgiograppa

@kim sisi, però crec que amb això pots tenir-ne algunes sense tot el pack google. Però no estic segur que instal·lar LineageOs porta anys en la llista dels ToDo @surtdelcercle @ubuntaires @spla @Osoitz @giorgiograppa

@xaloc @surtdelcercle @ubuntaires @spla @Osoitz @kim
Ah, vols dir que no has instal·lat encara el LineageOS. Doncs, assegura't de tenir tot un dia lliure, quan t'hi decideixis 😱

Inicia la sessió per participar a la conversa
mastodont.cat, xarxa social pels catalans d'arreu.

Servidor en català per a la comunitat de llengua i cultura catalana d'arreu d'internet.